Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 295
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
А какво болкоуспокояващо може да взема временно? С никого не мога да се свържа в почивния ден SadSadSad

На мен зъболекаря ми каза - Парацетамол.

# 181
Вчера се роди нашето момче 3900, 52 нормално раждане.

# 182
Не, че да споря, ама Парацетамол за зъбобол...? Според мен Аналгин ще е по-ефикасно. Аз имах доста проблеми със зъбите. И в стоматологията ми даваха Аналгин.
Честито Sisi. Да е здрав, много щастлив малкия момък...

# 183
Не, че да споря, ама Парацетамол за зъбобол...? Според мен Аналгин ще е по-ефикасно. Аз имах доста проблеми със зъбите. И в стоматологията ми даваха Аналгин.
Честито Sisi. Да е здрав, много щастлив малкия момък...
Бременните не могат да пият Аналгин! Само Парацетамол може при зъбобол и търсене на спешен кабинет.
Сиси, честит юнак!  bouquet

# 184

Честито  Grinning

# 185
Сиси браво, 3900 и нормално раждане! Да ти е живо и здраво бебчето! Как го кръстихте?

# 186
Е, Сиси, честито! Ти даже си попреносила Simple Smile Голямо бебе - браво на теб!

Бързо възстановяване за теб, дълъг и щастлив живот за сина ти, и лека аклиматизация за Руфъс Simple Smile

# 187
  • Germany
Честито, Сиси! Hug Да ти жив и здрав синът и да носи много радост на цялото семейство!   bouquet

# 188
след коя седмица започват да се чувстват по активно движенията на бебето ... във 20 г.с + някой др ден ... усещам го още от към 18 г.с но от тогава го усеща със еднаква "сила" и понякога го усещам 2-3 дни подред после пък 1-2 дни не го усещам ... кога ще почна да го усещам по активно и по постоянно в всеки ден... то е ясно че за всеки е различно но при вас как беше...

С каква плацента си? Със задна плацента да не ти приказвам как се усещаше...  Grinning Направо ми спираше дъха, а и се виждаха много ясно движенията на по корема.

# 189
То може би зависи и от организма. Знам ли? Аз за мен мога да кажа, че цял ден мога да пия Парацетамол и няма никакъв резултат - болката си е все със същата сила. Но изпия ли един Аналгин.... моментално. И за пръв чувам, че бременната жена не бива да пие Аналгин. Ако съм в грешка, моля да ме извините.

# 190
Много ви благодаря.

И аз знам, че може само парацетомол.

# 191
Тодичка, зависи по-скоро от болката, дали е локализирана или не.  Laughing за зъбобол аналгинът е по-ефикасния аналгетик, тъй-като ще успокои периферните нерви. При МЦ например аналгинът никаква работа (меко казано) няма да ти свърши, докато парацетамолът - ще те облекчи. (Но-шпа- то какво е... Парацетамол.) Ако болката се локализира в периферната нервна система се приема аналгин. И аз знам, че същия не се препоръчва при бременност. Най-вероятно въздейства неблагоприятно върху плода.

# 192
Здравей те Пловдивски мами не знам къде да попитам някой знае ли трябва ли предварително записване за посещение на отворените врати в УМБАЛ Св.Георги(пещерска)

# 193
Здравейте. Днес влизам в 20 г.с. , но от два дни ме мъчи един зъб, който е с пломба...незнайно защо се появиха тези болки, но се притеснявам за упойката. Въпроса ми е: може ли да се слага упойка, за да се извърши манипулацията по зъба?

Валентина ходи ли на зъболекар? Какво стана?

# 194
  • Телиш/Плевен
Здравей те Пловдивски мами не знам къде да попитам някой знае ли трябва ли предварително записване за посещение на отворените врати в УМБАЛ Св.Георги(пещерска)
Списание "9 месеца" организират такива посещения, в сряда е поредното и трябва да се запишеш. Ето повече информация:
Скрит текст:
УМБАЛ „Свети Георги” – АГ клиника, Пловдив, ул. Пещерско шосе 66
За записване: ст. акушерка Дора Мрянова и акушерка Милена Сандева, тел.: 032/ 602 825, 0885 265 082

30 септември, 13:30 ч.

За посещения по друго време - не знам, дано някой друг се включи или попитай в тази тема. Peace

Общи условия

Активация на акаунт