Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 383
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
  • Телиш/Плевен
Здравейте, момичета! Не съм чела темата, но имам един бърз въпрос. Имате ли идея има ли краен срок, в който да се запишеш за женска консултация? Търся, но никъде не намирам инфо.
Според мен няма такъв срок. Има жени, които по-късно разбират, че са бременни и се съмнявам, че им отказват женска консултация. За началния срок вече всеки лекар преценява - някои записват веднага, след като се потвърди бременността (т.е. има наличие на ембрион със сърдечна дейност), а други чакат да мине третият месец (когато опасността от спонтанен аборт значително намалява) и тогава записват. Peace

# 301
Лале, мерси за отговорът! Вкараха ме в един филм моите провинциални доктори. Личната вместо за преглед за установяване на бременност ми пуснала талон за проследяване. Гинеколът пък понеже беше рано си го пуснал като преглед и сега увиснах не мога да се запиша и двамата си прехвърлят топката, че другия е виновен.
 На мен, обаче ми предстои преместване в друг град и мисля там направо нов лл и нов гинеколог, но не знам кога ще стане точно, да не съм например в 5-6 м. и да ми кажат, че е късно, знам ли!

# 302
  • Телиш/Плевен
Лале, мерси за отговорът! Вкараха ме в един филм моите провинциални доктори. Личната вместо за преглед за установяване на бременност ми пуснала талон за проследяване. Гинеколът пък понеже беше рано си го пуснал като преглед и сега увиснах не мога да се запиша и двамата си прехвърлят топката, че другия е виновен.
 На мен, обаче ми предстои преместване в друг град и мисля там направо нов лл и нов гинеколог, но не знам кога ще стане точно, да не съм например в 5-6 м. и да ми кажат, че е късно, знам ли!
Ее, никой няма да ти откаже в такъв случай. Peace Ама и в сегашната ситуация би трябвало да има решение, нали толкова жени си сменят лекарите, значи все пак е възможно да се даде друго направление, не знам защо ти отказва (освен да има някакъв срок за тия направления newsm78). Кажи ѝ, че искаш да си смениш лекаря, защото не си доволна от този и би трябвало да ти даде ново направление (или да ти обясни кога ще имаш право на ново, ако действително сега не може). Лека бременност ти пожелавам! Hug

# 303
Благодаря ти, Лаленце Hug Има вариант с преизбор, но не искам да го ползвам сега, защото доколкото знам се прави само веднъж. Абе, объркаха ме да си гледат техните интереси, но ще се оправя някак Hug

# 304
Здравейте, някоя от вас ползвала ли е Гиназол срещу гъбички по време на бременността? Въпреки че ми е изписан от гинеколог, прочетената информация в листовката ме разколебава дали да го използвам Crossing Arms

# 305
Момичета, в съвсем ранна бременност, когато още е рано за лекар, имам понякога силни болки в яйчниците като аха-аха и да ми дойде. Някоя знае ли по колко се пие Но-шпа и дали трябва още сега да се обадя на лекаря си? Hug

# 306
2*1 или 3* 1 виж на листовката на Но Шпа-то, но такива болки са нормални, важното е течения да няма.

# 307
Ами аз вече пия 3*1, но нещо не ме облекчава много, та реших да питам. Понякога силничко ме свива, после минава. Благодаря Hug

# 308
Не се вглъбявай, защото ще си внушиш, че много те боли и нещо става. Нормално е, но ако имаш притеснения отиди на преглед. Hug

# 309
Най-вероятно имаш контракции. И аз бях така в началото на бременността. При мен отшумяха засега от само себе си и без да пия нищо, но сподели най-добре с гинеколога си.

# 310
Благодаря, утре ще звънна (дано е на работа), ако не в понеделник със сигурност ще е там (че му нямам мобилния) Simple Smile

# 311
Искам да попитам терминът ми е на 13.11., наблюдяващият ме гинеколог предлага да направя секциото към 27.10. Не е ли ранно според вас?

# 312
  • София
Искам да попитам терминът ми е на 13.11., наблюдяващият ме гинеколог предлага да направя секциото към 27.10. Не е ли ранно според вас?

А каква е причината да ти предлага толкова ранна дата? Колкото по-близо до термин, толкова по-добре  Peace

# 313
За секциото ми си спомням, че лекарят тогава каза- Първите дни на 40- та седмица, т.е. да съм влязла в нея. Твоят да не е с натоварен график и затова като знам колко безскрупулни има, настоявай за обяснение.

# 314
  • Телиш/Плевен
Благодаря ти, Лаленце Hug Има вариант с преизбор, но не искам да го ползвам сега, защото доколкото знам се прави само веднъж. Абе, объркаха ме да си гледат техните интереси, но ще се оправя някак Hug
Извинявай, аз не съм сменяла лекар и не допуснах, че има ограничение. Confused Надявам се да се наредят нещата и повече да нямаш ядове с такива доктори. Hug

vanessa123, аз не бих позволила толкова рано, ако всичко с бебето е наред и няма индикации, че не се чувства добре. Имам познати, на които им направиха секцио седмица преди термина. Аз бих предпочела този вариант, ако няма някакви причини да се налага по-ранно раждане. Съгласна съм с останалите - колкото по-близо до термина, толкова по-добре. Peace Поговори с доктора си, макар че си мисля, че ако имаше основателна причина, той щеше да ти я каже. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт