БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Търся рецепта за най-лесната френска селска торта Peace Предложения?

тук
тук

# 601
  • София
Момичета и момчета,
моля за бърза помощ. Имам опечени и обелени около 3 кг червени чушки. Тъй като са малко за по-трайна зимнина, бих искала да ги сложа в 2 компотени буркана за консумация в рамките на 1-2 месеца. На времето бях чела една рецепта, в която чушките се киснат няколко часа в солен оцет, след което се изцеждат, нареждат в буркан с чесън и магданоз между тях и накрая се запечатват с олио. Ама това е само по спомени. Дали някой се сеща за такава рецепта?

# 602
консервирай ги само печени - без нищо.
след като отвориш буркана (след време) слагай чесъна и магданоза

# 603
Търся рецепта за най-лесната френска селска торта Peace Предложения?

Ето това е моето предложение. Приготвям я по тази рецепта вече няколко пъти. Можеш да разгледаш снимките в блога ми, получава се много вкусна и не е никак сложно.   bouquet

# 604
  • София

Благодаря ти за бързата реакция, ама не не ми стана ясно - не трябва да се стерилизират, нали?
за 2 буркана от компот не си струва труда, ще ги бутна в хладилника и сигурно в рамките на 1-2 месеца ще ги изядем

# 605
  • София-Младост

Благодаря ти за бързата реакция, ама не не ми стана ясно - не трябва да се стерилизират, нали?
за 2 буркана от компот не си струва труда, ще ги бутна в хладилника и сигурно в рамките на 1-2 месеца ще ги изядем
По-добре във фризер ги сложи. В буркан без нищо няма да издържат дълго.

# 606
  • София

По-добре във фризер ги сложи. В буркан без нищо няма да издържат дълго.
уф, егати проблема с два буркана, нямам място във фризера, там вече съм набутала достатъчно печени чушки, ама тези си мислех да ги ползвам като салата с кратък престой в хладилника. Ще го мисля, ще пробвам и ще докладвам за аджамии като мен Simple Smile

# 607
  • Русе
Момичета и момчета,
моля за бърза помощ. Имам опечени и обелени около 3 кг червени чушки. Тъй като са малко за по-трайна зимнина, бих искала да ги сложа в 2 компотени буркана за консумация в рамките на 1-2 месеца. На времето бях чела една рецепта, в която чушките се киснат няколко часа в солен оцет, след което се изцеждат, нареждат в буркан с чесън и магданоз между тях и накрая се запечатват с олио. Ама това е само по спомени. Дали някой се сеща за такава рецепта?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868542.msg31505987#msg31505987

За съхранение в хладилник - нареди плътно изпечените и обелени чушки, изчистени от семето и дръжките в буркан. Помежду им можеш да сложиш обелени скилидки чесън и нарязан пресен магданоз. Най отгоре заливаш с олио и затваряш плътно.

# 608
  • София

Набореееее къдя изчезна бе. Тури си ги душата у найлонче и после у камерата. И после обаче саде за готвене. Инак другата версия през чопъра или мелничката и аре у едни формички за лед замразени да си ги ползваш за готвене после.

# 609
  • София
куркума тук се слага на много неща, ориз, яхнии - арабски и индийски. Куркумата е част от много смеси заедно с карамфил, кимион, кориандър, джинджифил..
Peace

# 610
Снощи  имах  гости  и  ми  останаха  много  свински  пържоли,  печени  на  скара.  Дали  мога  да  ги  сготвя  по  някакъв  начин,  защото  така  няма  да  се  хапнат  и  днес?
http://gotvarstvo.bg/a/meshana-skara
Може само и с пържоли.

# 611
  • София

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868542.msg31505987#msg31505987

За съхранение в хладилник - нареди плътно изпечените и обелени чушки, изчистени от семето и дръжките в буркан. Помежду им можеш да сложиш обелени скилидки чесън и нарязан пресен магданоз. Най отгоре заливаш с олио и затваряш плътно.

Много благодаря за бързите реакции. Аз пък открих ето това http://viaaristotelis.blogspot.bg/2014/09/blog-post_22.html
Мързелива работа  Laughing

# 612
  • София

Набореееее къдя изчезна бе. Тури си ги душата у найлонче и после у камерата. И после обаче саде за готвене. Инак другата версия през чопъра или мелничката и аре у едни формички за лед замразени да си ги ползваш за готвене после.

Тук съм, хаджи, ама нещо разни странични работи ме налегнаха, ама то на тез години  Laughing Благодаря ти за вниманието  bowuu

# 613
Имам много зелени домати.М оля за предложения и съвети. Как да съхраня.Някаква туршия или друго в буркан ( фризерите и камерите са пълни - тази година прекалих)

# 614
  • Варна
Имам много зелени домати.М оля за предложения и съвети. Как да съхраня.Някаква туршия или друго в буркан ( фризерите и камерите са пълни - тази година прекалих)

Конфитюр:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт