Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 414
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 905
Ето нещо позитивно, според мен. Позитивно, защото, ако сирийците не искат Асад, нека си гласуват и изберат друг. ( И аз не искам еди кой си, но не съм тръгнала да избивам, след като народа го иска, ОК.)
 Обновена на 27.09.2015 16:21 Лондон се отказва от искането за незабавна оставка на Асад

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4373319/
Е, след срещата с Кери вчера оставаше Камерън да не смени песента. Дано се преборят, след година размотаване. Стискам палци! С оглед на миналата новина, аз продължавам да си мисля, че засилените вълни от бежанци са планирани от Турция, а не са толкова случайни. Там има 2 милиона, какво му пречи дозирано да препраща по няколко хиляди ей така, за да си поиска шенген и кинти.

# 7 906

Абсолютно същото е. Те са имали преди Халифат, каква разлика виждаш. Да, Дания не е била част и какво? Всеки иска да се разраства. Това пак ли е новина?!

Анабел,аз не възразявам мюсюлманите да си правят халифат,където са го имали-малко ми е чудно да искат да си правят халифат в Дания. Верно е,че всеки иска да се разраства,но говори силно за моралния и човешки облик на някои хора,желанието им да се разширяват в дома на този,който ги е приел на гости и да му дават наклон на цивилизационното развитие. И ако не ти е ясно-точно за халифатите си се бият в целия арабски святи затова режат глави. Колкото и да ти е мъчно-българите не правим това-нито от България,нито като имигранти. Ако има случай в Дания на митинг : България на 3 морета-Черно,Балтийско и Северно,митинг на български емигранти-тогава ще е същото. Честно, толерантността ми към подобни отявлени простотии не е безкрайна и се изчерпва.

# 7 907
И мюсюлманите търсят закрила в държавите, които смятат за виновни и те така, от добро сърце?  Thinking

Кои смятат за виновни? Нали уж им помагат?
Четете, де. Има в Интернет толкова много източници.. 500 страници тема, а накрая пак до основните причини стигаме. Ами, поне четири пъти писах за страните, които участват, за военния алианс итн.

# 7 908
  • MI
Има ли някаква нова информация за процеса на нашествието, реакции на гостоприемниците, решения за вече наличните? Или цензурата работи? А някои тенденциозно се мъчат да отвличат вниманието от основната тема- дали е случайно?

Защо мислите че е цензура? Просто няма новини. А новините сега работят на принципа "всяко чудо за 3 дни". Докато не се случи нещо ново ще замлъкнат - до удавяне на достатъчен брой мигранти, нова война, сблъсъци и т.н. Така е от години. Да не забравяме че не е нов проблема. Случва се нещо, говори се, говори, говори, после се забравя за няколко седмици докато не стане нещо и не се започне отначало....  Предполагам че другата седмица ще започнат пак, нали започва операцията срещу трафикантите. Ако не стане нещо друго междувременно.

# 7 909
  • Сред мелниците
.......

Докато се ограмотя, обаче да задам  един дебилен въпрос - Не е ли  според европейските закони първо да се иска разрешение за влизане, и после да се влиза. Т.е. по силата на какво те влизат БЕЗ разрешение в ЕС? И защо не се охранява границата? Която и да е не само българската.  Питам най-сериозно.

.......
За тая паплач няма закони- гази и влиза.
Законите са за теб и мен  Mr. Green
това е нормалното поведение на една окупационна армия-не съм чувала армии да са спазвали граничен контрол като нахлуват,че и сега е така. Ненормалните сме ние,че вместо да ги опукаме на границата им печем курабийки. Минахме през "клетите бежанци",през "мигранти"-вече на места се промъква "нашественици",скоро ще почнем да наричаме нещата с истинските им имена-армия,нахлуване,война и много проблеми ще се решат-поне ще знаем с какво си имаме работа.....

Ами емоционално ви разбирам, но наистина не ми е ясно по силата на какво международно право хора минават границата без разрешение? Не ми е ясна и процедурата на регистрация и евентуално на обратно изселване. Пък влезлите явно против правилата сега им търсим места за настаняване? Направо ми звучи като край на ерата на граничния контрол в Европа. Всеки си лази накъдето му се иска.
Сериозно питам какво е международното право което дава възможност да се случва този апокалипсис?

# 7 910
Нещо по темата ще пусна, виждам че отново се е разводнила със странични работи.
Наложи се, да погледна няколко пъти заглавието.
Модераторите явно не четат, а българофобите използват не преки обиди и сън не спали, от сутринта са се развихрили, но все ще настъпят котето.
   Ако толкова много не могат да са в мир със себе си и трябва да изразят презрението, омразата и нетърпимостта си към българския народ и народопсихологията му, моля пуснете си отделна тема и там си плюйте на воля. Няма да поглеждам там и да докладвам, Обещавам!
  А сега по темата:
The Sunday Times: Турция ще спре потоците мигранти към Европа, в замяна на позволение нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС
  Анкара. Турция ще трябва да предприеме строги мерки за спирането на потоците мигранти към Европа, според ново споразумение, което ще позволи на нейните 75 милиона граждани да се придвижват свободно в рамките на ЕС, пише The Sunday Times.

Великобритания и Германия са сред страните, които подкрепят предложението Анкара да поеме отговорността за задържане на бежанците, стотици хиляди от които нахлуха в Гърция и България през последните месеци. В замяна на това турският президент Реджеп Тайп Ердоган ще получи не само милиарди евро финансиране от европейски фондове, но също така политически решения, които ще включват правото на турците да влизат в Шенгенската зона без виза. Това споразумение няма да засяга Великобритания.
По думите на турски дипломати, преговорите са в „напреднала фаза“.
Предвижда се също така създаването на 80-километрова „буферна зона“ в Сирия.
„Единствената ни възможност да спрем потоците от мигранти е решението Турция да стане пазач на нашите външни граници. И само с пари няма да постигнем това“, заяви европейски дипломат, пожелал анонимност.

Превод и редакция: Милен Маринов
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/28/2124660/the-sunday-tim … amkite-na-es.html
Ето как се прави политика-не със сълзи и сополи и имагинерни толерантности,а с интерес. Ами, браво на Ердоган от  мен. Може да не ми харесва,че това,което прави не е баш добро за България и Европа,но не мога да не му призная,че прави в момента много за Турция,което е и основното задължение на един политик и лидер-националния интерес преди всичко.
По повод на темата - сега се поизясни,защо хукнаха към Европа тия " бежанци" - някой имал интерес от това. Изясни се и как ще спре натиска-Ердоган ще получи амнистия за неспазването на човешките права,като стане бодигард на Европа и покрай "бежанците" да бъдат спрени-ще изгорят и кюрди и де-що претенции има на територията на Турция. Никой гък няма да каже,че иначе -тръгнаха ГВС-тата

# 7 911

Ето как се прави политика-не със сълзи и сополи и имагинерни толерантности,а с интерес. Ами, браво на Ердоган от  мен. Може да не ми харесва,че това,което прави не е баш добро за България и Европа,но не мога да не му призная,че прави в момента много за Турция,което е и основното задължение на един политик и лидер-националния интерес преди всичко.
По повод на темата - сега се поизясни,защо хукнаха към Европа тия " бежанци" - някой имал интерес от това. Изясни се и как ще спре натиска-Ердоган ще получи амнистия за неспазването на човешките права,като стане бодигард на Европа и покрай "бежанците" да бъдат спрени-ще изгорят и кюрди и де-що претенции има на територията на Турция. Никой гък няма да каже,че иначе -тръгнаха ГВС-тата
точно! но турция много мръсна роля изигра. Подкрепяше ИД, трепеше кюрдите, отказа да помогне за атаки срещу ИД, сто процента той е понасочил бежанците. И така. Не бих се възхищавала толкова. Доста мръснишко и кърваво, но си е в негов стил. Мамка му мръсна лисица.

# 7 912
  • Сред мелниците

Анабел,аз не възразявам мюсюлманите да си правят халифат,където са го имали-малко ми е чудно да искат да си правят халифат в Дания. Верно е,че всеки иска да се разраства,но говори силно за моралния и човешки облик на някои хора,желанието им да се разширяват в дома на този,който ги е приел на гости и да му дават наклон на цивилизационното развитие. И ако не ти е ясно-точно за халифатите си се бият в целия арабски святи затова режат глави. Колкото и да ти е мъчно-българите не правим това-нито от България,нито като имигранти. Ако има случай в Дания на митинг : България на 3 морета-Черно,Балтийско и Северно,митинг на български емигранти-тогава ще е същото. Честно, толерантността ми към подобни отявлени простотии не е безкрайна и се изчерпва.
Може да е старо, но е на място.
Цитат
,Министър-председателя на Австралия Джон Хауард:

„ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ
ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ.

Или го приемате, или се махате.

Уморих се тази страна да се притеснява
дали не обиждаме някой отделен човек
или неговата култура.

След терористичните атаки в Бали
преживяхме възход в патриотизма
на мнозинството австралийци.

Тази култура се развива в продължение
на два века борби, опити и победи
от милиони мъже и жени, които са търсили свободата.

Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ,
а не испански, ливански, арабски, китайски,
японски, руски или който и да било друг език.

Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!

Повечето австралийци вярват в Бог.

Това не е някакъв християнски,
десен политически напън, а факт,
защото християните – мъже и жени –
въз основа на християнски принципи
са основали тази страна и това
е ясно документирано.

Със сигурност е уместно да го демонстрираме
по стените на нашите училища.

Ако Бог ви обижда, тогава предлагам
да обмислите някоя друга част на света
за свой нов дом, защото Бог е част
от нашата култура.

Ние ще приемем вашите вярвания и
няма да питаме защо.

Всичко, което искаме, е вие да приемете
нашите и да живеете в хармония и
мирно съжителство с нас.

Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ
и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ
и ние ще ви дадем всяка възможност
да се наслаждавате на всичко това.

След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ,
ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания
или начина ни на живот, ви насърчавам
настоятелно да се възползвате от една
друга велика австралийска свобода:

ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА.

Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ.

Не сме ви принуждавали да идвате тук.

Вие сте помолили да бъдете тук.

Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

Лошото е че тук не става дума за емигранти, които са влезли по правилата - както е ситуацията в Австралия. Това не са хора които изобщо разбират принципите, на които е основана цивилизацията в Европа. Убедена съм че на болшинството не им е ясно изобщо как функзионерат европейските държави.
Начина по който влизат е повече от достатъчно доказателство.

# 7 913
Скрит текст:
.......

Докато се ограмотя, обаче да задам  един дебилен въпрос - Не е ли  според европейските закони първо да се иска разрешение за влизане, и после да се влиза. Т.е. по силата на какво те влизат БЕЗ разрешение в ЕС? И защо не се охранява границата? Която и да е не само българската.  Питам най-сериозно.

.......
За тая паплач няма закони- гази и влиза.
Законите са за теб и мен  Mr. Green
това е нормалното поведение на една окупационна армия-не съм чувала армии да са спазвали граничен контрол като нахлуват,че и сега е така. Ненормалните сме ние,че вместо да ги опукаме на границата им печем курабийки. Минахме през "клетите бежанци",през "мигранти"-вече на места се промъква "нашественици",скоро ще почнем да наричаме нещата с истинските им имена-армия,нахлуване,война и много проблеми ще се решат-поне ще знаем с какво си имаме работа.....

Ами емоционално ви разбирам, но наистина не ми е ясно по силата на какво международно право хора минават границата без разрешение? Не ми е ясна и процедурата на регистрация и евентуално на обратно изселване. Пък влезлите явно против правилата сега им търсим места за настаняване? Направо ми звучи като край на ерата на граничния контрол в Европа. Всеки си лази накъдето му се иска.
Сериозно питам какво е международното право което дава възможност да се случва този апокалипсис?
няма такова международно право-това са военни действия или в най-добрия случай-криминални. Международното право изисква или да минеш границата на ГКПП,или ако сме страна съседна на конфликта и хора бягат кой откъде може-тези хора на наша територия да отидат в първото място с полиция и да се заявят какви са и какво искат. Тогава не са наказателно отговорни за нарушаване на границата. Трудно и изнасилено това се прилага за преминаване в бяг на 5-6 граници,щото ИДИЛ ги гони. Това е като да опита те спре полиция на тъмно извън града-имаш право да шофираш до най-близкото поделение на МВР и там да спреш. Не да шофираш до Германия от страх,че тия може и да не са полицаи.

# 7 914
  • Сред мелниците
но турция много мръсна роля изигра. Подкрепяше ИД, трепеше кюрдите, отказа да помогне за атаки срещу ИД, сто процента той е понасочил бежанците. ...
Основната грижа на Турция в момента е да спре кюрдите, другото е прах в очите на Европа.
Като се има предвид, че комай кюрдите са една от малкото сериозни  пречки пред ИДИЛ.... newsm78 Но пък от друга страна..., ако те яхнат Турция , да не роним сълзи, както след "арабската пролет".

# 7 915
  • България
Има ли някаква нова информация за процеса на нашествието, реакции на гостоприемниците, решения за вече наличните? Или цензурата работи? А някои тенденциозно се мъчат да отвличат вниманието от основната тема- дали е случайно?
Няма много новини на този етап, дано в по-късните часове нещо се промени.
И да, цензура има в новините, и да отвличат ни вниманието от основната тема, може пък да целят заключване?
  Че и продължават, като гледам Confused.
Ето нещо по темата, не че е някаква изненада.
Германският президент: Има предел на броя на бежанците, които Германия може да приеме
  Германският президент Йоахим Гаук предупреди, че възможностите на Германия за приемане на бежанци имат предел, предаде Ройтерс. Германия се готви да приеме до 800 хиляди бежанци през тази година.
Снощното изявление на държавния глава, който до голяма степен има церемониална роля, но и силен морален авторитет, може да налее масло в огъня на бушуващия дебат какъв брой новодошли могат да бъдат интегрирани в германското общество.
"Искаме да помогнем. Имаме голямо сърце. Но има предел на това, което можем да направим", каза Гаук. "Възможностите ни за приемане на хора са ограничени, макар все още да не знаем къде точно е този предел", добави той.
Тонът на Гаук изглежда по-предпазлив от този на канцлера Ангела Меркел, която заяви, че Германия може да се справи с рекордния наплив.
Германският президент каза това след появили се признаци на напрежение между търсещите убежище.
14 души пострадаха в сбиване между групи бежанци в мигрантски център в германския град Калден, съобщи полицията. Бежанците са настанени в палатки на територията на неизползваемо летище.
  http://front.bg/world/europe/germanskijat-prezident-ima-predel-n … ja-moje-da-prieme
    Има и новини, че ще пускат интернет в лагерите + това, което вече се отбеляза в темата:
"По време на личен разговор с Ангела Меркел пък Зукърбърг обещал, че “Фейсбук” ще се бори срещу расистките и ксенофобските коментари в социалната мрежа. " С една дума Свобода цари във Фейсбук.
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5008900
   Струва ми се, че някой ще яхне вълната и скоро ще има нова социална мрежа от типа на Фейсбук.

# 7 916
  • Сред мелниците

няма такова международно право-......
Това е сериозно и проверено?
И защото поне видимо не са въоръжени, то  граничните власти не ги спират на границите?Звучи абсурдно.

# 7 917

Абсолютно същото е. Те са имали преди Халифат, каква разлика виждаш. Да, Дания не е била част и какво? Всеки иска да се разраства. Това пак ли е новина?!

Ами, не се бият заради Халифат. ИД може да си дрънка някакви такива глупости, но те отдавна, много отдавна и преди нея, разни имами ги приказваха тези врели некипели. Те са неспособни да създадат такова нещо, защото един други си правят непрекъснато мръсотии. Те не са единни. Досега да са го създали или поне някакво подобие на ЕС, защото на всичкото отгоре освен, че изповадват една религия, говорят и на един език. Ама не могат.

Естествено, че българите не правим такива работи, то пък и с тях да се сравняваме, на всичкото отгоре.

Аз понеже се интересувах от тяхната религия, та им знам претенциите. То не е само Дания, то е навсякъде, където са стъпили, но това е присъщо на всички религиозни хора. Вярвят, че са абсолютно прави и законите на Бог са над човешките. За нас е странно, така е.

Цитат
Защо мислите че е цензура? Просто няма новини. А новините сега работят на принципа "всяко чудо за 3 дни".

Точно. Да не говорим, че като вземат мерки, изведнъж ще стане безинтересно и малко по малко пресата ще замлъкне.

# 7 918
  • София
Защо мислите че е цензура? Просто няма новини. А новините сега работят на принципа "всяко чудо за 3 дни". Докато не се случи нещо ново ще замлъкнат - до удавяне на достатъчен брой мигранти, нова война, сблъсъци и т.н. Така е от години. Да не забравяме че не е нов проблема. Случва се нещо, говори се, говори, говори, после се забравя за няколко седмици докато не стане нещо и не се започне отначало....  Предполагам че другата седмица ще започнат пак, нали започва операцията срещу трафикантите. Ако не стане нещо друго междувременно.

Цензура е. Просто си правят преговори и си играят политически игри зад гърба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА и ЗА НЕГОВА СМЕТКА. Как така не сме информирани какво става и какви са тия толкова тайни преговори, като те НАС и НАШИТЕ ПАРИ касаят? Thinking

# 7 919
  • MI

няма такова международно право-......
Това е сериозно и проверено?
И защото поне видимо не са въоръжени, то  граничните власти не ги спират на границите?Звучи абсурдно.

Спорен е въпроса, вече беше дискутирано и мился че и този линк беш пускан. Ако искат закрила не можеш да ги арестуваш. Женвеската конвенция. Проблемът е докато разбереш кой има право и кой не.

http://www.legalworld.bg/32867.absurdno-e-da-bydat-sydeni-bejanc … tml&orderby=2

Общи условия

Активация на акаунт