Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 118
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 285

Повече - не трябва. Просто като спрат вноса през Украйна, Германия ще доставя руския газ. Да, направила си е сметката. Брилянтно.
Брилянтно? Като загуби Украйна?
Голям стратег. Браво!
Да го спира-а да видим ЩЕ ли?

ПП: Аз спирам със спама.
Отворете си тема за стратега Путин и потоците....

# 9 286
  • България
Скрит текст:

Що, германците само се майтапят ли? И сега ще почнат да шикалкавят и отлагат?  Mr. GreenНали са много дисциплинирани и си правят сметката?
Разбира се че си я правят. По-богати са от руснаците. Значи са си я направили...

Ако разчиташ да построят на Путин нов пАток-ами няма. Ако мислеха да му строят щяха да построят южния...

А сега и северния 1 не е с пълен капацитет.
Не и трябва повече газ на Европа не разбрахте ли. Просто не и трябва...И петрол по-големи количества не и трябва.
Минават на други технологии, могат да си купят и от другаде ако искат и на по-висока цена-могат да си го позволят. С нищо не са длъжни.
Светът се променя-свиквайте.

Reuters: Предполагаем случай на холера на гръцкия остров Кос
2 Октомври 2015 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Атина. Центърът за контрол и превенция на заболяванията в Гърция призова обществеността да вземе предпазни мерки, след като беше съобщено за предполагаем случай на холера на остров Кос – туристическа дестинация и входна точка за мигранти от Близкия изток и Азия, предаде Reuters. От центъра посочват, че 79-годишен холандски турист е бил прехвърлен от Кос за изследвания и лечение в атинска болница със симптоми на холера (тежка диария и висока температура), но диагнозата все още не е потвърдена.
Да не е ял дюнер?

Сигурно, нали трябва да подкрепи мултикултурното общество.  Mr. Green
  "А що се отнася до ползотворния отзвук на бежанците върху икономиката на Германия? За Штефан няма съмнение. "Тук нямам каквито и да било квалифицирани работници. Когато чуя Меркел да говори за това ми става зле. Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!"."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/10/02/bejanci-dobre-doshli-ste-str … -germaniia.278396

# 9 287
  • София
Сляпата вяра, било то в САЩ, Русия или Германия, несъпроводена от конструктивна критика и съмнения, е еднакво зловредна, Герри. И на персонално, и на национално ниво.

М/у другото, както знаете, в световен мащаб се наблюдава икономическо забавяне, като САЩ изобщо не са изключени. Нито пък Китай. Днес излезе доклада за САЩ - нещата никак не са им розови. Най-нисък процент заети от 77-ма година насам, падащи заплати, и т.н.

# 9 288

"А що се отнася до ползотворния отзвук на бежанците върху икономиката на Германия? За Штефан няма съмнение. "Тук нямам каквито и да било квалифицирани работници. Когато чуя Меркел да говори за това ми става зле. Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!"."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/10/02/bejanci-dobre-doshli-ste-str … -germaniia.278396

Така е. А Германия от повече неквалифицирани няма нужда.„И от квалифицирани няма голяма нужда.
Ще видим какво ще ги правят..и как ще ги удържат.

Днес излезе доклада за САЩ - нещата никак не са им розови. Най-нисък процент заети от 77-ма година насам, падащи заплати, и т.н.

Естествено че се забавят САЩ. Ти защо мислиш минаха на пазара на суровини? Детройт го затвориха. Промишлеността им я няма никаква. Искат и те да станат Шейхове.

Таис-като говориш за сляпа вяра не гледай мен. Аз сляпа вяра нямам. Само едни тука на Русия вярват и то даже и със затворени очи.

Джамбазки е в Панорама в момента. Аз принципно не ги понасям ВМРО, особено онази Каракачанката...но Джамбазки ми изглежда амбициозен.

# 9 289
Супер , защо им пращат линейки , да оставят  лекарите, инжинерите и сами ще си видят сметката

# 9 290
Скрит текст:

Що, германците само се майтапят ли? И сега ще почнат да шикалкавят и отлагат?  Mr. GreenНали са много дисциплинирани и си правят сметката?
Разбира се че си я правят. По-богати са от руснаците. Значи са си я направили...

Ако разчиташ да построят на Путин нов пАток-ами няма. Ако мислеха да му строят щяха да построят южния...

А сега и северния 1 не е с пълен капацитет.
Не и трябва повече газ на Европа не разбрахте ли. Просто не и трябва...И петрол по-големи количества не и трябва.
Минават на други технологии, могат да си купят и от другаде ако искат и на по-висока цена-могат да си го позволят. С нищо не са длъжни.
Светът се променя-свиквайте.

Reuters: Предполагаем случай на холера на гръцкия остров Кос
2 Октомври 2015 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Атина. Центърът за контрол и превенция на заболяванията в Гърция призова обществеността да вземе предпазни мерки, след като беше съобщено за предполагаем случай на холера на остров Кос – туристическа дестинация и входна точка за мигранти от Близкия изток и Азия, предаде Reuters. От центъра посочват, че 79-годишен холандски турист е бил прехвърлен от Кос за изследвания и лечение в атинска болница със симптоми на холера (тежка диария и висока температура), но диагнозата все още не е потвърдена.
Да не е ял дюнер?

Които си дробил попaркaтa сегa дa си я сърбa. Хaк им е нa немците. Много сме милостиви,много сме толерaнтни. Сле двa три месецa сигурно ще си спомнят и кaкво им говореше Орбaн.

# 9 291
Опротивяха ми на мен всички вече...араби, негри, турци, американци, германци, французи...и т.н
Искам да живеем всички спокойно в държавите си и никой да не се меси на никого...Еххх, мечти... Tired

# 9 292
Само да споделя - днес направих една малко обиколка в района на Халите, Пиротска и Шератон. Значително, много повече в сравнение с друг път са черничките личности  Sad

# 9 293
  • София
Сляпата вяра, било то в САЩ, Русия или Германия, несъпроводена от конструктивна критика и съмнения, е еднакво зловредна, Герри. И на персонално, и на национално ниво.

М/у другото, както знаете, в световен мащаб се наблюдава икономическо забавяне, като САЩ изобщо не са изключени. Нито пък Китай. Днес излезе доклада за САЩ - нещата никак не са им розови. Най-нисък процент заети от 77-ма година насам, падащи заплати, и т.н.

Абсолютно. За толкова години така и не я разбрах тая "сляпа вяра", изразявана на толкова висок глад, към който и да било.
 А днешните новини от САЩ са доста впечатляващи и обърнаха и борсите.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 00:37 от tzvety26

# 9 294
Статията е вярна, за съжаление.
Обаче, в моят микро свят тук, смея да кажа, че има недоизказване, бих го нарекла, цензура. Няма да пиша подробности, защото касаят лично мен и моята работа. Ако разсъждавам логически, това е с цел да не се всява паника и да не се стига до хаос. Политкоректност, да речем. Ама си става мазало.
Все повече се говори под сурдинка и все повече се чува : нещата не вървят на хубаво.
И пак гледам, че процентите в статията са високи, явно защото са конкретно към Меркел. Защото като цяло, към бежанската политика стабилно падат.
Надявам се, че Германия е наистина с големи ресурси и сега ще има прекрасна възможност да се  докаже със славата си на добре организарана и функционираща страна и силна държавност.

# 9 295

И пак гледам, че процентите в статията са високи, явно защото са конкретно към Меркел. Защото като цяло, към бежанската политика стабилно падат.

На мен също ми направиха впечатление процентите. Мисля, че в някои статии бяха съвсем различни проучванията.
Кое е вярно, едва ли ще разберем на този етап. newsm78

# 9 296
  • София
Супер , защо им пращат линейки , да оставят  лекарите, инжинерите и сами ще си видят сметката

В същото време представители на властите също изразяват опасенията си от новодошлите. Штефан Арлт, който е управител на бежанския център край Грайц не е съгласен с мнението на Ангела Меркел, която твърди, че бежанците ще се отразят добре на германската икономика. Той е притеснен, че някои от мъжете под неговата опека са радикални ислямисти, но не може да потвърди.

А що се отнася до ползотворния отзвук на бежанците върху икономиката на Германия? За Штефан няма съмнение. "Тук нямам каквито и да било квалифицирани работници. Когато чуя Меркел да говори за това ми става зле. Познавам пазара на труда в този регион - никак не е лесно да си намериш работа тук!".

Красота  Tired Побоища, изнасилвания, посегателства срещу бежанци-християни, кражби от магазини. Ето какво докара Меркел и Ко на Германия. Жал ми е за обикновените хора..не заслужават спокойното им ежедневие да се превърне в описаното от статията.

# 9 297
Заслужават го, Таис! Щом на нас неуморно ни се повтаря " каквито политици сте си избрали, такива заслужавате", значи и те си заслужават техните, които са си избрали

Дет се вика, всеки народ си заслужава управляващите(обикновено се натяква при българите това), щото сам си ги е избрал....Защо това да не важи и за германците? И за всички останали...Всеки сърба попарата на своите управляващи...които точно народът си е избрал

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 01:19 от karmen77

# 9 298
  • София
...ДВ: Значи по-добре една закостеняла диктатура, вместо още една пропаднала държава?

Гидо Щайнберг: Политиката очевидно е такава. В Саудитска Арабия няма значима сила, която да води някаква конструктивна опозиционна политика. За това, разбира се, е виновен режимът, който от години прави всичко възможно, за да предотврати възникването на мирна алтернатива. Това обаче не променя факта, че разпадането на Саудитска Арабия би било равнозначно на катастрофа. На първо място за гражданите на тази страна.

Бясна съм на ей такива двулични приказки #2gunfire Значи за сирийската, иракската, либийската диктатура- трябва да падат, демокрация ще им вавеждат, ама като става дума за СА- ми то, в ущраб на хората щяло да е.... И после се опитват (а заспалите западняци и вярват), колко бели и невинни....

В ущърб на селият свят, не само на хората там. Това е моя добавка, но той го казва още в началото на интервюто. Когато ползите превишават многократно вредите, за съжаление сме свидетели, точно на подобни зрелища. Колкото и гадно да звучи, за сега те са най - добрата алтернатива, смятайте за какво става въпрос. За какъв АД иде реч.

Таис, да, от 2014 Китай изпревари САЩ. На практика излиза, че не само САЩ защитават СА, а всички. Просто защото нямат избор. Нито Русия, нито ЕС някога открито са се противопоставяли на СА. Светът с ограничените си ресурси и концентрацията им на определени места на планетата, прави реалността доста жестока.

Никак не са ограничени ресурсите на света. Това, че не се прави нищо за разработването и прилагането на практика на методи за използването на енергия от възобновяеми източници ми говори, че всичко е заради алчността на богаташите (знаем ги кои са). Набляга се на евтиния начин да се правят пари на гърба на обикновените хорица. По-лесно е те да бъдат оставени да страдат, отколкото да се вложат инвестиции в разработването и прилагането в практиката алтернативни и забележи, по-чисти за природата и хората енергийни източници.

Освен това, свръхпопулацията на Земята ще затрие човешкия род. Докато не се въведе глобален контрол на популацията (не само в Китай, а по целия свят), нещата ще отиват все по-назле и по-назле.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 08:10 от Popule

# 9 299
  • София
Гари Каспаров
Скрит текст:
"Обама е безмълвен актьор в Путиновия театър
В момента, в който Близкият Изток затъва в хаос, а носещата се по пързалката руска власт налива бензин в пожара, Обама и Путин се съревновават помежду си в софистика. От трибуната на ООН Обама ни заля с баналности за сътрудничество и законов ред в сирийския конфликт. След час Путин ни заля с обичайните нападки към НАТО и нагли лъжи.
Речта на Обама беше рутинна, защото той знаеше, че няма да действа.
Речта на Путин беше рутинна, защото той знаеше, че ще действа при всички случаи.
Съвместните фотографии от срещата на двамата лидери бяха поднесени от руските медии като огромен триумф на Путин – доблестният Путин противостои на слабия Обама и дяволските САЩ, при това в самото леговище на звяра. За останалите медии срещата беше поредно поражение за американската външна политика и за стабилността в Близкия Изток.
Не е важно колко добронамерени и популярни са били мотивите на САЩ да се оттегли от Ирак и да изостави сунитите на произвола на съдбата. Оттеглянето на САЩ и отказът на Обама да удържи Асад сведоха до нула всички шансове за запазване на мира. Бежанската вълна, заливаща Европа, бяга не толкова от ИДИЛ, колкото от Асад, който с помощта на Русия води безмилостна война срещу собствения си народ. Даже Обама да се примирява с подобни последствия, той не може да се преструва на лишен от отговорност за възникването им. И аз искам да живея в мирния свят на дипломацията и правото. Според Обама вече живеем в него. За съжаление не е така.
Силата и реалните действия, както и преди, играят важна роля в международните отношения.
Путин не каза нищо ново в ООН, защото това не му беше нужно. Той има нещо много по-ефективно от думите – танкове в Украйна, изтребители в Сирия и Барак Обама в Белия дом."

Общи условия

Активация на акаунт