Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 316
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Ами да, други са, но с това TSH предполагам, че и ФТ4 е в норма, все пак е добре да не е съвсем на долната граница, затова питах за реф. че не ги помня, а и са различни...
TSH е добре да е под 2,5 - 3 през цялата бременност.
А ТСХ 0.13 newsm78 Според зададените реф.стойности е под долната граница, но как стоят нещата при бременност newsm78 Чак другата седмица съм на преглед и се попритесних. До сега не съм си следяла ТСХ. Пуснахме го за всеки случай.

В темата тук за Хашимото и бременност се обсъждаше, че по време на бременност долната граница била 0.08 ако не се лъжа  newsm78 но всъщност всеки лекар ще ти каже различно. Според мен ако е малко под долната граница не е проблем, но лекаря ще ти каже.

# 211
Ами реф.стойности от лабораторията са  0.27 - 5.5. Но те са в случаите извън бременност. Ще видя какво ще се изкаже АГ другата седмица newsm78

# 212
Аз имам малко странен въпрос...Как се справяте с лошите мисли и сценарий,които ви минават през главата? Или нямате такива проблеми? Аз съм в 8 г.с. и от както разбрах че съм бременна ме е страх. Нормално ли е да си мисля такива неща? Да ме е страх да не се случи нещо лошо? Втора бременност ми е,с първата нямах такива опасения. Щастлива съм че пак ще имам бебе и казах на някой приятелки,които подозираха вече защо съм спряла цигарите от раз,сега почнах да се обвинявам че не е трябвало да казвам на никои и че защото съм казала ще направя спонтанен
аборт. Звуча ви сигурно като луда,но наистина мисля че полудявам. Дайте ми съвет как да се успокоя,да не мисля такива неща.Ужасно е.

# 213
despret_, разбирам те. Аз също имам понякога такива мисли,  изпадам в панически ужас основно от самото раждане.  Но като се замисля - толкова много народ ражда, и в крайна сметка завършва благополучно всичко, че моите притеснения изглеждат като прашинка във вселената. 
Не знам дали подобна мисъл би те успокоила, при мен действа.

# 214
despret_, не се справям!
Имам проблеми заради които мислех, че няма да мога да забременея. Забременях лесно и докато се осъзная започнах да треперя да мине 12 - 13 г.с. та да намалее уж вероятността от спонтанен аборт. После ми изкараха скъсена шийката (което не беше вярно), контракции, други проблеми, започнах да треперя да вляза поне в 7 - ми месец та да има шансове бебето да оцелее. Броях дните. Дойде 7 - ми месец. После малко се бях успокоила, докторът ме наплаши - контракции, преждевремнни раждания и започнах да броя дните да вляза в 9 - ти месец. От 1 седмица съм в 9 - ти месец и вече треперя от страх заради раждането  Laughing

Та, както виждаш има и други "луди"  ooooh! И аз ще съм благодарна ако някой каже как се справя, защото се побърквам от мисли и притеснения!

# 215
Момичета, и аз изперквам като вас. Броя дните от преглед до преглед. Всеки ден съм в нов филм. Да чукна на глава вече съм почти 17 седмица и до сега се чувствам, като по учебник. Нито ден не ми се е гадило, много енергия имам, тренирам си... И въпреки това се паникьосвам дали всичко е наред. Още не усещам бебето и всеки ден се чудя добре ли е. Само ме връхлитат лоши мисли и даже се удря през устата, за да спра с глупостите Sad

# 216
Нормално е да има притеснения. Развитието на бебето е общо взето извън контрола ни и неизвестността плаши.

Аз пеех на бебето в такива моменти. Имах си няколко любими песни, пълни с оптимизъм и обич. Слагах ръка на корема си и пеех.

# 217
Момичета,
аз бях така 9 месеца. Много се притеснявах, за всичко. ooooh!
Накрая си повтарях "Само да се роди и ще ми олекне, няма да има за какво да се притеснявам".
Познайте, сега пак се притеснявам, и то според хората за пълни глупости Laughing
Беб е много спокоен, почти не плаче, яде и спи само, да, ама аз се филмирам защо спи толкова много, не си изяжда винаги всичко, вижда ли ме, и защо не ме вижда. За една седмица изчетох адски много медицинска литература, тормозя лекарката постоянно. Embarassed

Та, моят съвет е, отърсвайте се от лошите мисли, създавайте си положителни емоции, мислете положително. Знам, че е трудно, но не е невъзможно Peace

# 218
Аз имам малко странен въпрос...Как се справяте с лошите мисли и сценарий,които ви минават през главата? Или нямате такива проблеми? Аз съм в 8 г.с. и от както разбрах че съм бременна ме е страх. Нормално ли е да си мисля такива неща? Да ме е страх да не се случи нещо лошо? Втора бременност ми е,с първата нямах такива опасения. Щастлива съм че пак ще имам бебе и казах на някой приятелки,които подозираха вече защо съм спряла цигарите от раз,сега почнах да се обвинявам че не е трябвало да казвам на никои и че защото съм казала ще направя спонтанен
аборт. Звуча ви сигурно като луда,но наистина мисля че полудявам. Дайте ми съвет как да се успокоя,да не мисля такива неща.Ужасно е.

аз от както разбрах че съм бременна съм на същото положение така че не се притеснявай ... само се пази и внимавай тревожността ти да не прерасне в нещо повече като при мен ... иначе и аз още не съм казала на почти никой от познатите ми за бебето а съм в 5 месец че и  +  ...

# 219
Мислих си, че аз съм единствената паника.Особено след като лежах и в болницата заради кафеникаво зацапване... Току-що и приятелят ми ми каза, че негова колежка, с която вървим на едно, е направила спонтанен аборт и то без да разбере цяла седмица  Cry И аз съвсем вече се шашкам....Нямам търпение да дойде другата седмица и да ида на консултация! Вече съм в 11г.с. и само се моля всичко да е наред!

# 220
  • Germany
Miss_JT, при мен си бяха подготвителни и моят корем се втвърдяваше без болки при по-дълги разходки, чистене, спорт и т.н. и тъй като имам и леко скъсена шийка, АГ ми изписа магнезий и ми каза освен умерени разходки друго да не правя и ефект има. Ако е само втвърдяването, гледай да си правиш паузи при разходка, да си почиваш и всичко ще е наред. Все пак на следващия преглед кажи на АГ.  Peace

loathe, при мен от желязото стават черни. Откакто го пия, все са си така.

Момичета, аз имам нужда от съвет. По принцип съм с ниско кръвно - около 90/60, а при последните прегледи даже беше 80/50 и се чувствам добре, но онзи ден от нищото ми се зави жестоко свят и 2 часа не можах да стана от леглото, а апаратът показа 60/40.  Shocked По принцип ми помага солен айран, а вода си пия по принцип по 3-4л на ден, та не е от обезводняване. Акушерката ми препоръча чай от джинджифил (но каза да внимавам да не прекаля с него), чай от мента и чай от розмарин, а лекарката каза просто да си правя редовни разходки, за да стимулирам кръвообръщението и да пия много течности. Увери ме, че ниското кръвно не е опасно, но все пак е неприятно, та ще съм благодарна, ако някой със сходен проблем сподели как се справя.  Simple Smile

# 221
И моето кръвно е така още от преди да забременея.Понякога, когато стана рязко от леглото/стола, веднага ми става още по-ниско - става ми бяло пред очите, нищо не виждам.Гледам да ям шоколад, солен айран -  по-рядко, че хич не ми допада.Просто трябва да си почиваш повече Simple Smile

# 222
Chrissie, и аз това знам за кръвното - повече движение, много течности. На мен ми помага нещо сладко или кола.

# 223
И аз вчера бях на преглед и казах на док, че имам често главоболие и се оказа от ниско кръвно. Той ме посъветва да пия повечко кафе, но тъй като аз изобщо не пия кафе още отпреди да забременея, ми каза тогава количка, повече течности и да хапвам по-соленичко.

# 224
Снощи ходихме на консултация - всичко е наред! Simple Smile В 12г.с. съм, а то отговаря на 10,5г.с., но докторът ми каза, че през този период е нормално да има леко разминаване, т.к. бебето не може да се измери както трябва, понеже не се е разгънало, а още е свито.
Попитах го кога да отида да си направя изследвания за аномалии, дефекти.Бях чула от познати, че е хубаво към 13г.с. да се отиде, но той ми каза, че е най-добре около 16-17г.с. и ми препоръча клиниката на Темелков във Варна.Някакви отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт