Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 400
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна

Момичета, я да ви питам нещо, че сега взех да го разсъждавам..

На ФМ вчера всичко беше наред, бях при доцент Томова, която е специалист в кардиологията. Каза, че със сърчицето всичко е както трябва, единствено нещо и се видя, като незапълнено.. (ох, много глупаво го обяснявам, тъй като не съм наясно с термините). Според нея всичко е наред и понеже е много крехко бебето сега и от апарата така се виждало, но все пак написа препоръка към АГ след раждането да се чуе за шум в сърцето на бебето. Според доц Томова няма никаква причина да се притеснявам, че много често така излизало на ехографа и до самото раждане всичко щяло да било както трябва.
Сега зачетох разни статии, че 50% от бебетата се раждат с шум в сърцето, което се израства с възрастта.
Вчера не го взех много на сериозно и бях спокойна, но днес нещо почна да ме човърка.
Има ли сред вас запознати с този въпрос?
Чудя се дали да правя втора фетална Ек или да се доверя на думите и, че всичко ще е наред? 
[/quote]

Това нещо незапълненото най-вероятно е шънт. Вчера и аз бях на ФМ и Фетална ехокард. и ми казаха, че има малък шънт, след 5 седмици като отида т.е. 25 г.с. вече би трябвало всичко да се е оформило и да го няма. Доктора каза, че не е проблем и 80% от случаите е така.

# 376
  • София
Аз бих следвала съвета на гинеколога.
На мен ми правиха снимка на врата след раждането. Помня, че не навлякоха със защитно облекло. Но не помня дали пропуснах кърмене.

# 377
Мина, не успях да разбера за какво е категоричен гинекологът ти. Ако е казал, че не препоръчва да се прави рентгенова снимка, е прав. Няма да навлизам в подробности, но рентгенът има доказано вредно влияние върху плода.

# 378
Мина, не успях да разбера за какво е категоричен гинекологът ти. Ако е казал, че не препоръчва да се прави рентгенова снимка, е прав. Няма да навлизам в подробности, но рентгенът има доказано вредно влияние върху плода.
Категоричен е да не се прави снимка, за това и аз знам, че не трябва. По скоро ме интересува дали мантуто може по някакъв начин да навреди. В 18 г.с. съм

# 379
Здравейте,
Знаете ли дали може да се пие течен витамин Ц по време на бременност, защото съм настинала, но чета противоречиви неща за приема на витамин Ц? Хубава вечер Simple Smile

# 380
Цветинкка, течен или на таблетки, вит. С е една и съща химия. Яж сурови червени чушки, папая, тъмнолистни зеленчуци, ягоди, цитрусови плодове... Хиляди пъти по-добре.

# 381
Цветинкка, течен или на таблетки, вит. С е една и съща химия. Яж сурови червени чушки, папая, тъмнолистни зеленчуци, ягоди, цитрусови плодове... Хиляди пъти по-добре.

Мерси за бързия отговор Simple Smile знам, че е по - добре, но исках да взема някакви по - сериозни мерки, за да не се разболея още повече Sad

# 382
  • Свищов
Sahara26, доц. Томова ми каза същото в 19+2 г.с. Сподели, че в тази седмица това е напълно нормално и дори не влияе на налягането на двете камери на плода. Даже не ми препоръча и преглед по-нататък, но твърди, че със сигурност, ако не до раждането, то скоро след него ще се оправи. Аз и четох същото. Няма за какво да се притесняваш според мен. Аз на второ мнение не съм ходила по отношение на сърцето (специално за това ходих при нея). Просто се наслаждавам на бременността си.

# 383
Sahara26, доц. Томова ми каза същото в 19+2 г.с. Сподели, че в тази седмица това е напълно нормално и дори не влияе на налягането на двете камери на плода. Даже не ми препоръча и преглед по-нататък, но твърди, че със сигурност, ако не до раждането, то скоро след него ще се оправи. Аз и четох същото. Няма за какво да се притесняваш според мен. Аз на второ мнение не съм ходила по отношение на сърцето (специално за това ходих при нея). Просто се наслаждавам на бременността си.
Много благодаря, определено съм по-спокойна вече.
На мен също ми каза, че няма смисъл от никакви други прегледи и да съм спокойна, но в първите дни след прегледа не бях много адекватна. Simple Smile

# 384
  • Свищов
И аз малко се притесних, но четох допълнително. Ако те тревожи, направи преглед на вече роденото бебче.

# 385
Хей, мами! Имам въпрос- гнойната ангина заразна ли е, ако болният човек е на антибиотик от няколко дни?

# 386
  • Варна
Момичета, да попитам и тук...попитах в една друга тема, но май не беше там мястото  Blush та...
"А колко време преди раждането е добре да се отиде на консултация при лекаря, който съм избрала...или тези, между които се колебая? При мен е много рано още, но искам да имам някакъв план в глава за като му дойде времето какво имам да правя и как да се организирам с прегледи и избор съответно на лекар, при който да родя"  Grinning

# 387
Около 7 месец например.

# 388
Хей, мами! Имам въпрос- гнойната ангина заразна ли е, ако болният човек е на антибиотик от няколко дни?
Предполагам става дума за бактериална инфекция, щом е предписан антибиотик. Обикновено след 24-48 часа след приемане на първата доза, пациентът вече не е заразен.

# 389
Предполагам става дума за бактериална инфекция, щом е предписан антибиотик. Обикновено след 24-48 часа след приемане на първата доза, пациентът вече не е заразен.

Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт