Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 693
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, много благодаря за отговорите. Определено няма да ходя отново про тази докторка.

# 106
  • Germany
Момичета, ходих на консултация и ми изписа магнезий, но се оказа и че бебчо и доста надолу и натиска, а шийката е леко скъсена, в границите е, но на долната граница. Пита ме дали съм преживяла стрес или имам някакви проблеми, а аз освен, че от време на време се изнервям за глупости, не бих казала, че съм стресирана. Каза много почивка, повече лежане и ограничаване на всичко общо взето.
Притеснена съм, защото още съм в 28 г.с. и е доста рано... На някоя от вас случвало ли й се и може ли да сподели опит? Ще съм много благодарна.

# 107
Chrissie, колко ти е шийката?
Мен ме ошашкаха още в 20 г.с. че е много скъсена, но после при друг лекар се оказа, че не е така.
С вагинален ехограф ли я мериха?
Моята са я мерили сигурно поне 6 пъти досега (3 - ма различни лекари) и всеки път излиза коренно различно  Crazy дори се удължава. Казаха ми, че е възможно след почивка и магнезий да се удължи малко. Моята още в 16 г.с дори беше леко отворена, вече съм 35 г.с. Не се притеснявай, почивай си.

# 108
Мами а когато усещате бебето да мърда от коя страна го усещате .... аз примерно в началото от дясно на корема после от ляво после в средата под пъпа и сега пак от дясно ... не знам въобразявам ли си ... о определено не мисля че си въобразявам защото сещането е истинско...

# 109
Момичета, вчера готвих и малко ми пръсна от мазнината на ръката. Сега имам няколко петънца червено-кафяви, предполагам на всички ви се е случвало и знаете как изглежда. Въпроса ми е има ли вероятност да се отрази на бебето и то да има петънца по-ръчичката? Не съм суеверна, но съм чувала за разни родилни белези, ако майката открадне неща и т.н.
Нищо няма да му стане на бебето. Не сте два лИста А4, с индиго между тях и намотани около валците на пишеща машина.

Старай се да караш спокойна бременност и да се храниш добре. Това е най-важно за бебето ти.

# 110
  • Germany
Много благодаря за бързия отговор, Калина. Нямам представа колко см е и колко е нормално по принцип, АГ каза само, че все още е нормално, но е на долната граница. Каза да си почивам повече и да не се уморявам, позволява разходки, но по малко и каза да ограничим секса, а ние точно вчера правихме и това още повече ме шашка. Иначе в последно време се случи до се преуморя няколко пъти, не знам до колко това играе роля. Иначе ме прегледа вагинално - първо с ръка, а после и с вагинален ехограф. Отделно си ме прегледа с нормалния видеозон, пуска тонове и следи контракциите на CTG. Показателите си бяха наред. Бая съм се притеснила, а не искам да правя допълнително стрес но бебето.

# 111
Много благодаря за бързия отговор, Калина. Нямам представа колко см е и колко е нормално по принцип, АГ каза само, че все още е нормално, но е на долната граница. Каза да си почивам повече и да не се уморявам, позволява разходки, но по малко и каза да ограничим секса, а ние точно вчера правихме и това още повече ме шашка. Иначе в последно време се случи до се преуморя няколко пъти, не знам до колко това играе роля. Иначе ме прегледа вагинално - първо с ръка, а после и с вагинален ехограф. Отделно си ме прегледа с нормалния видеозон, пуска тонове и следи контракциите на CTG. Показателите си бяха наред. Бая съм се притеснила, а не искам да правя допълнително стрес но бебето.

Не се притеснявай излишно. Питам за мм защото всеки лекар различни мерки казва за долна граница - един казва 30 мм, друг 25 мм. на мен след като първо ми я изкараха доста скъсена (което не се потвърди) после в 24 г.с. ми я измериха 30 мм. което също е на долната граница, но лекарят ми не беше особено притеснен, а както ти писах имах и отваряне от горната страна, което е предпоставка за проблем.
Почивай си, не се преуморявай, избягвай дълги пътувания заради друсането и както ти е казал и секса, това бяха препоръките към мен от докторите + магнезий. Ако беше много опасно лекаря щеше да ти каже.  Simple Smile

# 112
Мами а когато усещате бебето да мърда от коя страна го усещате .... аз примерно в началото от дясно на корема после от ляво после в средата под пъпа и сега пак от дясно ... не знам въобразявам ли си ... о определено не мисля че си въобразявам защото сещането е истинско...
Не знам коя седмица си, но докато е мъничко има място за шаване. Аз го усещах под и над пъпа си най-често. Скоро ще се намести и ще знаеш кога и къде с какво те рита. Grinning

# 113
Здравейте, бременна съм в 13 г.с.Това ми е втора бременност и за сега всичко е ок.Предната ми бременност беше рискова с лежане и кървене до края.За щастие всичко мина благополучно и сега имам син на 5 годинки Simple Smile Ще пътувам след ден със самолет.Понеже имам страх от летене и страх да не ми се случи пак това с кървенето , вчера на прегледа попитах гинеколога си и той ми изписа магнерич и папаверин за тези дни, в които ще съм на екскурзия.Чудя се да ги вземам ли?

# 114
Вземи ги.

# 115
  • Телиш/Плевен
Miss_JT, нормално е сега да го усещаш на различни места. Съвсем скоро няма да е така, защото няма да има толкова място да мърда. Peace

mina_l, щом гинекологът е преценил (пък и точно в такава ситуация), аз бих го послушала. Peace

Сиси, то не останало! Heart Eyes Леко и бързо раждане ти желая! Hug

# 116
Благодаря ти, Лаленце.  Hug

# 117
  • Варна
Момичета, в 15 г.с. почти от началото си имам едно воднисто течение. Просто наистина не мога да се сетя предните ми две бременности имала ли съм или не  Embarassed Преди да забременея си пусках всякакви изследвания и микробиологията излезе чиста. При прегледите доктора виждаше течност събрана и направих сега един курс с Полижинакс, като ще продължавам на 4-5 дни да слагам по една капсула.  Но си стои течението. Имали ли сте подобно? Дали се дължи на хормони?

# 118
Здравейте какво Ви е мнението за доктор Симеонова в клиника Олимед Варна за следене на бременността

# 119
  • Телиш/Плевен
Здравейте какво Ви е мнението за доктор Симеонова в клиника Олимед Варна за следене на бременността
В първия пост на тази тема пише, че има информация за нея. Попитай момичетата там. Иначе в тази има добри отзиви, но темата е много стара. Peace

svetl@, не съм имала такова течение, но ако микробиологията е чиста и ако гинекологът ти не вижда нищо притеснително, значи всичко е наред. Peace

Общи условия

Активация на акаунт