Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 891
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 765
  • Сред мелниците

Нямат интерес сега да ни приемат, ако решат да си пазят външните граници, нали трябва тълпите да хартисат някъде.
Точно това ме издразни  Sick.

Видях, ама в сегашната ситуация смятам на никого не му е до Шенген, а и си мисля, че по-добре да не сме там, и без друго ни смятат за втора ръка хора, няма нужда да ни натрисат и хот спотове под претекст че сме вече външна шенгенска граница. Като цяло ми е писнало от съюзи, в които имаме само задължения, но не и права. То се видя, че никакъв Шенген не важи за определени орди, та много вероятно е да бъде ревизирано и това споразумение.
И аз не знам  дали имаме интерес. Гледам на Унгарците са им дърпали ушите онзи ден. Никой не говори че Меркел наруши Шенгенското пространство като даде устни визи на тълпите от всички страни от третия свят. Но Орбан е друга бира.

Напоследък се чудя обаче откъде да се информирам.  Българските телевизии съм ги отписала, западните  вече са учудващо филтрирани, наистина много се надавям тази тема да остане и да се върне повече към същината.
Тук сме като безпомощни мравки, но всеки си рови, намира нещо и го мъкне насам.
Предпочитам да чета една новина по няколко пъти, вместо да проусна нещо важно.
Много съжалявам, че вчера няколко човека са напуснали темата. Дано да размислят и да се върнат.  Hug

# 9 766
Е, и?
Пак ли ще се дъвче същата боза - българите имигранти са повече и по-неприятни от "бежанците" в Германия. Ами не е вярно.

За нас българите със сигурност не е вярно. Ако питаш обаче домакините друго ще кажат.

# 9 767
  • София
http://dnes.dir.bg/news/Germania-emigratzia-20206931?nt=4#
Расте броят на българите и румънците, които искат да се установят в Германия, показва проучване.

Германският институт за пазара на труда и професионалното развитие публикува изследване за миграцията от България и Румъния, което показва нарастващ брой на румънци и българи, насочващи се към Германия, пише австрийският вестник Die Presse, цитиран от в. "Сега".

За 2015 година няма конкретни данни за българите и румънците в Австрия.

Проучването показва, че 12 хиляди души от България и Румъния са имигрирали в Германия само през август 2015 година. Според изнесените данни тази година се очаква от 130 до 150 хиляди българи и румънци да се преместят в Германия. През 2014 година в страната пристигнаха между 125 и 130 хиляди души от двете балкански страни.

В момента в Германия живеят 637 000 българи и румънци.

Айде стига глупости на килограм писа вече! Българите и румънците в Германия са предимно ГАСТАРБАЙТЕРИ, което не означава, че са ЕМИГРАНТИ. Означава, че си имат домове в България и ходят само да работят там. И искам да ти кажа, че сега, като се навървят новите мигранти на опашките за работа в Германия, ще видим скоропостижно завръщане на българските гастарбайтери в Родината.

Ти спри да се излагаш. Кой в днешно време ще ти ходи на безплатни бригади, от любов и с ентузиазъм за родината?! Вие сте ходили едно време, защото е било задължително, хубаво ви е било, защото сте били млади и сте го гледали като готин купон. В днешно време да предлагаш подобно нещо, означава, че просто нямаш никаква връзка с действителността.  Peace

Мързелът и любовта към парите са един от двигателите на светът, та не знам дали точно ще го затрият, ама залудо не стой залудо работи, нали? Peace

Нито се затрива Европа в момента, нито причината за емигрантите тях е любовта към парите. Peace

Виждам как се опитваш да клинчиш - никъде не съм прокламирала бригадирството, въпреки, че бригадирство = доброволчески труд - какво лошо има в това? Пълно е с доброволци, нали така? Wink В днешно време на бригадирите им казват доброволци, уважаема.

# 9 768
  • Другата България
И искам да ти кажа, че сега, като се навървят новите мигранти на опашките за работа в Германия, ще видим скоропостижно завръщане на българските гастарбайтери в Родината.
Абсолютно не е вярно това.
Първо, защото новите мигранти не са се залетели да работят, докато го направят законно ще мине доста време, и второ - защото и работодателите могат и правят разлика между българи, турци, цигани, сирийци, талибанци и пр.

# 9 769
  • София
И искам да ти кажа, че сега, като се навървят новите мигранти на опашките за работа в Германия, ще видим скоропостижно завръщане на българските гастарбайтери в Родината.
Абсолютно не е вярно това.
Първо, защото новите мигранти не са се залетели да работят, докато го направят законно ще мине доста време, и второ - защото и работодателите могат и правят разлика между българи, турци, цигани, сирийци, талибанци и пр.

Както казват руснаците - поживем-увидем. Дано да си права, защото много хора си издържат семействата в България, работейки в Германия.

# 9 770
  • Другата България
Да, и аз се надявам да съм права. Peace

# 9 771
Връщам се от едноседмичен предстой в Германия и съм пропуснала над 100 страници от темата. За жалост няма да имам време да наваксам с четенето.
Искам само да ви споделя, че там все още не разбират какво ги очаква. По границите, от които минахме нямаше нито един бежанец, беше съвсем спокойно, животът си тече по най-прекрасния начин. Извозването на така наречените бежанци явно е добре организиран процес и не пречи на нормалния живот. Срещу хотела, в който бяхме отседнали имаше контейнери с бежанци от Албания и Косово и от прозореца на стаята ни можеше да се види, как не спят по цяла нощ, обикалят на смени квартала и търсят какво да откраднат. Засега явно не ги блазнят градинските джуджета, не знам дали нещо друго е изчезвало, но скоро ще почнат да пищят от тях.
Говорих с много германци, имам чувството, че темата не ги засяга много, Германия била длъжна да ги приема, щели да се интегрират, както са се интегрирали турците/ май още вярват на това/, след 3 години щели да ги върнат, ако в Сирия се оправи положението и т.н. Новините по радио и телевизия са по 5-10 минути и обикновено за мигрантите се казват по 3 изречения, но вчера хванах едно предаване, в което се показваше, как вилнеят по лагерите и се бият и полицията не може да ги озапти. Мисля, че благосъстоянието, високият стандарт и спокойствието, на което германците са се наслаждавали години наред, им е замъглило съзнанието и им пречи да оценят ситуацията реално. Видях списания, на които основната тема беше - Как да разбираме по-добре исляма и Как да помогнем на травматизираните от войната да преодолеят травмите. Просто е потресаващо, колко индиферентно е обществото и коментарите срещу Меркел и политиката и са само в нета. Прочетох в Шпигел абсурдното мнение на шефа на Червения кръст в Германия, че по пътя на бежанците трябва да има подкрепителни пунктове, медицинска помощ и сигурност, за да не умират в морето. Само дето не казваше, че трябва да им се резервират самолетни билети и да се откарат директно в Германия. Скоро ще избухне бомба, сигурна съм, във видеото с побоищата, което гледах, мигрантите казваха, че Германия само обещавала, а нищо не правела по техния въпрос, германските политици били не по-добри от режима на Асад, те не били свикнали мъже и жени да спят в едно помещение и не искали да ходят в тоалетни, къдоте ходели християни. Поресаващо. И още по-потресаващо е, че това се толерира.
Съжалявам, ако съм повторила нещо, което вече е написано, но както казах, пропуснала съм доста страници.
Благодаря за поста! Беше ми изключително интересно как изглежда в момента Германия и най-вече какво мислят обикновените германци. Явно още не са се наводнили, щом не се усещат какво ги чака.

# 9 772
Тайна, щом не е истина, премахвам поста си  Peace

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 13:27 от Анонимен

# 9 773
  • София
Emia, много полезен пост, благодаря   bouquet
Горките немци, още си вярват в черен петър. Чудно ми е как след кадрите на бесни мигранти, които се бият с полицаи, и при които дори лекарите не искат да ходят, индивиди с хиляда и една претенции за храна и спане, те все още са склонни да си затварят очите и да ги обгрижват.

Не искали да ходят в тоалетни където ходят християни..и от тези хора се очаква да се интегрират  ooooh!

# 9 774
  • София
Скрит текст:
Не съм чела темата, сега се включвам, попаднах на ето това интервю на Меркел, не знам дали е коментирано тук и дали може да се вярва на източника.

Меркел: „Бежанците ще донесат милиарди на България“

-Г-жо Меркел, със вашето изказване, че българският премиер е  изразил сам желание за изграждането на разпределителен център за бежанци на българска територия, вие предизвикахте правителствена криза и множество предизборни проблеми за управляващата в момента партия. Дори някой наши анализатори смятат, че умишлено сте направили това за да отворите път на други политически сили към властта. Каква е всъщност причината да съобщите това и то с нескрита усмивка?

– Аз в действителност не очаквах думите ми да получат толкова негативен отзвук в България, даже напротив, бях убедена, че българското общество е успяло да израстне до нивото на европейските ценности и е осъзнало важността на приемането и интегрирането на тези хора в общноста на еврпоейските граждани. Затова и се усмихвах, докато споделях с журналистите изключително адекватната и прогресивна позиция на вашият премиер. Но май се оказа, че той е единственият трезво мислещ гражданин на България. Моите думи трябваше да увеличат подкрепата за неговото управление, а не да я намалят, ако знаех, колко упадъчно и изостанало е българското общество, нямаше да си позволя подобно изявление. Аз наистина мислех, че всички българи са като премиера Борисов, като се има предвид каква огромна подкрепа получава той на поредица избори.

Цялото интервю http://burgas-podlupa.com/2015/10/04/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0 … D1%82-%D0%BC%D0%BКой 8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4/
Взето от https://neverojatno.wordpress.com или Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? Щом го прочетох разбрах от къде е, но за всеки случай проверих.

# 9 775
Ън, презадоволеността просто ги успива и поне тези, с които разговарях, темата за мигрантите не ги интересува. Само една възрастна австрийка сподели, че  е много притеснена, защото живее в малко селце на словенската граница, в града до тях има "бежанци" и мюсюлмани и християни не могат да живеят заедно. Това беше единственото директно изразено и честно мнение, което чух.
Иначе освен тези контейнери, които бяха срещу хотела, никъде не видях мигранти да се движат свободно из градовете или ако е имало такива, всичко е било в норма и не са се набивали на очи. Там и без това има много и всякакви нации и гледката е обичайна. Жалко е, прекрасна страна е Германия, чиста и подредена, нищо ново не ви казвам, просто за пореден път се възхищавам на реда там. Никак не си представям дивите орди плъзнали по улиците и "интегрирани" диваци, светове лежат между германците и тях. Много ще е жалко да се изгуби този рай като да се поднесат на тепсия всички придобивки, които имат до този момент живеещите там. Огромна е Германия и засега поема удара, но скоро ще започне да прелива и да ги преразпределя и тогава и ние ще усетим. Като затишие пред буря е, Турция оказва натиск за безвизов режим, само и само да ги задържи в лагерите, никоя страна реално не ги иска, но лицемерието е огромно.

Ето репортажа на Шпигел за насилието в лагерите. Надявам се да се отвори.
https://www.facebook.com/spiegelonline/posts/10153658602474869

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 13:39 от *Emia*

# 9 776
Връщам се от едноседмичен предстой в Германия и съм пропуснала над 100 страници от темата. За жалост няма да имам време да наваксам с четенето.
Искам само да ви споделя, че там все още не разбират какво ги очаква. По границите, от които минахме нямаше нито един бежанец, беше съвсем спокойно, животът си тече по най-прекрасния начин. Извозването на така наречените бежанци явно е добре организиран процес и не пречи на нормалния живот. Срещу хотела, в който бяхме отседнали имаше контейнери с бежанци от Албания и Косово и от прозореца на стаята ни можеше да се види, как не спят по цяла нощ, обикалят на смени квартала и търсят какво да откраднат. Засега явно не ги блазнят градинските джуджета, не знам дали нещо друго е изчезвало, но скоро ще почнат да пищят от тях.
Говорих с много германци, имам чувството, че темата не ги засяга много, Германия била длъжна да ги приема, щели да се интегрират, както са се интегрирали турците/ май още вярват на това/, след 3 години щели да ги върнат, ако в Сирия се оправи положението и т.н. Новините по радио и телевизия са по 5-10 минути и обикновено за мигрантите се казват по 3 изречения, но вчера хванах едно предаване, в което се показваше, как вилнеят по лагерите и се бият и полицията не може да ги озапти. Мисля, че благосъстоянието, високият стандарт и спокойствието, на което германците са се наслаждавали години наред, им е замъглило съзнанието и им пречи да оценят ситуацията реално. Видях списания, на които основната тема беше - Как да разбираме по-добре исляма и Как да помогнем на травматизираните от войната да преодолеят травмите. Просто е потресаващо, колко индиферентно е обществото и коментарите срещу Меркел и политиката и са само в нета. Прочетох в Шпигел абсурдното мнение на шефа на Червения кръст в Германия, че по пътя на бежанците трябва да има подкрепителни пунктове, медицинска помощ и сигурност, за да не умират в морето. Само дето не казваше, че трябва да им се резервират самолетни билети и да се откарат директно в Германия. Скоро ще избухне бомба, сигурна съм, във видеото с побоищата, което гледах, мигрантите казваха, че Германия само обещавала, а нищо не правела по техния въпрос, германските политици били не по-добри от режима на Асад, те не били свикнали мъже и жени да спят в едно помещение и не искали да ходят в тоалетни, къдоте ходели християни. Поресаващо. И още по-потресаващо е, че това се толерира.
Съжалявам, ако съм повторила нещо, което вече е написано, но както казах, пропуснала съм доста страници.
Toва е престъпление . Престъпление срещу немския народ . Да не показваш истинското им лице и
да убеждаваш немеца , че трябва да излекува трявмите на мигрантите .
Вече ми е жал за немския народ , не заслужават това . Нямам думи .

# 9 777
Скрит текст:
Toва е престъпление . Престъпление срещу немския народ . Да не показваш истинското им лице и
да убеждаваш немеца , че трябва да излекува трявмите на мигрантите .
Вече ми е жал за немския народ , не заслужават това . Нямам думи .
[/quote]
Да, и журналистите  в голямата си част пригласят на политиците. Machen mit, както се казва. В предния си пост пуснах видеото с насилието, което и едно от малкото, показващи истинското лице на проблема.

# 9 778
  • Сред мелниците
Тайна, щом не е истина, премахвам поста си  Peace
Опасна практика. Ще се изпразни темата.  Grinning

# 9 779
Скрит текст:

Проучването показва, че 12 хиляди души от България и Румъния са имигрирали в Германия само през август 2015 година. Според изнесените данни тази година се очаква от 130 до 150 хиляди българи и румънци да се преместят в Германия. През 2014 година в страната пристигнаха между 125 и 130 хиляди души от двете балкански страни.

В момента в Германия живеят 637 000 българи и румънци.

http://www.chronicle.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0 … 0%b8%d1%82%d0%b5/

Нали сме част от  голямото европейско семейство, във всяко семейство има бедни роднини.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт