Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 689
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
до кога ви боляха гърдите през бременността ...  ако спрат да ме болят трябвали да се притеснявам защото някъде четох че било признак за настъпващ аборт или мъртъв плод
.     

В началото на 12 гс гърдите ми се смалиха и не ме болят и аз се бях притеснила, но на прегледа след това вдичко си беше наред. Simple Smile

# 91
Моите растяха и ме боляха до 15 - 16 г.с. след това спряха.
Не е задължително изобщо да те болят  Peace

# 92
Здравейте. Имах съвсем малко розово течение. Чудя се дали е възможно да е остатък от тапата, която ми пада от седмица насам?
Или дали въобще е притеснително, щом не е червено?

# 93
само да попитам и как точно усещате движението на бебето почти в 19 г.с съм и от 17 г.с някъде усещам нещо като потрепване в началото а след 18 седмица започнах да усещам някакво странно чувство в корема но все пак не съм сигурна дали е истинско или просто много ми с иска да го усетя вече ... та усещам от време на време като все едно някакво балонче се пука от вътре корема ми много е странно др път пък усещам като чуждо тяло и се блъска в мен ...че възможно е да е бебето нали не си въобразявам ? обаче ме притеснява и факта че все очаквам тези потрепвания от два дни но почти не усещам .... лягам си да си почивам и чакам но нищо понякога ми се случва като пътувам или върша работа да ми се стори че нещо ме боцка но пак не съм сигурна .. чак др. седмица съм на лекар и много ме е страх ...

# 94
Бебето е, рано е още да го усещаш всеки ден.

# 95
Здравейте. Имах съвсем малко розово течение. Чудя се дали е възможно да е остатък от тапата, която ми пада от седмица насам?
Или дали въобще е притеснително, щом не е червено?
Не мисля, че имаш причини за тревога. Не става дума за обилно кървене все пак.

Според мен до края на работната седмица вече ще си гушкаш бебето.

Леко раждане!

# 96
И аз се надявам, нямам търпение.
Фея, прегръдки. Simple Smile

# 97
И аз се надявам, нямам търпение.
Фея, прегръдки. Simple Smile
Да си призная, първо писах, че ще родиш до 48 часа. Ама го промених, макар че това е реалната ми преценка Embarassed

Ще чакам да се похвалиш с леко нормално раждане, сладко, спокойно бебче и бързо възстановяване!  Hug

# 98
Дано познаеш мила. Благодаря.

# 99
Момичета, вчера готвих и малко ми пръсна от мазнината на ръката. Сега имам няколко петънца червено-кафяви, предполагам на всички ви се е случвало и знаете как изглежда. Въпроса ми е има ли вероятност да се отрази на бебето и то да има петънца по-ръчичката? Не съм суеверна, но съм чувала за разни родилни белези, ако майката открадне неща и т.н.

# 100
  • Варна
Не, разбира се Laughing Хайде малко по-сериозно, моля, мама ще ставаш все пак Hug

# 101
Здравейте, момичета. Днес се записах на ЖК по ЗК, до сега само на частно ходих. Мисля и на частно да се следя, но реших че този път и аз ще се възползвам от това, което ми се полага като данъкоплатец, а и много исках да видя бебето и не ми се чакаше още 3 седмици.

Бебчето на размери е с една седмица по-голямо от колкото трябва да е по календар, до сега всеки лекар ми казваше, че е нормално защото съм с по-къс цикъл, но тази лекарка днес иска да си пусна изследвания за усвояване на глюкоза и инсулин, по принцип съм с нормално тегло, но тя се притеснява дали много захар не отива към бебето... Някоя от вас правила ли си е такива изследвания? И според вас трябва ли да се притеснявам, че бебето е с една седмица по-голямо?

Друго, което малко ме подразни и не знам как да го разбирам. Ходя в Токуда на прегледи и при двамата лекари, но тази днес ми каза, че тя водила ЖК на жените, които ще раждат при нея, аз и обясних че още ми е рано да си дам сметка при кой искам да раждам и нямам лично мнение. Тя разбира се се опита да ме отпрати и да съм ходила при друг лекар с направление, но аз вече бях чакала час и малко и не исках да си губя времето и се записах. Въпроса ми е има ли такова нещо, че щом съм се записал при нея не мога да си ходя на прегледи при другия лекар и да си родя при него? И ако повече не ходя на ЖК какво би станало? Задължена ли съм всеки месец да ходя да ми мерят кръвното?

# 102
Абсолютно не е задължително да раждаш при този, който ти води ЖК. Че то има много АГ, които не израждат, а само водят ЖК. Няма проблем да си ходиш и на преглед при колкото си лекаря искаш. Това е свободна държава. Просто като се запишеш по ЗК, си се водиш при съответния лекар. Но мен това отношение би ме отказало от тази докторица ooooh! До колкото знам, имаш право на смяна.

# 103
Ако не си доволна още отсега от докторката можеш да я смениш. Имаш право да раждаш при който си искаш.

Относно обременяването с глюкоза, по принцип се прави, ако изследванията са притеснителни, т.е имаш висока кръвна захар, за да се види дали не си развила гестационен диабет. Един от симптомите му е, че бебето става по - едро.
Обаче в твоя случай на ранна бременност, за мен няма нужда. При много от жените бебетата вървят напред или назад, това е, защото не на всяка цикъла е винаги и точно 28 дни, а и овулацията може да е била по - рано или късно.
Отиди сутрин рано на гладно и си пусни една кръвна захар (кръв от пръстчето взимат) и ако са високи стойностите, тогава другото.

Иначе обременяването с глюкоза не е вредно, нито страшно. Отива се сутрин рано, пие се глюкоза, взима се кръв и след още 1 час отново. Прави се, за да се види как се усвоява глюкозата от организма.

# 104
  • Варна
Дъщеря ми винаги е вървяла 10 дена на пред. Глюкозата и гликирания хемоглобин винаги са ми били в границите и не се е налагало обременяване. Просто няма смисъл, особенно и в по-ранна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт