Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 747
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Записах се на ЖК, но не искам повече да ходя. Трябва ли да казвам на някого, или просто спирам да ходя и като стане време за раждане, частният ми АГ ми дава направление и т.н?
Защо не искаш бременността ти да бъде следена?

Знаеш ли какво се прави в ЖК по време на различните етапи от бременността?

Запозната ли си с рисковете от това да не бъде следена бременността ти и да не бъдат провеждани съответните изследвания?

Наясно ли си с това какво трябва да правиш, за да родиш здраво дете и да намалиш до минимум щетите, които бременността би нанесла на организма ти?

Имаш ли нужните знания за кърменето и отглеждането на бебе?

# 136
Записах се на ЖК, но не искам повече да ходя. Трябва ли да казвам на някого, или просто спирам да ходя и като стане време за раждане, частният ми АГ ми дава направление и т.н?

Запозната ли си с рисковете от това да не бъде следена бременността ти и да не бъдат провеждани съответните изследвания?

Наясно ли си с това какво трябва да правиш, за да родиш здраво дете и да намалиш до минимум щетите, които бременността би нанесла на организма ти?

Аз доколкото схващам тя иска да ходи само на частно, просто не иска да бъде следена по ЗК  Rolling Eyes
Но не съм наясно частния АГ дали може да издаде направление за раждане...а освен това през бременността може да се наложи да се ходи на други специалисти, за които пак ще трябват направления. А и ще се налага да се плащат всички изследвания.
Тя ЗК не поема кой знае какво, но според мен поне това, което ти се полага можеш да си използваш, пък като искаш пак си ходи и на частни прегледи паралелно  Simple Smile

Извинявам се ако грешно съм разбрала ситуацията!

# 137

Аз доколкото схващам тя иска да ходи само на частно, просто не иска да бъде следена по ЗК  Rolling Eyes
Но не съм наясно частния АГ дали може да издаде направление за раждане...а освен това през бременността може да се наложи да се ходи на други специалисти, за които пак ще трябват направления. А и ще се налага да се плащат всички изследвания.
Тя ЗК не поема кой знае какво, но според мен поне това, което ти се полага можеш да си използваш, пък като искаш пак си ходи и на частни прегледи паралелно  Simple Smile

Извинявам се ако грешно съм разбрала ситуацията!

Много добре си разбрала. Частният ми АГ работи в болницата в която искам да раждам и мойе да ми издаде направление. Аз до момента всичко, което трябва, като изследвания съм си ги направила и платила, парите не ме притесняват и не искам нищо от Здравната каса. АГ който искам да ме следи ще ми казва какви изследвания ми трябват, както до сега. Идеята ми е - длъжна ли съм щом съм се записала на ЖК да ходя?

# 138
Sahara26, ясно  Peace
Честно да ти кажа не съм наясно, но не виждам кой какво може да ти каже ако просто не ходиш на ЖК. В крайна сметка това е твое право, не задължение... Rolling Eyes

# 139
Много нападателен отговор. Simple Smile Не си ми разбрала въпроса.
Не беше такава целта ми. Само задавах отворени въпроси.

Извинявам се, че не съм те разбрала. Частният ти АГ със сигурност ще знае какво е нужно. Защо не звъннеш утре да питаш?

# 140
Може би наистина е най-добре да го попитам него, благодаря все пак за съдействието. Simple Smile

# 141
В 8г.с. съм и миналия петък като отидох до тоалетна видях как изтича нещо кафеникаво.Шашнах се, звъннах на лекаря си.Той веднага ме прие, после ме прати да лежа няколко дни в болницата за по-сигрно.Там също ме прегледаха, не ми казаха нищо обезпокоително.За първи път дори чух тоновете на плода  Heart Eyes Докато бях в болницата пак имах кафеникаво по веднъж на ден.Вчера ме изписаха, нямах течение.Реших да простра дрехите и след това пак имах една капчица.Въпросът ми е според Вас на какво се дължи това? Случвало ли Ви се е? В момента е периодът, в който по принцип ми идва цикълът.Дали има нещо общо?

Аз също имах това течение на кафеникава кръв преди да ида на гинеколог и да разбера че съм бременна. Моята гинеколожка ми обясни, че това е понеже плацентата не може да се залепи както трябва и ми изписа утрогестан за залепване и на втория ден нямах течение. Но трябва да си почиваш повече и да не дигаш тежко

# 142
Здравейте! Искам да попитам вреден ли е осцилококцинум при бременност? Става въпрос за настинка. Вие какво пиете бъдещи мами?

# 143
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Искам да попитам вреден ли е осцилококцинум при бременност? Става въпрос за настинка. Вие какво пиете бъдещи мами?
Много бременни го пият, така че вероятно не е, но аз бих попитала гинеколога си (и в листовката пише това). Peace

# 144

ЛЛ ми каза, че не е вреден. Аз съм го взимала  Peace

# 145
Привет Simple Smile
Бъдещи мами, моля ви да споделите къде и при кой следите бременността си в София. Много съм объркана, не мога да си избера лекар, а и нямам познати към които да се обърна. В края да 9 г.с. съм и трябва да направя избор възможно най-скоро....
Моля да ми препоръчате лекар от който сте доволни.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 10:26 от bridzit

# 146
bridzit , аз започнах да следя бременността си при д-р Дуковски по препоръка на мои приятели, но честно казано не останах особено доволна. Сега се прехвърлих при д-р Богословова. Според мен е добър специалист и човек.Струва ми се , че не прави всичко за пари , както повечето. Досега съм била на два прегледа при нея и ще продължавам да ходя при нея. Доволна съм Simple Smile

# 147
Здравейте!

Имам въпрос и моля за помощта ви. Ще кумувам на сватба след няколко дни, но съм в началото на трети месец.
Според вас стоенето на крак цял ден, на токчета, би ли се отразило негативно по някакъв начин?
Доколко трябва да участвам в танците? Притеснява ме надиграването и не знам дали да не го пропусна ...
Може да ви се стори глупаво питането ми, но все още се изморявам лесно и се надявам това размотаване от сутринта до вечерта  да не е опасно.

Благодаря!

# 148
  • София
Здравейте!

Имам въпрос и моля за помощта ви. Ще кумувам на сватба след няколко дни, но съм в началото на трети месец.
Според вас стоенето на крак цял ден, на токчета, би ли се отразило негативно по някакъв начин?
Доколко трябва да участвам в танците? Притеснява ме надиграването и не знам дали да не го пропусна ...
Може да ви се стори глупаво питането ми, но все още се изморявам лесно и се надявам това размотаване от сутринта до вечерта  да не е опасно.

Благодаря!
На моята сватба бях в 5ти месец. Лежах за задържане в 8ма г.с., но след това до края на бременността нямах никакви проблеми.
Цял ден бяхме в движение. Единственото, което моите приятели не ми разрешиха бяха танците. (приключихме късно вечерта в софийски клуб)

# 149
Здравейте!

Може да ви се стори глупаво питането ми, но все още се изморявам лесно и се надявам това размотаване от сутринта до вечерта  да не е опасно.

Благодаря!
На моята сватба бях в 5ти месец. Лежах за задържане в 8ма г.с., но след това до края на бременността нямах никакви проблеми.
Цял ден бяхме в движение. Единственото, което моите приятели не ми разрешиха бяха танците. (приключихме късно вечерта в софийски клуб)

Аз ще съм в началото на 10-та. Не знам защо съм се паникьосала така! Явно защото ежедневието ми е доста по-кротко откакто съм бременна и то предимно защото ми е лошо. Иначе съм активен човек, спортувах преди да забременея, сега вървя по 3-4км на ден. Дано всичко да е наред Simple Smile Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт