БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Моля,помогнете!Искам да сложа  само зелени домати(има и чери) в 3л.буркани.Посъветвайте ме как.

# 721
Моля,помогнете!Искам да сложа  само зелени домати(има и чери) в 3л.буркани.Посъветвайте ме как.

най-простото: купуваш от магазина от готовите фиксове за туршии и следваш указанията на опаковката

# 722
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_24.html

# 723
Благодаря !И аз мислех за тях,но не съм ползвала до сега.Явно дошло им е времето...

i_peych,харесах рецептата-благодаря!

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 13:59 от shushkova

# 724
Зачетох се в една рецепта за кекс с ябълки но Брук Дейвис от " Моите  опити в кухнята", защото ми се стори много лесен само ,че не разбрах какво се случва с ябълките Rolling Eyes, та ако тя чете тук или някой който е правил кекс по тази рецепта , моля да поясни, ако желае.

# 725
Този ли
Скрит текст:
Цитат
КЕКС С ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА

Продукти:

2 яйца
3 средно големи ябълки
1 ч.ч захар
100 г смлени орехи
1/2 ч.ч олио
2 ч.ч брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л канела

Приготвяне:

В голяма купа разбъркваме яйцата, олиото и захарта до кремообразна смес.  В друг съд смесваме брашното, содата( гасена с оцет), смлените орехи и канелата. Разбъркваме добре. Към сухата смес постепено добавяме течната и отново разбъркваме до хомогенност. Миксер не е необходим.
Намазняваме с малко олио формата за кекс и изливаме сместа вътре. Загряваме фурната до 170 градуса и печем около 45 мин или докато клечка забодена в средата излезе суха.

Настъргваш ябълките и те са към мократа смес според мен.
  Може да пробваш и ябълките да са на парченца -  с настъргани и неоцедени може да ти стане глетяв кекса - 3 ябълки са това - а брашното е само 2 чаени чаши . Та ако ти се види рядко може да си добавиш брашно.
  Аз така готвя - рецепти рядко спазвам и провали имам -само и единствено като си наруша правилото и спазя стриктно някоя рецепта  hahaha

# 726
  • Русе
Този ли
Скрит текст:
Цитат
КЕКС С ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА

Продукти:

2 яйца
3 средно големи ябълки
1 ч.ч захар
100 г смлени орехи
1/2 ч.ч олио
2 ч.ч брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л канела

Приготвяне:

В голяма купа разбъркваме яйцата, олиото и захарта до кремообразна смес.  В друг съд смесваме брашното, содата( гасена с оцет), смлените орехи и канелата. Разбъркваме добре. Към сухата смес постепено добавяме течната и отново разбъркваме до хомогенност. Миксер не е необходим.
Намазняваме с малко олио формата за кекс и изливаме сместа вътре. Загряваме фурната до 170 градуса и печем около 45 мин или докато клечка забодена в средата излезе суха.

Настъргваш ябълките и те са към мократа смес според мен.
  Може да пробваш и ябълките да са на парченца -  с настъргани и неоцедени може да ти стане глетяв кекса - 3 ябълки са това - а брашното е само 2 чаени чаши . Та ако ти се види рядко може да си добавиш брашно.
  Аз така готвя - рецепти рядко спазвам и провали имам -само и единствено като си наруша правилото и спазя стриктно някоя рецепта  hahaha

Не е на Брук Дейвис, но можеш да опиташ този - http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post_27.html

# 727
  • София
Помня, че преди време и други се бяха сблъсквали с този проблем, но не помня какво беше решението  Embarassed правя млечна майонеза и не иска да се сгъсти, а стои водниста

# 728
моят ябълков сладкиш - за 20мин е готов
2 ябълки нарязани на парченца
2 супени лъжици мед /или захар/
2 яйца
300г кисело мляко
канела
брашно до желаната гъстота
1 ч.л. сода
 Всичко се омесва и се изсипва в намазнена тавичка и се пече за 15-20мин на 180г

След това отгоре може да си го намажеш с нещо
Аз обикновено го намазвам с още малко мед и поръсвам с мак и сусам.

# 729
Помня, че преди време и други се бяха сблъсквали с този проблем, но не помня какво беше решението  Embarassed правя млечна майонеза и не иска да се сгъсти, а стои водниста
Сложи още малко олио. Ако пак стои течна, добави още малко лимонтозу.
И нали съдът ти е колкото пасатора?
В тези три неща е разковничето... Simple Smile пиши после.

# 730
Момичета и едно момче, много ви благодаря за предложенията! Peych, може ли сладкото от кайсии да се замени с друго или въобще без него?

# 731
Момичета и едно момче, много ви благодаря за предложенията! Peych, може ли сладкото от кайсии да се замени с друго или въобще без него?

Тая вечер изпекох кекса на  i_peych bouquet (отдавна му се каня), сложих сливово сладко, оказа се, че кайсиевото е свършило. Хареса ни, вкусен и ароматен. Heart Eyes Peace

# 732
  • Русе

Добро утро!

Няма проблем да се замени сладкото с друго. Просто е въпрос на вкус. Все пак е хубаво в краен случай да го заменяте с такова от череши или вишни. Правил съм го със сладко от праскови, круши, сливи, настъргани дюли. Успех!
labrex   bouquet

# 733
Labrex , i_peych благодаря!  bouquet

# 734
Мога ли да направя катми в тиган, дали ще станат със същия вкус, като тези на сач?

Общи условия

Активация на акаунт