Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 337
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 250
  • Сред мелниците
Скрит текст:
Вятър, напиши Женевска конвенция и ще ти излезе много информация. Спорен е въпросът, да. Пак казвам, реши се че ще се правят точно затова т.нар. горещи точки или хотспот, които на прагктика са центрове за разпознаване. Така ще се екстрадират тези без право на статут и няма да мога да тичат из цяла Европа.

Женевска?  преди написа Хагска. Както и да е.
Изчетох каквото намерих.
Очевидно е, че  пребиваването на преобладаващата част от тези хора в Европа е незаконно и което е по-лошо ,незаконен е начинът по който са влезли.

За да не разхвърлям цитати в темата, може да се видят основните причини по които чужд гражданин може да иска статут - на бежанец, за хуманитарен статут и др. , уредени с международни документи    тук  а с европейско законодателство чрез Директива 2004/83/ЕО - за нея не намирам чист линк на български език., освен за сваляне на текста.

Вижда се че повечето задължения по Конвенцията, Протокола и Директивата са твърде общи  някои са доброволни и зависи как са били конкретизирани в съответната страна.

Факт е обаче , че никъде на намерих изискване Европа да е разграден двор и от всички страни през границата й да пъплят закононарушители, а   европейците да се утешават с мисълта , че СЛЕД това ще ги разпредeлят, проверяват, ще преценяват и ще ги връщат. ooooh!

В същите документи, направо се уплаших като видях как сме длъжни ние да докажем че напр. данните за криминално минало (!)не са били изфабрикувани от съответния режим за да наклепат горкия беден, невинен бежанец. Sick
Очевидно ще се започне една процедура по обжалване, която ще приключи след три поколения.

А понеже говорим за Турция
Цитат
Турция е ратифицирала Женевската конвенция с т.нар. „географска клауза“, според която приема и дава убежище и закрила единствено на хора, чиято държава на произход  се намира на територията на Европа.  В юридически смисъл, бежанците, които са минали през Турция (и през границата с нея влизат на територията на Бългаиря), се считат за бежанци, пристигащи направо от държавата, където са били застрашени животът или свободата им.

Добре, какво точно се опитваш да докажеш? От седмици говорим всички че не е нормално случващото се, коментирахме решенията на съюза, какво още може да се направи и т.н. Ти с кое точно не си съгласна? Наистина не ти разбирам позицията вече.

.....
И какво точно не разбираш? Не приемам, че е нормално да  тичаме след събитията. Да не охраняваме границите на Европа и ПОСТФАКТУМ да им търсим цаката.

Ти обратно, твърдеше, че има международно право, което пречи на ЕС да спре НАВЛИЗАНЕТО  на бежанците. Предложи ту Хагска, ту Женевска, ту..НещоСи.
Каза, че не било цивилизовано да охраняваме границите с оръжие. Защото ТЕ били невъожръжени  ooooh!.

По коя от посоките да тръгнем? Дали са невъоръжени? В буквалния, или в по-общия смисъл? Дали представляват достатъчна заплаха за да ги разглеждаме като опасност, която трябва да бъде спряна С ВСИЧКИ средства? Аз казвам , да!

Или дали наистина има законово задължение за Европа да ти пуска да пъплят насам-натам? Ами НЯМА! Поне не такова, което да е с приоритет пред задължението да си охранява границите.

А иначе влязох да пусна това: Турция предложи да изгради огромни лагери за бежанци в Сирия, ако ЕС ги финансира
Много ми допада! Дали ще е Турция дето ще строи е отделен въпрос.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 11:42 от В (като Вятър)

# 8 251

Ама разбира се, ще бъдат интегрирани, ще се оженят за холандци, бащите и братята им няма да ги пребият като кучета за което, а всички ние ще заживеем в един по-добър свят.

Вие наистина ли още не сте схванали, че идеята за  мултикултурализъм претърпя крах и  се оказа утопия, също като комунизма.

Така е, но пък ако дори само на минимален % хора да е успял да помогне досега, пак е нещо. Според мен е по добре да се опитваме да направим нещо, отколкото да вдигнем ръце и да кажем - "не става".

# 8 252
Скрит текст:

Но аз не мога да разбера много от списващите тук - някои дори са убедени, че правителствата нищо не правят и са оставили нещата на самотек. Ами не вярвам че е така - освен, че си решават текущите задачи/ най вече в международен план/,  в момента имат много по спешни задачи от това, да наказват и съдят изнасилвачи и побойници. Трябва да настанят тези хора някъде, да ги хранят и да започнат с отсяването. За това се иска време, това са все пак стотици хиляди хора. И въпреки тези проблеми към убедена, че те си имат внедрени хора от специалните служби/ възможно е и имигранти от старо поколение/, което следи най съмнителните. Въобще имат си много начини да намалят опасностите най вече за местните хора.

Защото в организирана държава нещата трябва да се правят едновременно, затова има различни институции и куп хора, работещи по тях, занимаващи се и отговарящи за разнородни, а не еднакви дейности, няма как да оставим престъпниците на мира, докато нахраним някого, нали разбираш, че това е смисълът на държавата.

Да де, ама при такава екстрена ситуация се получава срив.
На практика в момента службите не са в състояние да контролират какво носят в багажи си, отделно проверките, отделно настаняване и т.н. Нормално е престъпленията да отиват назад.
Мен повече ме притеснява в момента хаотичния начин, по който се придвижват и невъзможния първоначален контрол, отколкото престъпленията.

OX'AMAH, Anna-Bell, аз също много вярвам в германските институции, обаче ситуацията е екстрена и това няма как да не блокира работата им. Сигурно работят сериозно, на максимални обороти и дават всичко от себе си, но няма как да обхванат такъв обем, затова е толкова страшно Wink.
Само си представете в работата ви да се изсипе количество, което обикновенно идва за 1г. Със сигурност ще направите всичко възможно да се справите максимално добре, но понеже ще сте извън ритъм ще има пропуски, гафове, недоглеждане и т.н.
В случая малък пропуск може да коства твърде много.

# 8 253
кой печели е въпросът...Cui bono. Виждам няколко печеливши от ситуацията --Ердоган, Путин, едрия бизнес (евтина нелегална работна ръка) - о той може да си изнесе бизнеса в пакистан, а не да пренася пакистан при бизнеса; разни мразители на запада (подобни на Осама бин Ладен), каналджийските мафии (това май се оказва голям бизнес)...Това е което ми хрумва.
Хрумките ти са окичени с  наивни и телешки пристрастия ...
Кой е финансирал талибаните и въпросната особа?
За същата особа има изписано тонове ...как е обучен, финансиран и употребен от едни други изнасящи си бизнеса "миротворци"...
айде преди да ви хрумнеоще нещо...изчетете за финансираните терористични бандюхи....всички са завършили университети в мечтаната  земя ....
11 септември ---хахахахххх голяма холивудска продукция...е спектакъла беше грандиозен...

# 8 254

Но аз не мога да разбера много от списващите тук - някои дори са убедени, че правителствата нищо не правят и са оставили нещата на самотек. Ами не вярвам че е така - освен, че си решават текущите задачи/ най вече в международен план/,  в момента имат много по спешни задачи от това, да наказват и съдят изнасилвачи и побойници. Трябва да настанят тези хора някъде, да ги хранят и да започнат с отсяването. За това се иска време, това са все пак стотици хиляди хора. И въпреки тези проблеми към убедена, че те си имат внедрени хора от специалните служби/ възможно е и имигранти от старо поколение/, което следи най съмнителните. Въобще имат си много начини да намалят опасностите най вече за местните хора.

Защото в организирана държава нещата трябва да се правят едновременно, затова има различни институции и куп хора, работещи по тях, занимаващи се и отговарящи за разнородни, а не еднакви дейности, няма как да оставим престъпниците на мира, докато нахраним някого, нали разбираш, че това е смисълът на държавата.
Съгласна съм. Но никой не знае какво точно се случва с едно изнасилено момиче в бежански лагер например. За да се арестува насилника, има си ред процедури, които трябва да се спазят и те не стават веднага. Може насилниците вече да са в ареста, може и да са в лагера, ако например никой не свидетелства за извършеното престъпление. Въобще подробностите са ни неизвестни - знаем само че се извършват престъпления. И поне аз не съм си правила илюзии, че всичко ще е "по мед и масло" при тоя наплив на всякакви имигранти.

Абсолютно. Нещата не са толкова лесни, колкото е на думи.

# 8 255
  • Сред мелниците
Ами добре, че тези момичета идват в Европа, където може да им бъде помогнато. Дано тези бракове се разтрогнат и децата бъдат пратени на училище, осиновяване и тн. А не да седят по лагери в Турция, в лапите на чичковците си съпрузи. Точно пък тези момичета имат пълното право да се обявят за бежанци, защото освен на войни, са жертви и на примитивни обичаи. Така, идвайки в Холандия, поне имат някакъв шанс за по-различен живот.

Ама разбира се, ще бъдат интегрирани, ще се оженят за холандци, бащите и братята им няма да ги пребият като кучета за което, а всички ние ще заживеем в един по-добър свят.

Вие наистина ли още не сте схванали, че идеята за  мултикултурализъм претърпя крах и  се оказа утопия, също като комунизма.

Нова   bouquet

# 8 256
Скрит текст:
Ами добре, че тези момичета идват в Европа, където може да им бъде помогнато. Дано тези бракове се разтрогнат и децата бъдат пратени на училище, осиновяване и тн. А не да седят по лагери в Турция, в лапите на чичковците си съпрузи. Точно пък тези момичета имат пълното право да се обявят за бежанци, защото освен на войни, са жертви и на примитивни обичаи. Така, идвайки в Холандия, поне имат някакъв шанс за по-различен живот.

Ами, да, защо не. Защо да не се помогне на тези деца? Или вие не искате да помагате, а директно да си ги пратите обратно в Сирия, нека да ги женят там. Тоест вас не ви възмущава самото престъпление, не искате да помогнете на жертвите,  а не искате да става на ваша почва?
Знаех си Simple Smile
За вас детските бракове са просто коз и евтина манипулация, която да всява омраза към бежанците, а не, че сте загрижени да помогнете по някакъв начин.  Laughing Sunglasses

Разбира се, като сложиш децата в риск с възрастните, които са носители на опасността в европейска къща, а не в арабска, и вече си толерантен и грижовен европеец.
Начесваш си егото и спиш спокойно.
И да, не искам всякакви извращения на европейска почва, знам, че има много мъка по тоя свят, както и знам, че не мога да го оправя целия.

# 8 257
Скрит текст:

На практика в момента службите не са в състояние да контролират какво носят в багажи си, отделно проверките, отделно настаняване и т.н. Нормално е престъпленията да отиват назад.
Мен повече ме притеснява в момента хаотичния начин, по който се придвижват и невъзможния първоначален контрол, отколкото престъпленията.

OX'AMAH, Anna-Bell, аз също много вярвам в германските институции, обаче ситуацията е екстрена и това няма как да не блокира работата им. Сигурно работят сериозно, на максимални обороти и дават всичко от себе си, но няма как да обхванат такъв обем, затова е толкова страшно Wink.
Само си представете в работата ви да се изсипе количество, което обикновенно идва за 1г. Със сигурност ще направите всичко възможно да се справите максимално добре, но понеже ще сте извън ритъм ще има пропуски, гафове, недоглеждане и т.н.

+10
Права си напълно. Сега повече от всякога службите трябва да си вършат работата. Абе мен малко ме притисни това, че сякаш такъв вариант не бяха предвидили. Да се исипят купища без документи, абсолютно незнайни. То айде бежанците, които си влизат легално не са проблем. Проблем са тези, които влязоха нелегално без документи. Няма начин да не е влезнал някой, с намерението да създава терористични клетки. Това ми е на мен опасението.

# 8 258

Ами не знам. в Турингия арестуват некви заподозрени за насилие. Първата голяма акция. според мен, си работят хората. Тук се вдига такъв шум и всичко се гледа под микроскоп, така че държавата се опитва да прави всичко, за да излезне с достойнство. На меркел й е паднал рейтингът така, че напъните са огромни.

# 8 259
Скрит текст:

Ами, да, защо не. Защо да не се помогне на тези деца? Или вие не искате да помагате, а директно да си ги пратите обратно в Сирия, нека да ги женят там. Тоест вас не ви възмущава самото престъпление, не искате да помогнете на жертвите,  а не искате да става на ваша почва?
Знаех си Simple Smile
За вас детските бракове са просто коз и евтина манипулация, която да всява омраза към бежанците, а не, че сте загрижени да помогнете по някакъв начин.  Laughing Sunglasses

Разбира се, като сложиш децата в риск с възрастните, които са носители на опасността в европейска къща, а не в арабска, и вече си толерантен и грижовен европеец.
Начесваш си егото и спиш спокойно.
И да, не искам всякакви извращения на европейска почва, знам, че има много мъка по тоя свят, както и знам, че не мога да го оправя целия.

явно не ме прочете добре.

Казах, да бъдат отнети от родителите си и мъжете си и дадени за осиновяване или на грижи на държавата домакин. И да, смятам, че точно на тези момичета сме длъжни да помагаме, и, че можем да помогнем. това са деца и сме длъжни. така, че добре, че идват тук, където отношението към тях ще е различно и където, ще могат да бъдат спасени от подобно отношение. Какво по-хубаво от това? Но ти не целиш това, защото на теб хич не ти пука за конкретните жертви. Ти просто не искаш да идват бежанци в Европа. Нищо че те не идват към България изобщо. на хора като теб и Таис псоледна грижа са ви момичетата, ако се дадат конструктивни предложения как да им е помогне, пак не бихте се съгласили. никакви конструктивни предложения за справяне със ситуацията не ви впечатляват. Единственото, което би ви устроило е "да се махат тия". Това няма как да стане, обаче.

# 8 260
  • Galaxy 13197853088
 Joy Joy Joy Joy

# 8 261
  • MI
А не, моят въпрос беше за Холандия ,за БГ със сигурност отговора го знам .
И ми е много чудно само България ли си затваря очите за тази нормална практика след циганите ?Или из цялата останала цивилизована Европа това няма как да се случи ?

И защо този двоен стандарт? Ако пру нас го има същия проблем да не говорим за него? Те и Руснаците го имат - с чеченците например, и не могат да се справят. На въпроса ти - проблемът е че циганите не се и опитват да регистрират тези бракове. Никъде, не само в България. И съответно е трудно утановяването им, особено когато живеят капсуловани и затворени. Лично за мен работа на място със семействата би дало много по-добри резултати в дълъг план от затварянето на цялото семейство или само на жениха (то и той често е малолетен и става мазало  Laughing )

# 8 262

И мен също това ме притеснява, и акълът ми не го събира, след като не можеш да поемеш потока защо не го спираш, ако трябва със сила, не е ли по-лесно да го правиш по границите, отколкото да ги събираш из цялата страна. И ще чакат точно толкова, колкото трябва, ако трябва и месец, за да бъдат проверени, преди да влезнат на територията на Европа.
Да пускат първо за проверка и настаняване жени и деца, онези с айфоните да чакат, какво е това чудо, направо все едно някакъв филм гледаме.

# 8 263
Скрит текст:
Скрит текст:

+10
Права си напълно. Сега повече от всякога службите трябва да си вършат работата. Абе мен малко ме притисни това, че сякаш такъв вариант не бяха предвидили. Да се исипят купища без документи, абсолютно незнайни. То айде бежанците, които си влизат легално не са проблем. Проблем са тези, които влязоха нелегално без документи. Няма начин да не е влезнал някой, с намерението да създава терористични клетки. Това ми е на мен опасението.
Скрит текст:

Ами не знам. в Турингия арестуват некви заподозрени за насилие. Първата голяма акция. според мен, си работят хората. Тук се вдига такъв шум и всичко се гледа под микроскоп, така че държавата се опитва да прави всичко, за да излезне с достойнство. На меркел й е паднал рейтингът така, че напъните са огромни.
Е, значи въртяхме, сукахме и все пак си дойдохме на думата. Whistling

# 8 264
Според мен е по добре да се опитваме да направим нещо, отколкото да вдигнем ръце и да кажем - "не става".
Да се опитваш. Не да се опитваМЕ, защото аз Не желая да участвам  в обслужването на този арабски бардак.

Вземи и ги прибери у вас и им готви, сервирай и раздигай.
Моля, пишете от единствено число първо лице.
 Проблемът НИ реално са толерантки  като теб, а не точно "мигрантите".
Защото ще се чудим как после да чистим след толерантната ви вакханалия. Не знам дали е възможно изобщо това.
Заедно ще се удавим, но това, което ме успокоява е че поне ти ще се удавиш щастлива...

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 11:52 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт