Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 704
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 700
  • Сред мелниците
Вероятно защото си познават законите, западноевропейците не са изпаднали в истерията, която вие очаквате....

Цитат
Та едва ли ще ги търпят пет години, както е сегашното законодателство, вместо да реагират на момента на прииждането им.
Не знам за предния й пост, но твърденията  й нямат връзка с данните от линка.
Голи внушения целящи да се успокои стадото.

А и , доколкото помня
Цитат
Великобритания е готова да приеме допълнително хиляди бежанци от Сирия, но направо от бежански лагери в Близкия изток, а не от местата, където са пристигнали в Европа, заяви в Лисабон премиерът Дейвид Камерън, цитиран от световните агенции в петък.
Така, че ...

# 8 701
Между другото време е натиснат Турция и да затварят дупките, защото операцията на руснаците в Сирия започна.

# 8 702
Многократно Ли Лу, която живее в Австрия спомена за доброволци, точно защото ситуацията е авариина и да, безконтролна. Какво доказва това? Във всеки случай не, че се е сринало всичко.

Всичко няма да се срине. Но спокойният им живот със сигурност ЩЕ. Ами то си беше време...

Ще дебелеят по-малко, ще печелят по-малко и ще си налягат парцалите и ще слушат. Ако не слушат ще ги обявят за ксенофоби и къш от работа. Също като унгарската журналистка.
Нея назначиха ли я пак-нищо че онзи човечец миличкия се оказа член на терористична група...

# 8 703
  • София
Искам да питам- някой има ли представа какво би следвало, ако започнат да екстрадират нямащите право на убежище? Как точно си представяте тези ергени, платили десетки хиляди евра, за да стигнат заветната цел, да се откажат самоволно от обещаният им рай? И тези "сценки" на насилие, които в момента съпровождат раздаването на храна, до къде ще ескалират, в момента, в който им кажат- "не ставаш за рая"?

# 8 704
# 8 705
Според мен тези събития са някаква неволна грешка, недомислие и донякъде надменност,...
Значи признават си я и променят рязко подхода.
Като при наводнение, първо затваряш крана да спре да ти пълни стаята, после включваш помпите и почваш да чистиш, а не да караш съседите да отворят вратите, че да се оттича и у тях.
Цитат
Специално за холандците, за белгийците не знам, но са доста надменни по отношение на всички емигранти, към нас най - вече.
Тук съм съгласна. И французи и англичани и прочее висши европейци. Срам ме е да си призная, но понякога си казвам, хак им е!
Толкова години го наблюдавам, когато работя в тяхната част на Европа.

Наскоро нали някакъв кмет или ?? беше казал, че с радост приема араби, но не и българи, нещо такова.

Съгласна съм с теб, обаче с една малка подробност. Германия е нетен донор в ЕС и е с буквално най - голямата вноска, и с лека ръка можем да кажем, че на практика тя, Великобритания, Италия, Австрия издържат съюза. Така че спокойно могат да кажат "Абе като ви дадохме милиарди еврофондове, добре ви беше, искахте, сега става въпрос за 800 бежанци и оревахте орталъка, че не искате". ЕС е и права, но и задължения. Няма начин точно ние да откажем тези 800 души.

Аз мисля, че знаят, че са сбъркали и доста умувът какво да правят. Малко като след дъжд качулка, ама стават и такива работи.

# 8 706
Между другото време е натиснат Турция и да затварят дупките, защото операцията на руснаците в Сирия започна.

Е, сега стана интересното вече.

# 8 707
  • България

Тук съм съгласна. И французи и англичани и прочее висши европейци. Срам ме е да си призная, но понякога си казвам, хак им е!

И аз така казвам. Разгевезиха се до невероятни размери. Толкова надменни, че чак ще се пръснат. И лошото е, че много българи, отишли при тях, и те копират тази надменност -все едно са хванали Господа за шлифера.

А дано изтрезнеят и се очовечат малко и да разберат, че не са те единствените на света орисани все да са добре, все да са супер -дупер нагласени, докато ние тук от източна Европа да  обираме шамарите и да им пазим меките задници...

Значи признават си я и променят рязко подхода.
Като при наводнение, първо затваряш крана да спре да ти пълни стаята, после включваш помпите и почваш да чистиш, а не да караш съседите да отворят вратите, че да се оттича и у тях.

А-именно. Но явно това се готвят да направят. Да натрупат проблемите пак на нашите глави, за да си пият бирата на спокойствие. Но не виждам как точно ще им се получи.
В (като Вятър), в последно време, като гледам какво става и аз си го казвам същото.  Grinning
Герри, защо не виждаш как ще им се получи, първо квоти, после моти и някакви други зони и не знам какви закони, после Дъблинско 3 ли е наред, може още по-лошо да ни настъпи. И с нашите политици сме с двата крака. За това написах в един пост как виждам нашето спасение, сегашната ситуация е като в кошмар.
flambe, кой да ги натисне - ББ ли или РП  Mr. Green. Иначе съм съгласна с теб, само да имаше кой.

Anna-Bell, това в синичкото от моя пост беше сарказъм, мислех, че ще се усети  Wink.
   И може ли да не връщаш пак темата за донорите, паразитите и т.н.
  Ако ти е интересно върни се назад, прочети и се успокой. Или си пусни една тема "Донора и Паразитите".

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 15:13 от MoiraineD

# 8 708
Искам да питам- някой има ли представа какво би следвало, ако започнат да екстрадират нямащите право на убежище? Как точно си представяте тези ергени, платили десетки хиляди евра, за да стигнат заветната цел, да се откажат самоволно от обещаният им рай? И тези "сценки" на насилие, които в момента съпровождат раздаването на храна, до къде ще ескалират, в момента, в който им кажат- "не ставаш за рая"?
Това и размирици и междуособици между сунити, шиити и всякакви ..."ити", пренесени на европейска земя и придружени с кланета и боеве ме плаши най-много. Те не могат да живеят заедно въпреки че са мюсюлмани, какво остава да заживеят заедно с нас, интегрирани. Ама милия западноевропеец мисли, че интеграция е да ги скупчат в някое гето, а те да заобикалят отдалеч, както правят вече десетки години - не да ги кани на рождения ден на дъщеря си например.

# 8 709
"Абе като ви дадохме милиарди еврофондове, добре ви беше, искахте, сега става въпрос за 800 бежанци и оревахте орталъка, че не искате". ЕС е и права, но и задължения. Няма начин точно ние да откажем тези 800 души.

Ана Бел-ако въпроса беше само за 800, пък ако щеш и за 8000 с мед да ги намажеш, никой нищо няма да им каже.
Но тук гледам цифрите са 10 000 на ден и без никаква депортация
270 000 за три седмици само в Германия....

За какво говорим в случая и с идиоти ли си говорим?

# 8 710
  • Сред мелниците

Добър въпрос. И аз си го задавам. Те не могат да ги спрат да влизат, пък...
Писах по-рано, че  процедурите по обжалване , когато им откажат статут се точат с месеци, четох го в Дойче Веле, но не помня къде да пусна линк.
и АКО след години успеят да довършат и АКО успеят да ги извозят, тези същите вече далеч по-озлобени, заради загубата на пари и време ще  са на пъти по-опасни.  Ефиктите на това което става сега ще се забележат след години, нищо че сега си пиели бирата немците без да им пука, в което силно се съмнявам.

# 8 711
MoiraineD, не усетих, че е сърказъм, извинявай. Това е един от недостатъците на виртуалната комуникация. Laughing Peace

# 8 712

Добър въпрос. И аз си го задавам. Те не могат да ги спрат да влизат, пък...
Писах по-рано, че  процедурите по обжалване , когато им откажат статут се точат с месеци, четох го в Дойче Веле, но не помня къде да пусна линк.

Преди години имаше случай на задушен негър при борба с двама полицаи, когато го депортирали от Австрия.  После май за известно време забраниха депортациите...Ей спукаха ги полицайчетата от разследване. Ами да сметнем. Ако за всеки един, за да го депортират са нужни по двама полицаи да го укротяват и то толерантно, да не вземат да го одраскат случайно, тогава само за влезлите тези три седмици 300 000 са нужни 600 000 полицаи, а останалите, които трябва да ги пазят да не се бият един друг, да ги разделят по етнос, пол, височине и пр...колко още трябват?

Не знам как си пият бирата и се кефят немците, но не ще да е така. По скоро на някои съфорумки така им се иска да е, но фактите друго говорят..

# 8 713
Към Анабел специално - разбрахме вече, че имаме задължения, защото сме в един съюз с тези държави и те ни били платили нещо си. Да попитам тогава, те като консумираха блага от колониите си ние точно какво консумирахме, какво от това те разделиха с нас, че трябва сега да отговаряме заедно с тях и да пием горчивата чаша наравно? Щото те пък не са били под "османско присъствие" пет века, а ние да и от историята има достатъчно данни за такова "присъствие", не ни се иска този филм да го гледаме отново.

# 8 714
Руската федерация одобри използването на въоръжени сили срещу Ислямска държава:
...
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ru … -v-siriia-6043178

Друг е въпросът каква е легитимността на сирийското правителство и какъв процент от гражданите го искат. Определено ИД не са единствените, които искат да отстранят Асад, останалите просто са бомбандирани с варелови бомби и нямат думата.

Струва ми се, че този избирателен подход към легитимността на чужди правителства води само до повече бежанци. Няма да се обединяваме срещу ИДИЛ с Ассад, защото той използва във войната варелни бомби, от които страдат цивилни, и не е легитимен. От друга страна смятаме, че президентът на Йемен е легитимен и подкрепяме саудитците, докато се опитват да го върнат на власт с касетъчни бомби, които вероятно грижливо заобикалят всеки цивилен. Оттам и следващи бежанци. Интереси и лицемерие - нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт