БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Моля за мнение. Как е по - вкусен тиквеникът - със сурова тиква или запражена?

# 541
  • София-Младост
Според мен със задушена предиварително тиква, но е въпрос на вкус.
Във форума почти всички са правили тиквеника на Селма, където се ползва сурова тиква.

# 542
  • София
Според мен със задушена предиварително тиква, но е въпрос на вкус.
Във форума почти всички са правили тиквеника на Селма, където се ползва сурова тиква.

Аз не съм го правила тоз тиквеник, но вкъщи още от баба ми тиквеник се прави само със сурова тиква. Опитвала съм с пържена, много ми е пихтиеста.

# 543
Благодаря, явно наистина е въпрос на вкус. Ще пробвам със сурова.

# 544
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_21.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_3.html

# 545
  • София
Здравейте,

колко лъжици захар слагате на 1 пакетче нишесте, когато правите крем, за да не е много сладък, но и да не е безвкусен? Вкъщи обичаме сладостта да е умерена.

Да използвам възможността за благодарност.

Скрит текст:
Някой тук ми беше дал линк към блог за рецепта за пилешка супа, на която се слага и естрагон. Не бях ползвала подправката. Сега готвя за пореден път супа по тази рецепта и благодаря. Много е вкусна! За съжаление не съм записала nickname.

# 546
Здравейте,

колко лъжици захар слагате на 1 пакетче нишесте, когато правите крем, за да не е много сладък, но и да не е безвкусен? Вкъщи обичаме сладостта да е умерена.

Ха сега де!? Ами захарта си е въпрос на вкус и зависи от самата захар - слагал съм 3-4 с.л. и е било сладко, слагал съм и 6-8 и е било безвкусно ...  Бях попаднал на една вносна дет изобщо не сладнеше и сложена в плодове не ферментираше ... Така че ...
Поста ми е ей така

# 547
  • Добрич

Правя тиквеника със задушена тиква. С малко вода я задушавам в тенджерата под налягане. После отделям от кората и правя пюре, което овкусявам /орехи, канела, захар, мазнина/. Ако е много водниста тиквата, леко притискам парчетата, за да се поизцедят, преди да ги смачкам. После тиквеника няма нужда от сиропиране.

# 548
missence, дай линк към тази супа. Много обичам пилешка и редовно готвя. Слагам различни и необичайни неща в нея и съм винаги отворена към новости.  Peace

# 549
сложи си и тази подправка де - без линк  Laughing

# 550
  • София
missence, дай линк към тази супа. Много обичам пилешка и редовно готвя. Слагам различни и необичайни неща в нея и съм винаги отворена към новости.  Peace

Принтирана ми е. Blush

Сега ще опитам да я намеря по ключови думи. newsm78

На pep-4o е била. Извинявам ѝ се, че не съм записала източника.

http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/8-12.html

Здравейте,

Ха сега де!? Ами захарта си е въпрос на вкус и зависи от самата захар - слагал съм 3-4 с.л. и е било сладко, слагал съм и 6-8 и е било безвкусно ...  Бях попаднал на една вносна дет изобщо не сладнеше и сложена в плодове не ферментираше ... Така че ...
Поста ми е ей така

Ще опитам с 5 тогава. Laughing  Peace

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 20:44 от missence

# 551

Ех, Бонго Laughing
Ами сигурно има някаква комбинация от подправки и други неща, и може би там е разковничето  Simple Smile.

# 552
Правих чушки бюрек по рецепта на Йоли в която яйцата за пълнежа се запържват до втвърдяване. Остана ми доста плънка. Освен на омлет не се сещам за какво друго да я оползотворя. Чушки пак не ми се пекат. Дайте някаква идея.

# 553
Пържени яйца слагам в доматената салата - нарязвам на ивички (ако са като омлет, де) и ги смесвам със салатата ....Става разкош - цяло ново ястие

# 554

Ех, Бонго Laughing
Ами сигурно има някаква комбинация от подправки и други неща, и може би там е разковничето  Simple Smile.
а ако комбинацията не ти допадне на вкус няма ли да я промениш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт