Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Защо изобщо предписват витамини? С какво се аргументират? С какво спомагат на майката и детето повече? Не бих пила дори и да ми изпишат.
 Магнезият е да отпуска мускулите, когато има схващания, а не от недостиг на такъв.

# 331
  • Germany
Аз пия фенибион 2, имат долуева киселина и други витамини. Немски са и ин вярвам. На листовката пише , а и АГ ми каза да ги пуя до краа на бременността.

И аз пия Фемибион и съм си доволна. Старая се да се храня разнообразно, но в момента бебето изсмуква голяма част от витамините в организма, та се чувствам по-сигурна така.
Допълнително пия желязо през ден, защото ми е ниско и магнезий, заради подготвителни контракции и скъсена шийка. Пия 400мг магнезий, а след последния преглед тази седмица АГ ми изписа два пъти на ден по 400мг, но организмът започна да го изхвърля, та ще го намаля пак на 400мг. Отделно акушерката ми препоръча едни прахчета на Веледа по 3 пъти на ден изцяло на билкова основа, които също помагат при подготвителни контракции и нямат странични ефекти (пият се успоредно с магнезий), та ще говоря с АГ да заменя единия прием с тях.

И малко офф-топик - появиха ми се гъбички по езика (кандида) и личният не иска да ми дава лекарства засега, защото каза, че гъбичките са малко и не са проблем, а лекарствата не са препоръчителни в момента, та искам да питам имате ли идея как да ги излекувам по бабешки методи. Казаха ми, че мазане със сода за хляб помага и май наистина има ефект, но ще съм благодарна и за други предложения.  Peace

# 332
Здравейте Simple Smile В шести месец съм и имам нещо като мускулна треска на стомаха, не втвърдяване на корема, а точно като мускулна треска високо над пъпа, като след коремни преси, но доста по-лека. Случвало ли се е на някоя от вас и дали е нормално?  Thinking

# 333
Аз пия фенибион 2, имат долуева киселина и други витамини. Немски са и ин вярвам. На листовката пише , а и АГ ми каза да ги пуя до краа на бременността.

И аз пия Фемибион и съм си доволна. Старая се да се храня разнообразно, но в момента бебето изсмуква голяма част от витамините в организма, та се чувствам по-сигурна така.
Допълнително пия желязо през ден, защото ми е ниско и магнезий, заради подготвителни контракции и скъсена шийка. Пия 400мг магнезий, а след последния преглед тази седмица АГ ми изписа два пъти на ден по 400мг, но организмът започна да го изхвърля, та ще го намаля пак на 400мг. Отделно акушерката ми препоръча едни прахчета на Веледа по 3 пъти на ден изцяло на билкова основа, които също помагат при подготвителни контракции и нямат странични ефекти (пият се успоредно с магнезий), та ще говоря с АГ да заменя единия прием с тях.

И малко офф-топик - появиха ми се гъбички по езика (кандида) и личният не иска да ми дава лекарства засега, защото каза, че гъбичките са малко и не са проблем, а лекарствата не са препоръчителни в момента, та искам да питам имате ли идея как да ги излекувам по бабешки методи. Казаха ми, че мазане със сода за хляб помага и май наистина има ефект, но ще съм благодарна и за други предложения.  Peace
Здравей, и аз пия магнезий 2 пъти на ден, но по 245мг, заради контракции. Какви са тези прахчета, които са ти предписали, за да попитам и моя АГ дали мога да ги пия. Simple Smile

# 334
Благодаря на всички, които са ми отговорили адекватно. Приятен ден!

# 335
  • Germany
Sahara26, това е прахчето:

# 336
  • София
Благодаря на всички, които са ми отговорили адекватно. Приятен ден!
Според мен можеш да ги пиеш през месец. Но се консултирай с гинеколога си.
Аз пиех Хип Натал през месец, т.е. с почивка м/у приемите. Не помня какво пиех по време на почивката  Embarassed
Бременността ми беше зимна и двама гинеколози ми препоръчаха доп. прием на витамини.

# 337
Момичета, имате ли запек и как се справяте с него? Не ям плодове и зеленчуци, защото от тях ми се повръща. Наблягам на препечени филии със сирене и супи. Само това долу горе ми понася.

# 338
Момичета, имате ли запек и как се справяте с него? Не ям плодове и зеленчуци, защото от тях ми се повръща. Наблягам на препечени филии със сирене и супи. Само това долу горе ми понася.
На мен прясно мляко ми помага  Peace

# 339
  • Germany
Препечените филийки определено ще влошат положението. Пробвай наистина с прясно мляко, кисело мляко, мюсли. При мен помага много сутрин на гладно чаша топла вода с лъжичка мед вътре, както и по една лъжица зехтин също на гладно.  Peace

# 340
Здравейте Simple Smile В шести месец съм и имам нещо като мускулна треска на стомаха, не втвърдяване на корема, а точно като мускулна треска високо над пъпа, като след коремни преси, но доста по-лека. Случвало ли се е на някоя от вас и дали е нормално?  Thinking

Да, нормално е. И аз я имах при интензивното порасване на корема. Спокойно  bouquet

# 341
Препечените филийки определено ще влошат положението. Пробвай наистина с прясно мляко, кисело мляко, мюсли. При мен помага много сутрин на гладно чаша топла вода с лъжичка мед вътре, както и по една лъжица зехтин също на гладно.  Peace

Аз, когато имах такъв проблем майка ми каза сутрин, на гладно и жадно да взема лъжичка масло. Апропо и прясното мляко много помага, ама аз го пия вечер, преди да легна, ама не поради запек, просто обожавам мляко.

# 342
И аз обичам много прясно мляко, но после ми става едно кисело в устата и започва да ми се гади. А какво мислите за твърдението, че прясното мляко не е полезно. Благодаря ви момичета за съветите.

# 343
А какво мислите за твърдението, че прясното мляко не е полезно.
Няма какво да се мисли чак толкова по този въпрос. То си е логично. Никой бозайник (освен човека) не употребява млякото на друг бозайник.

Освен това всички видове бозайници отбиват малките съвсем скоро, след като те са развили способността си да приемат твърди храни.

С други думи, нормално е млякото и млечните да не са жизнено необходими след преминаване на кърмаческа възраст.

Природата не ни е "сметнала" да консумираме млякото на други животински видове. Нито пък е изчислила млякото от крава/коза/магаре/камила да изхранва човеци. Естествено е организмът ни да реагира отрицателно.

# 344
Напълно съм съгласна с Фея. Не пия прясно мляко, не мисля, че имам нужда и че ще ми даде нещо важно. Млякото е за бебетата на бозайниците и според мен. Не съм пила през бременността ми и сега не пия.
Мм пие много, цял живот пие и има много проблемен и нередовен стомах, мисля че има връзка.

Общи условия

Активация на акаунт