Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 263
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!

Имам въпрос и моля за помощта ви. Ще кумувам на сватба след няколко дни, но съм в началото на трети месец.
Според вас стоенето на крак цял ден, на токчета, би ли се отразило негативно по някакъв начин?
Доколко трябва да участвам в танците? Притеснява ме надиграването и не знам дали да не го пропусна ...
Може да ви се стори глупаво питането ми, но все още се изморявам лесно и се надявам това размотаване от сутринта до вечерта  да не е опасно.

Благодаря!

Ти трябва да си прецениш според това как се чувстваш. Ако нямаш някакви проблеми (зацапване напр.) и лекарят не те е предупредил нещо специално стоенето на крак, токчетата, а и танците (в умерено количество) не би трябвало да са проблем. Аз специално много се изморявах от самото начало, а и съм си страхлива, та си карам много кротко бременността, но други жени не се спират по цял ден и нямат проблеми. Ако усетиш, че се изморяваш просто спри, а надиграването спокойно можеш да го пропуснеш имаш достатъчно основателна причина  Simple Smile

# 151
Здравейте!

Имам въпрос и моля за помощта ви. Ще кумувам на сватба след няколко дни, но съм в началото на трети месец.
Според вас стоенето на крак цял ден, на токчета, би ли се отразило негативно по някакъв начин?
Доколко трябва да участвам в танците? Притеснява ме надиграването и не знам дали да не го пропусна ...
Може да ви се стори глупаво питането ми, но все още се изморявам лесно и се надявам това размотаване от сутринта до вечерта  да не е опасно.

Благодаря!

Ти трябва да си прецениш според това как се чувстваш. Ако нямаш някакви проблеми (зацапване напр.) и лекарят не те е предупредил нещо специално стоенето на крак, токчетата, а и танците (в умерено количество) не би трябвало да са проблем. Аз специално много се изморявах от самото начало, а и съм си страхлива, та си карам много кротко бременността, но други жени не се спират по цял ден и нямат проблеми. Ако усетиш, че се изморяваш просто спри, а надиграването спокойно можеш да го пропуснеш имаш достатъчно основателна причина  Simple Smile

И аз така мисля. Аз също съм малко страхлива и съм предупредила младоженците, че ще си посядвам повечко Simple Smile Лекарят ми каза, че няма проблем, само да не съм се хващала на 20-минутното право хоро  Laughing  Благодаря ти за отговора, Kalina! Simple Smile

# 152
Според мен поговори с младоженците и се уговорете да не те мъчат много-много на надиграването. Кумът да компенсира с танци  Simple Smile Иначе не виждам при една нормално протичаща бременност проблем да се изкара една сватба. То колко жени са бременни на сватбите си...Пък за самите танци, ти ще си усетиш и ще посядаш, като изпиташ умора или някакъв дискомфорт. Само ти препоръчвам да си вземеш едни резервни по-ниски обувки, ако почнат да те тормозят високите токове в даден момент. Весело изкарване Hug

# 153
  • Варна
И аз мисля, че сама трябва да прецениш, лекарят ти също има думата, разбира се. Всеки случай е различен, не те топлят истории за булки, играли хора с часове в 8-ми месец, ако ти например имаш болки, зацапване и т.н. Мен много ме болеше коремът ниско долу в 3-4 месец. Беше абсурд да седя на крак дълго време, да танцувам, гледах все да си поседна. В последния триместър се чувствах много по-добре Laughing Така че си зависи.

# 154
цветна палитра, благодаря!  Hug и аз така мисля! Ще ме щадят , къде ще ходят Simple Smile Все си повтарям- сватба е, няма да копая на полето! Grinning

месечинка, засега всичко е ок. повече почивка, бебето е приоритет номер 1 Simple Smile Явно трябва да се примиря, че ще съм от по-шашнатите бременни... Simple Smile

# 155
здравейте!  Ще раждам нормално ( живот и здраве) и се чудя с какво се ражда?  Те ли ще ми дадът еднократна нощница или аз трябва да си взема 1 за раждането и една за след това ????

# 156
  • Телиш/Плевен
здравейте!  Ще раждам нормално ( живот и здраве) и се чудя с какво се ражда?  Те ли ще ми дадът еднократна нощница или аз трябва да си взема 1 за раждането и една за след това ????
Избрала ли си болница? Попитай там какво ще ти трябва за раждане, всяка болница има различни изисквания. Peace

# 157
Здравейте,момичета! Бременна съм в 16г.с и имам болки в корема долу в дясно.Болките не са силни,не са и постоянни.Преди години имах проблем с бъбрека точно от същатаата страна,дали не се е отключил проблема пак.Бих искала да Ви попитам дали на вас Ви се е случвало? Обадих се на наблюдаващия лекар,искаше още днес да ида,но съм на работа и отложихме прегледа за утре сутрин.Много се притеснявам,дали всичко е наред с бебето.

# 158
Здравейте,момичета! Бременна съм в 16г.с и имам болки в корема долу в дясно.Болките не са силни,не са и постоянни.Преди години имах проблем с бъбрека точно от същатаата страна,дали не се е отключил проблема пак.Бих искала да Ви попитам дали на вас Ви се е случвало? Обадих се на наблюдаващия лекар,искаше още днес да ида,но съм на работа и отложихме прегледа за утре сутрин.Много се притеснявам,дали всичко е наред с бебето.

От много неща може да са тези болки долу в дясно - черво, бъбрек, матка. Дали ми се е случвало - да, цяла бременност все ме наболява нещо - от ляво, от дясно, навсякъде. Възможно е проблема с бъбрека да се отключил пак, може да е от запек, от разтягането на матката. Лекаря ще ти каже най - добре. Щом не са силни сигурно не е нещо сериозно  Simple Smile

# 159
Бъбрек в долната дясна част на корема? Няма как.

Иди на преглед още днес. Кое е по-важно: здравето ти или работата?

# 160
А, може, защо да няма как? тя болката се пренася по нервен път. Мен ме е болял корема в дясно и се съмняваха за бъбрек. А и ако има някакво възпаление на пикочните пътища не е нужно да боли точно самия бъбрек.

# 161
Аз мислех, че може да е апендикс или просто да се обажда яйчник.

Каквото и да е, Хрисаа трябва да бъде видяна от лекар. Тук няма как да помогнем.

# 162
Аз мислех, че може да е апендикс или просто да се обажда яйчник.

Каквото и да е, Хрисаа трябва да бъде видяна от лекар. Тук няма как да помогнем.

Така е  Peace

# 163
Здравейте момичета! Имам следното запитване. Ще се радвам ако някой ми даде съвет. Имам мутация свързана с  фоливата киселина. Имам 70% неусвояемост на фолиева киселина. Един лекар ми каза да пия по една таблетка мета фолиева, а друг 3x2. Какво мислите по въпроса? А трети пък ме посъветва да си взема турска фолиева киселина Folbiol от 5мг., но не знам дали е мета. Някой използвал ли е такава с такъв проблем като моя? Благодаря ви предварително!

# 164
Здравейте, мами и бъдещи такива! Аз искам да попитам следното. АГ - то ми каза, че ако искам да раждам при него да си подготвя 800 лв. Дали в тези 800 лв. се вкл. упойки и други там интервенции? Дали трябва да плащам допълнително останалите интервенции? Това не ми е ясно? Дали някоѝ знае да сподели с мен. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт