Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 684
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
как протича наблюдението и раждането в Лондон.
Цитат
Как протича бременността във Великобритания (към NHS)

Полезна страница (майчинство, права): http://www.worksmart.org.uk/rights/viewsubsection.php?sun=52

1. Aко сте бременна, или планирате бременност, продължете (или започнете веднага) да пиете фолиева киселина
2. След положителен тест за бременност, направете час с GP
3. Лекарят ще ви сметне приблизителна дата за раждане, и ще ви даде направление за близка болница (по район), където ще ви следят бременността
4. До седмица/10 дни, ще получите писмо от болницата, с дата за първи видеозон. Този първи преглед е около 10-12 седмица, казва се "dating scan" и ще ви определят по-презицен термин
5. По същото време ще ви назначат кръвни тестове, изследвания, среща с акушерките, с лекар и други, в зависимост от това как протича бременността (тест за синдром на Даун, и други)6. За бременност без усложнения, очаквайте преглед всеки месец, и още един видеозон (подробен анатомичен преглед, в 20 седмица), и по-чести прегледи към края на бременността (и изследвания в зависимост от какво имате нужда)
7. Възможно е да се смени първоначалната болница (при местене или други причини)
8. Ако имате частна застраховка, обърнете се към тях за да разберете какво точно се покрива.
Копирала съм го от първа страница на Великобритания - тема 59

# 76
Здтавейте момичета:) Имам записан час за 23.09 за бхс. Тогава ще бъда в 13+4 г.с. Само че четох, че това се правело до 13 седмица. Според вас дали ще е вече късно за него? А и също ако може да ми кажете какво точно се прави на този преглед, понеже ще ми е за 1ви път Simple Smile

# 77
  • Северо=Западналия край
Здравейте, след няколко дни ми предстои секцио, интересува ме  при спиналната упойка кога най рано може да се пие вода? Раждала съм с пълна и помня че след като ме събудиха много бях жадна а те не ми даваха, та се чудех дали и при спиналната е така.

# 78
  • Варна
И със спинална и с пълна са ми давали веднага да пия вода  Peace

# 79
И със спинална и с пълна са ми давали веднага да пия вода  Peace
След пълна не дават да се пие вода, защото много се повръща. Peace

# 80
Здтавейте момичета:) Имам записан час за 23.09 за бхс. Тогава ще бъда в 13+4 г.с. Само че четох, че това се правело до 13 седмица. Според вас дали ще е вече късно за него? А и също ако може да ми кажете какво точно се прави на този преглед, понеже ще ми е за 1ви път Simple Smile

Ранния БХС се прави до 13 г.с. + 6 дни.
По принцип включва преглед с коремен ехограф, замерват се няколко показатели на бебето и ще ти вземат кръв от вената. На база ехографските измервания и кръвните изследвания се изчислява риска за синдром на Даун и още няколко вродени аномалии.

# 81
Много благодаря за отговора Simple Smile

# 82
И аз не си спомням след секциото (с пълна упойка) да са ме лишавали от вода, както и не си спомням да съм имала някакво гадене или повръщане въобще след операцията. По-скоро ми забраниха да пия вода преди раждането, че не се знаело как може да се развият нещата - ако се стигне до секцио не трябвало да се пие и яде цели 8 часа.

# 83
В 8г.с. съм и миналия петък като отидох до тоалетна видях как изтича нещо кафеникаво.Шашнах се, звъннах на лекаря си.Той веднага ме прие, после ме прати да лежа няколко дни в болницата за по-сигрно.Там също ме прегледаха, не ми казаха нищо обезпокоително.За първи път дори чух тоновете на плода  Heart Eyes Докато бях в болницата пак имах кафеникаво по веднъж на ден.Вчера ме изписаха, нямах течение.Реших да простра дрехите и след това пак имах една капчица.Въпросът ми е според Вас на какво се дължи това? Случвало ли Ви се е? В момента е периодът, в който по принцип ми идва цикълът.Дали има нещо общо?

# 84
Криси`, на мен също ми се случи в 8 г.с. когато по принцип трябваше да ми дойде цикъла. Но беше само за ден, лекаря каза, че често се случва и не е страшно, но и ми изписа лечение. На теб не ти ли предписаха нещо?

# 85
Криси`, на мен също ми се случи в 8 г.с. когато по принцип трябваше да ми дойде цикъла. Но беше само за ден, лекаря каза, че често се случва и не е страшно, но и ми изписа лечение. На теб не ти ли предписаха нещо?
Пия Дуфастон, Но-шпа и Магнерич.Днес съм на преглед при  него и ще видим как е положението.Надявам се всичко да е наред!

# 86
Пия Дуфастон, Но-шпа и Магнерич.Днес съм на преглед при  него и ще видим как е положението.Надявам се всичко да е наред!

Аз също пиех Дуфастон 2 - 3 дни заради зацапването  Peace
Успех!

# 87
до кога ви боляха гърдите през бременността ...  ако спрат да ме болят трябвали да се притеснявам защото някъде четох че било признак за настъпващ аборт или мъртъв плод

# 88
до кога ви боляха гърдите през бременността ...  ако спрат да ме болят трябвали да се притеснявам защото някъде четох че било признак за настъпващ аборт или мъртъв плод
Аз съм в 14 седмица, доста по-големи са ми гърдите, но никога не са ме боляли.

# 89
  • Варна

Трета бременност ми е и никога не са ме болели гърдите. Станали са по-големи само.

Общи условия

Активация на акаунт