Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 347
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Преди малко говорих с една счетоводителка.
Наистина, ако имаш прекъсване на болничен, после от НОИ, когато смятат майчинството, вече не взимат под внимание на колко те осигуряват, а минималната заплата...И аз защо се връщам изобщо на работа...
Лекарят ми каза, че вече от декември мога да си изляза в болничен до края, да изтрая до тогава на работа.Ама ще говоря пак с него, ако мога изобщо да не го прекъсвам.
Нали се полагат 180 дни на година.До края на годината няма да ги направя 180...  newsm78

# 256
Момичета, дайте някакъв съвет срещу безсъние. Почти на финала съм и от известно време насам сънят ми е неспокоен и не ми се събират повече от 4-5 часа сън, а това не ми действа добре. Пробвала съм с прясно мляко пред лягане, с топла вода също, ефект никакъв.
Нормално е.

Можеш да пробваш с техники за релаксация преди заспиване.

Ако вече си в отпуск преди раждането, можеш да дремваш следобед, за да наваксваш.

В краен случай просто остави нещата както са. Малко остава.

# 257
Какво мога да взема за поне леко успокоение и отпускане?Хапчета не смея да пия,пробвах чай от лайка няколко дни поред,но всеки път го повръщам.

Разходка из природата, валсове на Щраус (и бебетата много обичат ритмична класическа музика), ароматерапия - ванилия или нещо от което да не ти се гади. По-добре да не си свикваш организма на хапове (дори и валериана), ами да пробваш да се успокоиш психически. Всичко е във твои ръце.  Peace

Фея, нормално явление. Аз се ровех из нета до към 3-4 (разглеждах разни бебешки неща, които уж щях да купувам) докато очите ми се затваряха. След това ставах към 11. Бебето в последните седмици може да те събуди точно когато си се унесла. И ставането до тоалетна е кофти... Няма начин. Още малко докато се освободи коремчето и още половин година, докато си уредите режима на кърмене, и ще можеш да спиш по корем.   Peace

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 09:19 от amy_nka

# 258
  • Варна
Преди малко говорих с една счетоводителка.
Наистина, ако имаш прекъсване на болничен, после от НОИ, когато смятат майчинството, вече не взимат под внимание на колко те осигуряват, а минималната заплата...И аз защо се връщам изобщо на работа...
Това въобще не ми звучи достоверно... Аз излизах на 2 пъти в болничен през бременността, определено си вземаха под внимание осигурителния ми доход в промеждутъците...

# 259
  • Варна
Факт е, че ако се прекъсне болничен и се върнеш на работа, дохода за изчисляване на майчинството пада. Предната бременност го изпитах на гърба си, майчинството ми падна драстично заради тази пауза.

# 260
Не става и с мента.Повръщам я.Не смея да пия хапчета,да не вземе да стане нещо с бебето.То не е виновно горкичкото,че да го отнася.Повтарям си,че не ми пука,че това не ми влияе ама... не става бе  хора!Не става  Cry

# 261
И аз последните седмици не можех да спя вечер. Ни на ляво, ни на дясно, ни по гръб, едни киселини, едно ставане до тоалетна, абе ужас.
Обаче следобед като си ударя един душ и от 17 до 19 удрях един сън. Пробвай.

# 262
И аз последните седмици не можех да спя вечер. Ни на ляво, ни на дясно, ни по гръб, едни киселини, едно ставане до тоалетна, абе ужас.
Обаче следобед като си ударя един душ и от 17 до 19 удрях един сън. Пробвай.
Аз пък в последните седмици бях точно обратното-спях по много,понякога и до обяд,а вечер заспивах рано  Simple Smile през ноща ставах до тоалетна и пак заспивах веднага  Laughing при всяка мама е различно явно.

# 263
  • Варна
Не става и с мента.Повръщам я.Не смея да пия хапчета,да не вземе да стане нещо с бебето.То не е виновно горкичкото,че да го отнася.Повтарям си,че не ми пука,че това не ми влияе ама... не става бе  хора!Не става  Cry

Попитай лекаря си какво можеш да вземаш. Не всичко е вредно за бебето. По-добре да се облекчиш с нещо, от колкото да се чувстваш зле. Това също влияе.

# 264
Фея, нормално явление. ... Още малко докато се освободи коремчето и още половин година, докато си уредите режима на кърмене, и ще можеш да спиш по корем.
Мисля, че е станала грешка. Мога да спя по корем, защото нито съм бременна, нито кърмя.

# 265
Факт е, че ако се прекъсне болничен и се върнеш на работа, дохода за изчисляване на майчинството пада. Предната бременност го изпитах на гърба си, майчинството ми падна драстично заради тази пауза.
Такаааа,нещо не разбирам...Сега ако взимам болнични всеки месец до раждането,като осигурителен доход ще се счита кое?В смисъл как ще се отрази болничния на майчинството ми това не разбирам? нямам 18 месеца стаж а 10 за момента,как да си го сметна болничния?И всеки месец дохода ми варира от 400 и малко до над 600лв.

# 266
Здравейте вече съм шести месец и се чудя кога да започна с покупки за бебето и какво е най необходимо да се купи за начало?

# 267
Здравейте вече съм шести месец и се чудя кога да започна с покупки за бебето и какво е най необходимо да се купи за начало?
Започни да купуваш тогава, когато искаш. Може и веднага.

Със сигурност ще са ти нужни пелени (еднократни или многократни), бодита с къс ръкав, блузки с дълъг, ританки.

# 268
Здравейте Simple Smile
Онзи ден бях на ФМ в 22гс. Казаха, че всичко ни е в норма  Praynig но сега си гледам листа с изследвнията и не знам какво значат повечето съкращения. Някой знае ли кое съкращение показва дължината на бебо, ако въобще фигурира? Сигурно има такава тема, ако е така се извинявам!

# 269
  • Телиш/Плевен
Здравейте Simple Smile
Онзи ден бях на ФМ в 22гс. Казаха, че всичко ни е в норма  Praynig но сега си гледам листа с изследвнията и не знам какво значат повечето съкращения. Някой знае ли кое съкращение показва дължината на бебо, ако въобще фигурира? Сигурно има такава тема, ако е така се извинявам!

GS (gestational sac) – големина на плодния сак
    CRL (crown-rump length) – това е дължината на бебето от върха на главата до опашката
    От 25-тата гестационна седмица, вместо големина на плодния сак (GS) и дължина на бебето от върха на главата до опашката (CRL) са посочени приблизителни стойности за дължина и тегло за съответната гестационна възраст на бебето.
    BPD (biparietal diameter) – диаметър на главичката на бебето
    TAD (transverse abdominal diameter) – диаметър на нивото на коремчето
    FL ( femur length) – дължина на бедрото
    AC (abdominal circumference) – обиколка на корема

Общи условия

Активация на акаунт