Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 400
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, според вас удачна ли е комбинацията между Биозин мама и фемибион 2?

# 361
  • град-държава
Аз пиех Биозин мама + Пренатал, а в началото заедно с фолиева киселина. В момента само Биозин-а, но няма проблеми да се пие с витамини.

# 362
Благодаря много! Колебаех се, защото са ми предписани от различни лекари. И двамата казват няма проблем, но все имам чувството, че някак си не се задълбочават в/у въпросите ми Simple Smile)

# 363

Момичета, я да ви питам нещо, че сега взех да го разсъждавам..

На ФМ вчера всичко беше наред, бях при доцент Томова, която е специалист в кардиологията. Каза, че със сърчицето всичко е както трябва, единствено нещо и се видя, като незапълнено.. (ох, много глупаво го обяснявам, тъй като не съм наясно с термините). Според нея всичко е наред и понеже е много крехко бебето сега и от апарата така се виждало, но все пак написа препоръка към АГ след раждането да се чуе за шум в сърцето на бебето. Според доц Томова няма никаква причина да се притеснявам, че много често така излизало на ехографа и до самото раждане всичко щяло да било както трябва.
Сега зачетох разни статии, че 50% от бебетата се раждат с шум в сърцето, което се израства с възрастта.
Вчера не го взех много на сериозно и бях спокойна, но днес нещо почна да ме човърка.
Има ли сред вас запознати с този въпрос?
Чудя се дали да правя втора фетална Ек или да се доверя на думите и, че всичко ще е наред? 
[/quote]

# 364
Sahara, аз бих се доверила на Томова.

# 365

Момичета, я да ви питам нещо, че сега взех да го разсъждавам..

На ФМ вчера всичко беше наред, бях при доцент Томова, която е специалист в кардиологията. Каза, че със сърчицето всичко е както трябва, единствено нещо и се видя, като незапълнено.. (ох, много глупаво го обяснявам, тъй като не съм наясно с термините). Според нея всичко е наред и понеже е много крехко бебето сега и от апарата така се виждало, но все пак написа препоръка към АГ след раждането да се чуе за шум в сърцето на бебето. Според доц Томова няма никаква причина да се притеснявам, че много често така излизало на ехографа и до самото раждане всичко щяло да било както трябва.
Сега зачетох разни статии, че 50% от бебетата се раждат с шум в сърцето, което се израства с възрастта.
Вчера не го взех много на сериозно и бях спокойна, но днес нещо почна да ме човърка.
Има ли сред вас запознати с този въпрос?
Чудя се дали да правя втора фетална Ек или да се доверя на думите и, че всичко ще е наред? 
[/quote]

По-добре поискай второ мнение.

# 366
  • София
Момичета, според вас удачна ли е комбинацията между Биозин мама и фемибион 2?
Точно това взимам аз,предписани са ми от лекарката,която ме следи

# 367
  • Germany
Момичета, какво е мнението ви за ластични гащи/колан след раждането? Аз четох доста противоречиви мнения, но все пак мисля да пробвам, само че се колебая какъв размер да си взема - какъвто носех преди бременността или по-голям. Като цяло съм качила само на корем, затова ми е трудно да преценя.  newsm78

# 368
Момичета, какво е мнението ви за ластични гащи/колан след раждането? Аз четох доста противоречиви мнения, но все пак мисля да пробвам, само че се колебая какъв размер да си взема - какъвто носех преди бременността или по-голям. Като цяло съм качила само на корем, затова ми е трудно да преценя.  newsm78

И мен ме вълнува същия въпрос, но аз те съветвам да го вземеш след като родиш, за да не се чудиш за размера. Тези, които аз намерих имат описани см. на талия и ханш и мисля от там да се ориентирам. Аз също качих основно (и почти само) на корем, но ако си поръчам размер, какъвто носех от преди бременността няма да ми стане май  Rolling Eyes

Ще съм благодарна на мнения и аз  Peace

# 369
  • Germany
Скрит текст:

И мен ме вълнува същия въпрос, но аз те съветвам да го вземеш след като родиш, за да не се чудиш за размера. Тези, които аз намерих имат описани см. на талия и ханш и мисля от там да се ориентирам. Аз също качих основно (и почти само) на корем, но ако си поръчам размер, какъвто носех от преди бременността няма да ми стане май  Rolling Eyes

Ще съм благодарна на мнения и аз  Peace

Ами понеже майка ми ще идва две седмици преди термина, иска ми донесе от БГ, та затова ми се ще предварително да си избера размер, но ми се струва много трудно. Иначе май предпочитам ластични гащи пред колан, струва ми се, че ще е по-удобно. Rolling Eyes

# 370
За стягащи гащи и колан ви препоръчвам да се запасите поне с един чифт за родилното. Аз първата бременност не се подхотвих, защото четох различни мнения и ми беше трудно да преценя дали ще ми трябва и какъв размер ще ми стане. Първата бременност бях с много голям корем и сега също, както с доста качени кг-ми. След като родих корема ми беше огромен, все едно си бях още бременна, не точно 9 месец, но 6-7 месец. Няма да забравя една жена роди ден след мен, си беше поръчала да й ушият повече и ни даде на всички, които бяхме в родилното по едни стягащи бикини. Е много по-бързо ми се прибра корема. След като ми станаха големи си взех едни по-малък размер а след това колан. Друго е като не гледаш голям корем и/или увиснали кожи. Ако ви е трудно да прецените размера имайте в предвид, че няма да има голяма разлика веднага след раждането. Аз си мислех, че като родя и корема ще си ми бъде както преди и шока ми беше голям, като си видях огромния корем. Предполагам момичетата с малки коремчета и малко качени кг-ми, може положението да е различно у да нямат тези проблеми.

# 371
Моят корем веднага след раждането изглеждаше като че съм в 3-4 месец, а сега 20 дни по - късно е все едно съм пила две бири  Laughing а преди да забременея си беше плосък  Tired но е много рано де, надявам се да се възстанови, но ще търся и аз някакви гащи или колан!

# 372
А на мен сестра ми даде. Тя каза, че и били неудобни. Ама понеже знае моята мания да нямам корем и ми ги подари. А аз мога ли питам друго. Дали може изобщо да ми дадете съвет. Колко време след раждането мога да започна да посещавам фитнес, аеробика???

# 373
След нормално раждане, мисля че трябваше да се поизчака 40 дни, да минат лохите и свиването на матката. Ако се чустваш добре след това мисля че няма проблем. Но не съм сигурна, ще се радвам ако някой знае и сподели. След предишното раждане започнах след като спрях да кърмя, някъде към 1 годинка. Пореди това не можех да оставя сина ми дори за 1 час. Правех някои упражнения вкъщи, но като тренирам сама съм много непостоянна и така. Преди да забременея сега ходех на народни танци и мисля като се възстановя пак да тръгна. Мислех си да поизчакам лохите и тогава, засега ще следя следващите мнения. Чела съм че отделянето на мравчена киселина по време на тренировки може да промени вкуса на кърмата и бебето да не иска да суче след това.

# 374
Здравейте и от мен.Понеже доста се притеснявам искам да питам нещо.На моят мъж, брат му е с туберкулоза.Откриха му я днес Sad и утре ни викат да си правим манту.Гинеколога ми още в началото на бременността ми беше казал, че рентгенова снимка се прави само по изключение.Днес му звъннах и го питах за мантуто- каза, че няма проблем да се направи, но за снимката пак е категоричен. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв проблем? Да ми дадете съвет, моля!

Общи условия

Активация на акаунт