Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 225
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 145
Мен сериозно почва да ме безпокои откъде имат толкова пари newsm78.
По БНТ даваха шофьор на такси в Австрия, който ги вози и на въпроса имат ли пари, натърти, че имат "много пари".

А и тепърва ще започнат  проблемите между тях самите и ще си пренесат враждите в Европа.

Ами отвсякъде може да са, в тълпата и дрога може да пренасят, и разни взривни устройства...ама на кой му пука.

# 8 146
  • София

Цитат
Трябва поне ясно да изговорят, че не е справедливо, не е и почтено най-бедната страна в Европа да се превърне в гигантско гето за бежанци. А това е замисълът. Европа неизбежно се разпада, и нас ще ни натикат обратно в ада на изолацията. Ну заяц, погоди!

Май, май! Tired

# 8 147
  • София
Аз имам някоя идея, но не знам дали е политкоректно да я споделя. Най смешното обяснение, което четох е, как тръгвал младият мигрант от Етиопия и бачкал по пътя да изкара пари за трафикантите. Смяяях. За колко време се изкарват десетина хиляди евро с неквалифициран труд в Африка, питам аз. Същото и за прехода от бангладеш.

# 8 148
  • България
Die Welt: Бежанците, които упражняват насилие, трябва да напуснат Германия

28 Септември 2015 | 22:12 | Агенция "Фокус"
Die Welt: Бежанците, които упражняват насилие, трябва да напуснат ГерманияСнимка: Информационна агенция "Фокус"Берлин. Всеки, който търси убежище от либералната демокрация, трябва да приема и спазва правилата й. Дори и да е бежанец, ако упражни насилие срещу друга етническа или религиозна група, той трябва да бъде лишен от гостоприемството на приемащото общество, коментират от редакцията на германския ежедневник Die Welt.
Въпреки че тази линия все още не се е превърнала в официална политика на Берлин, зачестилите конфликти сред различните религиозни групи бежанци подават ясен сигнал, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за разрешаване на проблема. Интеграцията на новопристигналите може да бъде реализирана само при условие, че Германия постави ясни критерии за това кое е допустимо и кое не.
Тюрингия е една от провинциите, където регионалните власти са опитали да постигнат баланс в отношенията между бежанците, изповядващи християнство и тези, които са мюсюлмани – като ги разделят на религиозен принцип при настаняването им във временни центрове за пребиваване. Необходимо е обаче да бъде намерено по-ефективно решение на проблема на федерално ниво, в Берлин.

Превод и редакция: Тереза Герова
 http://www.focus-news.net/news/2015/09/28/2125191/die-welt-bezha … at-germaniya.html

ОК, но като напуснат Германия, къде отиват? Защото не пише, че трябва да напуснат ЕС.
А като излязат от лагерите, ако допуснем че християните няма да са чак толкова агресивни към немците, какво ще стане с мюсюлманите пуснати сред немците?

# 8 149
  • София
Нямам никаква идея Hug.
Да кажем средната класа, която бяга от Сирия и Ирак е нормално, но слабо образованите...
На няколко места четох, че цялата рода събирала пари, за да тръгне някое младо момче първо или роднини в чужбина им пращат. Звучи логично, но чак пък сумите да правят впечатление и в Сърбия, и в Австрия...
Нещо не ми се връзва в цялата работа и ме притеснява.

При условие, че болшинството са слабо образовани (ако изобщо), определено издиша теорията със средната класа. Лично мен ме съмнява и цялата рода на всички тези тълпи от млади мъже, да им събира пари, за да ги прати нанякъде си. Най-малкото съм убедена, че те не идват от семейства със средства.

Определено има нещо гнило  Tired

# 8 150

ОК, но като напуснат Германия, къде отиват?[/b] Защото не пише, че трябва да напуснат ЕС.
А като излязат от лагерите, ако допуснем че християните няма да са чак толкова агресивни към немците, какво ще стане с мюсюлманите пуснати сред немците?

Едва ли сами ще я напуснат.
Не знам как ще решат този въпрос с депортирането (по-точно колко време ще го решават), защото то неизбежно ще се наложи?

# 8 151
  • България

ОК, но като напуснат Германия, къде отиват?[/b] Защото не пише, че трябва да напуснат ЕС.

Едва ли сами ще я напуснат.
Не знам как ще решат този въпрос с депортирането (по-точно колко време ще го решават), защото то неизбежно ще се наложи?
  Именно. Само такива новини- трябвало това, трябвало онова, а как ще се процедира?
bg-mamma ли трябва да им дава идеи  Mr. Green
  Ето и набързо за така чаканата среща:
Обама vs "тиранина" Асад. Путин: Да сътрудничим с него
Двамата президенти преплетоха шпаги в речите си пред ООН

Скрит текст:
ериканският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин преплетоха шпаги за отношението към режима в Сирия и сирийския президент Башар Асад в речите си на годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Обама разкритикува подкрепата на някои страни за Асад, когото нарече "тиранин, който избива невинни деца", предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА. ”Огромна грешка ще е да не се сътрудничи с режима в Дамаск”, предупреди обаче минути по-късно Путин.

27 сеп 2015 11:2792Обама пък, визирайки позицията на Москва спрямо Асад,  разкритикува логиката на определени държави да подкрепят тирани като Башар Асад под претекст, че алтернативата ще е по-лоша.  ”САЩ не са съгласни с тази логика, според която хора от типа на Асад трябва да останат на власт, защото алтернативата е още по-лоша”, изтъкна американският президент и припомни, че сирийският президент продължава войната срещу собствения си народ и използва такива антихуманни средства като варели бомби.
Путин пък отчете, че само сирийските правителствени сили и кюрдските милиции се сражават смело в тази страна срещу "Ислямска държава" (ИД). Той призова за създаване на широка коалиция с участието на мюсюлмански държави срещу джихадистката групировка.
”Износът на т. нар. демократични революции влошава ситуацията в съответните страни, но, за съжаление, продължава, заяви Путин в явна критика към Съединените щати и техните съюзници. Той призова онези, които са отговорни за създаването на сегашната конфликта ситуация в Близкия изток и са допуснали разпространението на тероризма, да понесат своята отговорност.
В същото време Обама каза, че Съединените щати са готови да работят с всички страни, в това число с Русия и Иран, за намиране на изход от сирийската криза. ”Трябва обаче да признаем, че след толкова пролята кръв и такива кланета, не може да има завръщане към статуквото отпреди войната”, подчерта американският президент.

Споменавайки Русия, Обама каза, че САЩ не искат завръщане към епохата на Студената война с тази страна.
Използването на санкции срещу Русия не е свидетелство за стремеж на САЩ да се върнат към Студената война, заяви Обама, цитиран от ТАСС. В същото време той изтъкна, че светът не може да не предприеме нищо, когато Русия нарушава безнаказано суверенитета и териториалната цялост на Украйна, предаде Асошиейтед прес.
Ако няма последици за руското анексиране на Крим, то подобно нещо може да се случи на всяка друга страна от ООН, се аргументира американският президент.
Според Обама за разрешаването на сирийската криза не е достатъчна военна сила, а е необходим и политически преход към власт без Асад,
Путин пък разкритикува лицемерните изявления за борба с тероризма на онези, които използват екстремистите за свои цели. ”Уреждането на конфликтите в Близкия изток ще спре потока от мигранти към Европа и тогава бежанските лагери ще изчезнат”, увери Путин.
Той призова за отнасяне с уважение към различните държави и срещу налагането на единен модел на развитие.
Действията на държави в заобикаляне на резолюции на ООН са незаконни, предупреди руският президент. Той не изключи възможността за реформиране на световната организация, но подчерта, че това не бива да става за сметка на подкопаването на нейния авторитет.
Путин осъди едностранните санкции без мандат на ООН, визирайки онези, наложени от Запада на Русия заради Украйна. Те се превърнаха в средство за отстраняване на конкуренти на пазара, увери той.
Според руския президент украинската криза е резултат от логиката на усвояване на нови геополитически пространства. Нямаше причини за разширяването на НАТО на изток и усвояването на нови геополитически пространства не можеше да не доведе до сблъсък на интереси, изтъкна той.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/usa/2015/09/28/obama-vs-tiranina-asad-putin-d … him-s-nego.277935

# 8 152
Късно тази нощ ще имат още една среща.

# 8 153
Украинската делегация е напуснала демонстративно залата, когато Путин е излязъл да говори.
Да не забравяме, че не само в Сирия се води война и не само араби са бежанци.

Но някак си украинците се справят нали? Такава вопиюща наглост и безпардонност от украински, че даже и от руски бежанци някой да е виждал?  Не нали?
А защо?

# 8 154
Тюрингия е една от провинциите, където регионалните власти са опитали да постигнат баланс в отношенията между бежанците, изповядващи християнство и тези, които са мюсюлмани – като ги разделят на религиозен принцип...
Трябва ли да разбирам, че идеята за мултикултурализъм вече не е актуална и разделението е новата формула за постигане на баланс? Както се казва "всяка жаба да си знае гьола".

# 8 155
Така де, както досега са интегрирани в арабските квартали, просто ще им се отпусне още европейска територия.
Същият телешки възторг, с който раздаваха курабийките преди седмица, сякаш забелязвам и по отношение на Турция, хвала,че е задържала мигрантите, сякаш някой друг ги е пуснал преди това...ще видим и от това какво ще излезе.

# 8 156
  • София
Така се разтреперих, че обърках темата и писах в кучешката.

Ето: пакистанец в Германия е удушил 19 годишната си дъщеря  Sad Момичето е имало гадже, което баща й не одобрявал, наскоро била махнала кърпата за глава, не искала да я носи. Когато откраднала няколко презерватива, баща й решил, че достатъчно е ''петнила'' семейната чест и я удушава. Майката твърди, че не е могла да го спре. Гнус, гнус, гнус. Горкото момиче  Tired

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/father-in-germany … ing-a6670541.html

# 8 157
Разделението е временно. Сега в центровете има напрежение между тях, явно са изнервени от дългото пътуване и неясното бъдеще. После, като се интегрират в обществото, като започнат работа и се почувстват пълноценни граждани, ще заживеят всички мирно и в любов.

# 8 158
  • забравих си мисълта...
Току що в новините споменаха, че е имало сбивания между албанци, афганистанци и сирийци мисля, казаха че всички са били мюсюлмани. И в повечето случаи сбиванията ставали преди раздаването на храната, където се чакало около час. Бездействието и неизвестността ги изнервяла. Така че както се спомена вече, всяка жаба да си знае гьола (бих добавила само) и мястото в гьола. Wink

Показаха и мама Меркел, която посетила бежански лагер в Берлин и един бежанец бузка до бузка с мами си прави selfie. Ах... идилия...

# 8 159
  • България
Току що в новините споменаха, че е имало сбивания между албанци, афганистанци и сирийци мисля, казаха че всички са били мюсюлмани. И в повечето случаи сбиванията ставали преди раздаването на храната, където се чакало около час. Бездействието и неизвестността ги изнервяла. Така че както се спомена вече, всяка жаба да си знае гьола (бих добавила само) и мястото в гьола. Simple Smile
  Ама че работа? Сирийците нали бяха бели и добри?

Общи условия

Активация на акаунт