Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 415
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Моята племенница седмица преди раждането излезе 2800 на ехографа, 5 дни по-късно 2600. Сестра ми щеше да откачи от притеснение. Роди се 2 дни след последното измерване - 3400. Не се шашкай.

# 61
Здравейте, включвам се с въпрос. Бременна съм в 31 гс и на последния преглед се видя, че пъпната връв е преметната на раменете на бебето като шалче както се изрази докторката. Много се притесних, мира не ми дава сега това колко е опасно, иначе бебето се движи много понякога с по-резки движения. Някои ако е по запознат да пише какво допълнително мога да направя да проследявам дали всичко е ок с бебето при тази ситуация. Благодаря!

# 62
При преглед за пола може ли да се обърка Rolling Eyes

# 63
При преглед за пола може ли да се обърка Rolling Eyes
Може да се обърка да,но зависи за коя седмица става въпрос.

# 64
  • Germany
Момичета, напоследък забелязвам, че коремът ми започва да се втвърдява от време на време и за кратко, няма болка. Случва се, като се разхождам по-дълго или като поседя повечко права, а щом си легна или поседна, минава. Четох, че били подготвителни контракции, но съм в 27 г.с., не е ли рано за тях? Безобидни ли са, вие имахте ли и кога? Другата седмица съм на консултация и ще го обсъдя с АГ, но дотогава ще се побъркам да го мисля.

# 65
Chrissie, аз също имам втвърдявания без болка, не помня вече кога започнаха защото от 17 г.с. съм на хапчета против контракции почти без прекъсване (тогава имах леко стягане и болки много ниско почти в шийката), сега съм в 35 г.с. и от 3 - 4 седмици втвърдяванията доста зачестиха, отделно аз бъркам понякога контракциите с движенията на бебето.
По принцип 27 г.с. не е рано за подготвителни, ако са без болка и не са много на брой би трябвало да са безобидни.
Магнезий пиеш ли?
Като кажеш на лекаря предполагам ще ти изпише нещо  Peace

# 66
Досега май не съм изпитвала контракции, а вече съм на финалната права. Това нормално ли е?

# 67
Досега май не съм изпитвала контракции, а вече съм на финалната права. Това нормално ли е?
Имала си, но не си разбрала. И аз бях така.

# 68

Аз така и не разбрах какво са контракции. Имах само безболезнени стягания ама не бяха нищо особено. Преносих 9 дни, накрая секцио. Grinning
Леко и бързо раждане ти пожелавам.  Hug

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 01:38 от Немезида

# 69
Благодаря ви.  Hug

# 70
До колкото си спомням моите подгитвителни почнах да ги усещам в 6-ти месец. Изписаха ми магнезий, тъй-като заявих, че коремът ми се втърдява всеки път като тръгна на някъде и обаче аз не го пих. Исках да разбера какъв е интензитета на тия контракции. И по моя логика да имаш такива контракции е полезно - един вид тренинг на тялото за истинските. Вместо хапове ядях много прясна зелева салата и така съм си набавяла магнезий. В дните преди да изляза в 45 дневен болнични ми беше много трудно да се прибирам пеша до другия край на града заради втърдяванията на корема - оставах без въздух. Тогава разбрах защо бременните си държат корема.  Mr. Green Ама нали уж било полезно да се ходи много. Да ама на-най! От много вървене пеша си издокарах прищипване на нерв (ишиаса май). А с прищипан нерв не е картинка раждането. Така че разходките и кляканията не ги свързвайте с лесно раждане.  Peace

# 71
  • Варна
Здравейте! Към тези,които са пили Дуфастон: до коя г.с. го пихте и постепенно ли го спряхте?
Благодаря!

# 72
  • Germany
Благодаря за споделенето, момичета.  Hug Ще се консултирам с АГ в сряда, а до тогава ще гледам да си почивам повече.
Сиси, леко раждане и от мен! Желая ти едно здраво хубаво бебче на финала! bouquet

# 73
Благодаря.  Hug

А ти не се тревожи, ще ти изпишат магнезий най - вероятно. Wink

# 74
Здравейте, искам да попитам някоя мама има ли информация как протича наблюдението и раждането в Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт