Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 297
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Здравей те Пловдивски мами не знам къде да попитам някой знае ли трябва ли предварително записване за посещение на отворените врати в УМБАЛ Св.Георги(пещерска)

Здравей, звъниш на тел:0885265082 и се записваш, въпреки че едвали ще те върнат  Simple Smile

# 196
Здравейте, момичета. Днес си пуснах изследване на TSH и FT4, резултатите са съответно 1,55 и 11.79. Тези от вас, които са запознати може ли да ми кажат дали това са нормлни резултати при бременност?

# 197
Здравейте, момичета. Днес си пуснах изследване на TSH и FT4, резултатите са съответно 1,55 и 11.79. Тези от вас, които са запознати може ли да ми кажат дали това са нормлни резултати при бременност?

TSH  е в норма. За ФТ4 какви са референтните стойности защото във всяка лаборатория са различни?

# 198

TSH  е в норма. За ФТ4 какви са референтните стойности защото във всяка лаборатория са различни?
Според референтните стойности на лабораторията съм в норма, но до колкото знам при бременност са други и за това питам. Simple Smile

# 199

Според референтните стойности на лабораторията съм в норма, но до колкото знам при бременност са други и за това питам. Simple Smile

Ами да, други са, но с това TSH предполагам, че и ФТ4 е в норма, все пак е добре да не е съвсем на долната граница, затова питах за реф. че не ги помня, а и са различни...
TSH е добре да е под 2,5 - 3 през цялата бременност.

# 200
Мами моля споделете ако сте имали такъв проблем Изпражненията ми са в зелен цвят.Обадих се на гинеколога и каза че според него няма проблем.Утре ще отида до личния да ми даде направления за специалист.Няко с подобен проблем моля да сподели

# 201
  • Бургас
loathe, приемаш ли някакви лекарства в момента? Аз това го получавах като пиех Феро-Фолгамма -желязо.

# 202
ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА - 3 ТАБЛЕТКИ 2 * 28
Хранителни вещества за 1 таблетка:
Витамин D 3   10 µg
Витамин Е   20 mg
Витамин С   70 mg
Витамин В 1   3 mg
Витамин В 2   2 mg
Витамин В 3   20 mg
Витамин В 6   10 mg
Фолиева киселина   400 µg
Витамин В 12   6 µg
Пантотенова киселина   6 mg
Биотин   150 µg
Бетакаротен   2 mg
Витамин К   70 µg
Желязо   14 mg
Селен   30 µg
Магнезий   150 mg
Цинк   15 mg
Йод   140 µg
Мед                                                 1 mg
Хранителни вещества за 1 капсула:
Омега 3 рибно масло   600 mg
Ейкозапентоенава киселина               60 mg

# 203
  • Бургас
Аз не съм пила ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА, но напълно възможно е да е от тях! Приемах желязо 3 * 1 на ден и имах същият ефект. Все пак си направи консулация с лекар за твое успокоение.

# 204
корема ми е леко втвърден .. нямам никакви болки само при натискане е леко втвърден не много във 21 г.с съм трябва ли да се притеснявам... не съм ходила до тоалетната от вчера дали има вероятност да е от това

# 205
loathe, може и да е от нещо, което си яла. На мен ми се е случвало за ден - два и бях чела на какви храни може да се дължи, но забравих... newsm78 При мен от желязото ставаха черни...

Miss_JT, напълно е възможно да е от това, че не си ходила до тоалетна, а може и да са подготвителни контракции. Няма страшно, но ако не отмине може да отидеш до лекаря за всеки случай.

# 206
аз съм голяма паника какво са подготвителни контракции трябва ли да се притеснявам заплашват ли бебето много ме е страх ... миналата седмица бях на консултация и всичко беше наред ...  Cry Cry Cry

# 207
аз съм голяма паника какво са подготвителни контракции трябва ли да се притеснявам заплашват ли бебето много ме е страх ... миналата седмица бях на консултация и всичко беше наред ...  Cry Cry Cry

Подготвителните контракции са нормални. Появяват се около този срок на бременността (при някои по - рано, при други късно, а някои не ги усещат до края). Не заплашват бебето, но докторите обикновено превантивно изписват лекарства ( и малко безсмислено, но това е друга тема) ето виж тук - http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p9166.html или напиши в Гугъл: подготвителни контракции и ще намериш много информация. Няма нищо страшно в тях.

# 208
Ами да, други са, но с това TSH предполагам, че и ФТ4 е в норма, все пак е добре да не е съвсем на долната граница, затова питах за реф. че не ги помня, а и са различни...
TSH е добре да е под 2,5 - 3 през цялата бременност.
А ТСХ 0.13 newsm78 Според зададените реф.стойности е под долната граница, но как стоят нещата при бременност newsm78 Чак другата седмица съм на преглед и се попритесних. До сега не съм си следяла ТСХ. Пуснахме го за всеки случай.

# 209
аз съм голяма паника какво са подготвителни контракции трябва ли да се притеснявам заплашват ли бебето много ме е страх ... миналата седмица бях на консултация и всичко беше наред ...  Cry Cry Cry

Подготвителните контракции са нормални. Появяват се около този срок на бременността (при някои по - рано, при други късно, а някои не ги усещат до края). Не заплашват бебето, но докторите обикновено превантивно изписват лекарства ( и малко безсмислено, но това е друга тема) ето виж тук - http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p9166.html или напиши в Гугъл: подготвителни контракции и ще намериш много информация. Няма нищо страшно в тях.

Благодаря ти ... за първи път съм бременна голяма паника съм си и всичко ме плаши...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт