Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 272
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Здравейте, в края на 11гс съми утре съм на ФМ. Исках да попитам трябва ли да подготвям нещо предварително или просто отивам в уговорения час. И нещо друго-имам пиърсинг на пъпа, който не съм сваляла от откакто го имам (10 години), ще пречи ли или няма проблем с него? Мислех да го махна, когато започне да ми пречи, ама не съм сигурна дали изобщо ще мога да го отвинтя  Grinning

# 166
Да първа е!! Simple Smile) Малко ми е лошо по цял ден , но явно е неизбежно Simple Smile)

# 167
Благодаря Ви за отговорите ! Ходих на лекар за сега всичко е добре.Изписа ми magnerich и  no-spa.

# 168
Здравейте, в края на 11гс съми утре съм на ФМ. Исках да попитам трябва ли да подготвям нещо предварително или просто отивам в уговорения час. И нещо друго-имам пиърсинг на пъпа, който не съм сваляла от откакто го имам (10 години), ще пречи ли или няма проблем с него? Мислех да го махна, когато започне да ми пречи, ама не съм сигурна дали изобщо ще мога да го отвинтя  Grinning
Здравей, за ФМ не ти трябва нищо предварително, просто отиваш.
Аз също имах обеца на пъпа, от около 8 години, но щом разбрах че съм бременна я махнах. Чела съм, че не пречи, но аз се притеснявах да не я закача с някоя дреха или гъба за баня. Също мисля, че за ехографа е по-хубаво да я няма, от гледна точка на това, че е по-удобно на АГ да те прегледа.

# 169
Здравейте! В 32 г.с. съм и от вчера като хапна нещо дребно и се чувствам ужасно и ми се повръща. Усещам се преяла и днес повърнах. А пък усещам глад и липса на енергия. По принцип бебето го водят с 3 седмици по-голямо на размери и сигурно притсика всички органи. Случвало ли ви се е и има ли за какво да се притеснявам? Кръвните изследвания и урината са добри -няма нещо, което подсказва прееклампсия. Нямам отоци и високо кръвно налягане. Какво да ям?

# 170
Здравейте имам едни въпрос. Някой да ми каже мнение за Д-р Илияна Иванчева ?! И дали някой е раждала при нея.

# 171
  • София
Здравейте! В 32 г.с. съм и от вчера като хапна нещо дребно и се чувствам ужасно и ми се повръща. Усещам се преяла и днес повърнах. А пък усещам глад и липса на енергия. По принцип бебето го водят с 3 седмици по-голямо на размери и сигурно притсика всички органи. Случвало ли ви се е и има ли за какво да се притеснявам? Кръвните изследвания и урината са добри -няма нещо, което подсказва прееклампсия. Нямам отоци и високо кръвно налягане. Какво да ям?
Малко и на често. Нещо, което няма да дразни стомаха ви.
Аз имам проблеми с жлъчката и края на 2рата ми бременност беше кошмарен.

# 172
след коя седмица започват да се чувстват по активно движенията на бебето ... във 20 г.с + някой др ден ... усещам го още от към 18 г.с но от тогава го усеща със еднаква "сила" и понякога го усещам 2-3 дни подред после пък 1-2 дни не го усещам ... кога ще почна да го усещам по активно и по постоянно в всеки ден... то е ясно че за всеки е различно но при вас как беше...

# 173
след коя седмица започват да се чувстват по активно движенията на бебето ... във 20 г.с + някой др ден ... усещам го още от към 18 г.с но от тогава го усеща със еднаква "сила" и понякога го усещам 2-3 дни подред после пък 1-2 дни не го усещам ... кога ще почна да го усещам по активно и по постоянно в всеки ден... то е ясно че за всеки е различно но при вас как беше...

Много е индивидуално наистина. Аз откакто съм започнала да го усещам (18 г.с) го усещам всеки ден. Кога станаха по осезаеми движенията не помня, но седмици наред го усещах само в легнало или седнало положение по един - два пъти на ден, но всеки ден. Други казват, че чак към 23 - 24 г.с. са започнали да го усещат по - активно...

# 174
  • Телиш/Плевен
Miss_JT, аз моята дъщеря съм я усещала осезаемо броени пъти за цялата бременност. Така че има и такива бебета, които не ритат много. А кога започват да се усещат активно движения едва ли може да каже със сигурност някой. Това зависи от толкова много неща, че просто няма как да се обобщава. Peace

# 175
Здравейте. Днес влизам в 20 г.с. , но от два дни ме мъчи един зъб, който е с пломба...незнайно защо се появиха тези болки, но се притеснявам за упойката. Въпроса ми е: може ли да се слага упойка, за да се извърши манипулацията по зъба?

# 176
Здравейте. Днес влизам в 20 г.с. , но от два дни ме мъчи един зъб, който е с пломба...незнайно защо се появиха тези болки, но се притеснявам за упойката. Въпроса ми е: може ли да се слага упойка, за да се извърши манипулацията по зъба?
Може. Местната упойка, която се ползва в такива ситуации, няма да навреди на бебето.

# 177
Да може. Слага се специална безадреналинова упойка, която е доста по- слаба. Задължително се съобщава за бременността.

# 178
Благодаря за бързите отговори. Надявам се само да издържа до понеделник. Sad

# 179
А какво болкоуспокояващо може да взема временно? С никого не мога да се свържа в почивния ден SadSadSad

Общи условия

Активация на акаунт