Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 569
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 715
  • Сред мелниците
За това написах в един пост как виждам нашето спасение,..
За унгарското предложение  и лагерите в близост до страните на емиграция ли?
Аз вчера се зарадвах на Турското предложение и се надявах ЕС да кандиса, без да съм наясно разбира се в дългосрочен план това какво ще значи, ама не виждам позитивна реакция.

Иначе трябва да покажем характер и да заявим някак си мнението си на политиците в Европа.
Но без да ни яхат разни ...Днес не ми остана време да отговоря на това

За протест не знам...Ако някой независим направи,Болен ще дойде с агитките да го оглави.По-напред в темата някой беше постнал за протест през октомври на пл.''Ал.Невски''.НЕ искам на това място!Искам пред немското посолство например.И без въпроси искам ли в Европа,защото ние СМЕ в Европа!
Аз съм , за! Кога отиваме? Grinning

# 8 716
  • София
Между другото време е натиснат Турция и да затварят дупките, защото операцията на руснаците в Сирия започна.

Е, сега стана интересното вече.

Да видим какви ще ги свършат руснаците. Дано да не е като в Афганистан.

# 8 717
  • България
MoiraineD, не усетих, че е сърказъм, извинявай. Това е един от недостатъците на виртуалната комуникация. Laughing Peace
ОК, но твоите постове все още ги чета и ако може пак да те помоля, да не връщаш нещата с донорите или пък да направиш отделна тема? Пак ще отидат дни спорове кой е прав и кой е крив. И няма много връзка с  тази тема.

molive, дали въобще ще върнат някого? Май вече се съмнявам в това  Sad.
______________________________________-
Финландия спира да разглежда молби за убежище на бежанци от Ирак и Сомалия
Финландия обяви, че прекратява разглеждането на молби за предоставяне на убежище от страна на бежанци от Ирак и Сомалия, поради течащо оценяване на ситуацията в тези две страни, предаде Reuters.
В изявление на Финландската имиграционна служба се посочва, че Хелсинки може да промени ръководството си по предоставяне на убежище, след като приключи оценяването, което се очаква в рамките на няколко седмици.
Около 17 000 бежанци са пристигнали във Финландия тази година, като 69% от тях са от Ирак и 10% от Сомалия.

Read more: http://europe.actualno.com/Finlandija-spira-da-razglejda-molbi-z … tml#ixzz3nDwFYnYY

[
Скрит текст:
quote author=iany link=topic=868510.msg31690744#msg31690744 date=1443602819]
Руската федерация одобри използването на въоръжени сили срещу Ислямска държава:
...
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ru … -v-siriia-6043178

Друг е въпросът каква е легитимността на сирийското правителство и какъв процент от гражданите го искат. Определено ИД не са единствените, които искат да отстранят Асад, останалите просто са бомбандирани с варелови бомби и нямат думата.
[/spoiler]
Струва ми се, че този избирателен подход към легитимността на чужди правителства води само до повече бежанци. Няма да се обединяваме срещу ИДИЛ с Ассад, защото той използва във войната варелни бомби, от които страдат цивилни, и не е легитимен. От друга страна смятаме, че президентът на Йемен е легитимен и подкрепяме саудитците, докато се опитват да го върнат на власт с касетъчни бомби, които вероятно грижливо заобикалят всеки цивилен. Оттам и следващи бежанци. Интереси и лицемерие - нищо повече.

Точно! Няма ли най-после, да спрат да се месят в управлението на чужди държави?
         Има си избори за тази работа.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 15:27 от MoiraineD

# 8 718
  • Сред мелниците
Между другото време е натиснат Турция и да затварят дупките, защото операцията на руснаците в Сирия започна.

Тържествено и анонимно обещавам, че ще простя на Путин, селските  номера, ако оправи батака с ИД. Вярвам, че това ще го стимулира, дано от руския лагер някой да му предаде.

# 8 719
  • Galaxy 13197853088
Това си е капан за руснаците.
Друг трябва да плаща за ИД...

# 8 720
Искам да питам- някой има ли представа какво би следвало, ако започнат да екстрадират нямащите право на убежище? Как точно си представяте тези ергени, платили десетки хиляди евра, за да стигнат заветната цел, да се откажат самоволно от обещаният им рай? И тези "сценки" на насилие, които в момента съпровождат раздаването на храна, до къде ще ескалират, в момента, в който им кажат- "не ставаш за рая"?

Добър въпрос. И аз си го задавам. Те не могат да ги спрат да влизат, пък...
Писах по-рано, че  процедурите по обжалване , когато им откажат статут се точат с месеци, четох го в Дойче Веле, но не помня къде да пусна линк.
и АКО след години успеят да довършат и АКО успеят да ги извозят, тези същите вече далеч по-озлобени, заради загубата на пари и време ще  са на пъти по-опасни.  Ефиктите на това което става сега ще се забележат след години, нищо че сега си пиели бирата немците без да им пука, в което силно се съмнявам.

Нямa кaк дa стaне,не могaт дa ги върнaт.поне докaто меркел е нa влaст.кaк си го предстaвяте? Aишето не билa сириикa a пaкистaнкa добре aмa имa 5 децa последното родено в гермaния ? Никои нямa дa я мръдне от тaм,нямa дa е хумaнно дa не стрaдaт дечицaтa,бaщa им трябвa дa е при тях.ще им осигорят средствa зa интегрaция,ще имa нпо дa нaдигaт глaс.и тaкa остaвaт тaм.докaто не доде друг нa влaс които ще ги вози с влaкове към други "центрове зa интегрaция" Sunglasses

# 8 721
"Абе като ви дадохме милиарди еврофондове, добре ви беше, искахте, сега става въпрос за 800 бежанци и оревахте орталъка, че не искате". ЕС е и права, но и задължения. Няма начин точно ние да откажем тези 800 души.

Ана Бел-ако въпроса беше само за 800, пък ако щеш и за 8000 с мед да ги намажеш, никой нищо няма да им каже.
Но тук гледам цифрите са 10 000 на ден и без никаква депортация
270 000 за три седмици само в Германия....

За какво говорим в случая и с идиоти ли си говорим?

Герри, коментирам само официални данни, които се изнасят по преса и ТВ. Депортацията не става за един ден. Процесът е бавен, докато ги регистрират, разузнаят и т.н., не е от днес за утре. Въпросът е какво се прави по границите за да спрат прииждащите? Това е същественият и истински въпрос. А да си гадаем, самонавиваме и ядосваме с "ако" не мисля, че е от полза.

Цитат
Да попитам тогава, те като консумираха блага от колониите си ние точно какво консумирахме, какво от това те разделиха с нас, че трябва сега да отговаряме заедно с тях и да пием горчивата чаша наравно? Щото те пък не са били под "османско присъствие" пет века, а ние да и от историята има достатъчно данни за такова "присъствие", не ни се иска този филм да го гледаме отново.

Е, те не са длужни били да разделят, с когото и да било. Да се върнем още по - назад и да попитаме, а Симеонова България на три морета какво е разделила с тях? Ми несериозно е. Коментираме тук и сега, 21в. ЕС, онова отдавна, отдавна го няма.

Е, няма да има "мюсюлманско" присъствие, моля те. Laughing Peace

# 8 722
  • Сред мелниците

Кметът на ДУЙсбург! Халал да са му "новите европейци", да си ни връща бай Мангал, с тях поне сме свикнали, поне като ги храним не ни мразят и не ни убеждават, че не сме "от правата вяра"!
Впрочем, да ти призная , напоследък изпитвам едно по-топло чувство към братята роми.
Най-сериозно го казвам. При добра политика (което е утопична  мечта, естествено  Grinning ) мисля че шанса ни с тях е далеч по-реален. Поне са християни в преобладаващата си част, а и др. разни аргументи, но да не спамя.

# 8 723

Не знам какви ще ги свърши Hug
Във всеки случай има възможност  да се открои на фона на борабата с ИД на коалицията от 60 държави  Crazy.
Луда работа.

ПП Руснаците за сега ще участват само от въздуха + координацията и разузнаване.
Казаха и, че ще помагат на кюрдите без да уточнят как. Ердоган предполагам е много доволен.

# 8 724
  • София

Кметът на ДУЙсбург! Халал да са му "новите европейци", да си ни връща бай Мангал, с тях поне сме свикнали, поне като ги храним не ни мразят и не ни убеждават, че не сме "от правата вяра"!
Впрочем, да ти призная напоследък изпитвам едно по-топло чувство към братята роми.
Най-сериозно го казвам. При добра политика (което е утопична  мечта, естествено  Grinning ) мисля че шанса ни с тях е далеч по-реален. Поне са християни в преобладаващата си част, а и др. разни аргументи, но да не спамя.

Веднагически бих взела нашите цигани пред пакистанци, афганци и разни африканци. Пред сирийци/иракчани, не.

flambe,  Hug Дано участието им има положителен ефект. ИД яко са се окопали в региона.

# 8 725
  • България
За това написах в един пост как виждам нашето спасение,..
За унгарското предложение  и лагерите в близост до страните на емиграция ли?
Аз вчера се зарадвах на Турското предложение и се надявах ЕС да кандиса, без да съм наясно разбира се в дългосрочен план това какво ще значи, ама не виждам позитивна реакция.

Иначе трябва да покажем характер и да заявим някак си мнението си на политиците в Европа.
Но без да ни яхат разни ...Днес не ми остана време да отговоря на това

И така може, но ако Запада продължава с тази политика, най-добре за нас е да се отделим с Вишеградската четворка (Чехия, Унгария, Полша и Словакия), може би плюс Сърбия.

Скрит текст:
В такъв момент може да помислим и какво значи "омразен дълг"  Wink

# 8 726

Не знам за предния й пост, но твърденията  й нямат връзка с данните от линка.
Голи внушения целящи да се успокои стадото.

А и , доколкото помня
Цитат
Великобритания е готова да приеме допълнително хиляди бежанци от Сирия, но направо от бежански лагери в Близкия изток, а не от местата, където са пристигнали в Европа, заяви в Лисабон премиерът Дейвид Камерън, цитиран от световните агенции в петък.
Така, че ...
Кое от твърденията ми няма нищо общо с линковете? Никой не е постлал червен колим на имигрантите и не си е отворил социала за тях! От имигрантите се очаква да работят, да плащат данъци - в противен случай - кой от де е! Социални помощи не се раздават току-така! Ако за теб тези линкове са голо внушение - нямам какво да добавя....единствено единия линк е от преса...И да Великобритания ще приеме бежанци от бежанските лагери, защото тези които са в Европа не са бежанци, а имигранти....Кое не разбра  newsm78

# 8 727
MoiraineD, не усетих, че е сърказъм, извинявай. Това е един от недостатъците на виртуалната комуникация. Laughing Peace
ОК, но твоите постове все още ги чета и ако може пак да те помоля, да не връщаш нещата с донорите или пък да направиш отделна тема? Пак ще отидат дни спорове кой е прав и кой е крив. И няма много връзка с  тази тема.

[
[/spoiler]

Ооо никак не искам да стават спорове за това или да връщам нещо. Просто напомняне, че монетата има две страни, нищо друго. Хич и на мен нито ми се чете, нито спори на тази тема. Границите, границите са въпросът?!

# 8 728

Допускам, че ако е извършено без участието и съгласието на сирийското правителство /което смятаме за част от проблема, а не за част от решението/, в краткосрочен и дългосрочен план значи навлизане и практическо окупиране на сирийска територия от чужди сили и засилване на конфликта.

# 8 729
Проучване на вестник Фигаро показва, че 93 процента от французите подкрепят включването на Франция в коалицията на Русия за борба с Ислямска държава.
Допитването е измежду 48 хиляди души.
Призивът на Путин да се остави частния интерес и да се следват морала и ценностите явно дава резултат.
Целият свят трябва да обедини сили, да се справи с проблема и да е готов да се справи с всеки един проблем, който застрашава съществуването ни.
Няма нужда някоя страна да е по-горе от другите и да потиска хората, да ги тормози и избива.
Към това призова руския президент страните от ООН.

Общи условия

Активация на акаунт