Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 328
  • 759
  •   1
Отговори
# 225

Кръвното ми е изключително ниско-80/50 - 90/60 ми е по принцип.Често ми се завърта главата и губя съзнание,затова във всяка стая държа шоколад и шише вода.Като излизам навън задължително си взимам.Последния път припаднах насред центъра на града.Няма такъв резил просто.

# 226
Здравейте. Аз имам следния проблем. От време на време имам странна хрема, кихам, кихам два-три пъти наведнъж и когато си избърша носа има кръв. Аз по принцип съм с ниско кръвно, нисък химоглобин, и изобщо всички показатели са ми на долната граница. То дали е проблем - за хремата и кървените следи от носа? Не зная дали ясно се изразих и обясних. Ако някой друг има такъв проблем, моля да сподели за лек. Защото пък и аз скоро правих операция на синусите. Възможно ли е да е оттам?

# 227

Кръвното ми е изключително ниско-80/50 - 90/60 ми е по принцип.Често ми се завърта главата и губя съзнание,затова във всяка стая държа шоколад и шише вода.Като излизам навън задължително си взимам.Последния път припаднах насред центъра на града.Няма такъв резил просто.
Аз май месец припаднах в болницата, в която месец по-късно раждах. Бях там на преглед и в коридора ми стана лошо. Поне се уверих, че има нормален персонал там. Grinning
TODICHKA11 на мен ми казаха, че е нормално по време на бременност да ти тече кръв от носа. На мен от години си ми тече и по време на бременността също на няколко пъти. Аз си я спирам с вода с малко сол в нея. Щипе и е гадно, но пък спира много бързо.

# 228
Момичета здравейте,имам нужда от помощ,в момента съм бременна и съм в 20г.с,ходя и на частно и по здравна каса за болничен и кръвни изследвания само.Като това ми е втора смяна на Аг.Това ми е втора бременност и нещата със следенето доста се объркаха,откакто смених доктора и минах на частно,никой не ми е мерил кръвно,килограми,обиколки,и се притеснявам,че това не е нормално.Лекарят,който ме следи на частно ми препоръча лекарят по здравна каса,с който аз нямам контакт,само със сестрата.Но не съм доволна от доктора,който ми е на частно,един път ми казва една цена за микробиология,втори път друга по висока,прави ми микробиология,даде ми резултатите,които никак не са добри и на които няма нито име на лаборатория,нито печат,все едно аз съм ги писала на комп-а,казах му,че тези резултати са абсурдни..попитах го дали да ги нося на другият доктор,да ги впишат в картона ми,каза,че нямало нужда.Достатъчно е че той знае,и че той ще предпияе лечение.Много съм объркана вече. Сега иска да ми прави втора микробиология. Не ме притесняват парите,но микробиологията нали и тя се поемаше от здравната каса? Притеснява ме това,че имам някакво чувство,че се опитва да изкара някакви пари с някакви изследвания,което е тъпо.А в началото се разбрахме,само на ехограф да ходя при него...Като всички изследвания за бременност да ми се правят от другият доктор.И сега незнам дали ако мина при този,който ми е по здравна каса,и да му предложа да си плащам за допълнителен ехограф,защото съм чувала,че е доста добър доктор,което го разбрах малко късно вече,ще постъпя некоректно.Защото двамата подържат връзка.Вие как бихте постъпили,знам,че звуча малко объркано,но наистина съм объркана вече.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 19:20 от красавицата Мел

# 229
Мел, защо изобщо обмисляш да даваш обяснения. Отиди си на преглед при доктора по ЖК. Ако не те прегледа на ехограф, му кажи че би искала да видите бебето и че ще си платиш за това. Ако си доволна продължаваш при него ако не търсиш някой друг на частно, на който ще имаш повече доверие.
Тодичка, на мен ми се случи на около 3 пъти досега да ми тече кръв от носа. И аз съм с ниско кръвно и преди това не ми се беше случвало. Минава без да правя нещо. Миналата ми бременност също не ми е текло кръв от носа а тогава вфигнах и кръвно. Като ми тече кръв от носа си метих кръвното, но си брше ниско. Но като се случваще малко ме болеше челото там където са синусите. Не беше силна болка, по скоро като изтръпване го усрщах отвън и като вдишвах беше малко некомфортно.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 21:30 от diana.pd

# 230
Май нещо се разболявам, а съм в съвсем начална бременност(дори не е потвърдено от лекар, имам само + тестове). Започна да ме наболява гърлото и като че ли имам някакви мускулни болки. Мерих Т за всеки случай преди малко - 37.3 newsm78 Дали е опасно и какво бих могла да предприема до утре newsm78
С предната бременност помня, че ползвах Прополки, Парацетамол, но беше във втория триместър.

На мен ми казаха,че е опасно, особено в началото. Най-лошото е ако имаш температура.

# 231
  • Русе
И аз май се разболявам, в 13 седмица. Сякаш нямам температура, но да питам-мога ли да взема един пАрацетамол ако се наложи. Мога ли да взема и осцилококцинум (така ли се пише?)? Чувствам се добре, ама снощи ми се струваше,че се разболявам и носа ми почна да се запушва и кихах много.сега съм Ок, ама все пак...

# 232
Еми...най-лошо или не...мина ми още тогава. Надявам се да няма някакви лоши последствия Praynig

# 233
Еми...най-лошо или не...мина ми още тогава. Надявам се да няма някакви лоши последствия Praynig
Не бой се. Всичко ще е наред! Hug  bouquet

# 234
И аз май се разболявам, в 13 седмица. Сякаш нямам температура, но да питам-мога ли да взема един пАрацетамол ако се наложи. Мога ли да взема и осцилококцинум (така ли се пише?)? Чувствам се добре, ама снощи ми се струваше,че се разболявам и носа ми почна да се запушва и кихах много.сега съм Ок, ама все пак...

И аз веднъж бях питала дали може осцилококцинум. Като виждам,че отивам към разболяване вземам.

# 235
Diana.pd ,защото все искам всичко да е коректно,да не оставам  лоши впечатления,но във вторник съм при д-ра и ще говоря с него,дано се съгласи да ме поеме той.   bouquet

# 236
Мел, успех и ще стискам палци във вторник всичко да мине добре  Praynig

# 237
Момичета, някой знае ли по колко са майчинските в случай, че жената не ходи на работа? И вярно ли е, че майчинските ще са 1 година, ако нямаш пенсионни осигуровки?

# 238
  • Телиш/Плевен
Момичета, някой знае ли по колко са майчинските в случай, че жената не ходи на работа? И вярно ли е, че майчинските ще са 1 година, ако нямаш пенсионни осигуровки?
Вярно е (ако нямаш поне 12 месеца осигурителен стаж).
По 100 лв на месец за период от една година.

# 239
Имам стаж над 5 години, но в момента съм безработна. Бях на борсата до средата на юли. Въпросът ми е какво трябва да направя, за да получавам 2 години майчински.

Общи условия

Активация на акаунт