В момента чета...41

• 59 429
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
  • Belgium
Робърт Хънтър в "Престъпен ум" горкия нямаше време да пие, само 1-2 чаши уиски се мотаха по страниците.

На негово място не само бих пила, но и смъркала и пушила де що видя  Mr. Green

Гиговче, чети си няма да те разсейвам повече  hahaha Hug

# 76
Како Сийке, за Хари Хуле чела ли си? В сравнение с него, Робърт Хънтър е трезвен като краставица  Laughing.

Да. Имам още няколко книги за него, които отлежават, точно защото ми дойде твърде много алкохолизмът му.
Някак си не мога да приема за реална комбинацията от супервисок професионализъм и алкохолизъм. Може би защото познавам истински алкохолици и съм свидетел как се променят през годините и как деградират, най-вече ментално.
Но така е тръгнало още от романите на Хамет и Чандлър и така си върви досега - че детективите трябва да са алкохолизирани отрепки, но за сметка на това - много секси и неустоими за жените.
Да бе, да...

На негово място не само бих пила, но и смъркала и пушила де що видя  Mr. Green

О, аз разбирам, че няма начин професията да не е довела до това впиянчване. Не го упреквам.
Просто не вярвам, че някой може да е добър професионалист при наличието на такава тежка зависимост.

# 77
  • София
Но в интерес на истината, трябва да кажем, че Хънтър пие малко и то май някакво отбрано уиски, не е алкохолик. А иначе и аз смятам, че е трудно (с уклон към невъзможно) да си висок професионалист и същевременно тежък алкохолик. Ама романи, герои, случки, какво да ги правиш Simple Smile))

# 78
Запалихте ме се с тази Светкавица и без това съм на вълна пътуване във времето след 22.11.1963.
Направо го зареждам.

Разпуснах сутринта с едно любовно романче  Joy сега ще поработя и после ще попътувам Simple Smile

# 79
  • Ямбол
Моля ви после да споделите за Свткавица-та. Иска ми се да разбера с кои хора имам сходен вкус и само аз ли я определям като страхотна и любима.

# 80
Моля ви после да споделите за Свткавица-та. Иска ми се да разбера с кои хора имам сходен вкус и само аз ли я определям като страхотна и любима.
Ще споделя Simple Smile
Мога да споделя и за 22-ри ноември Simple Smile ако си я чела.

# 81
  • София
Ули, кажи за Кинг!
Лили, ще пиша за "Светкавицата", само да стигна до нея. Заради вашите препоръки я отбелязах (твоята и на Кака Сийка). С теб мисля сравнително често имаме сходни харесвания.

# 82
  • Ямбол
Аз стигнах до втората част на пета глава на "Светкавица" и я зарязах. Не ми хареса особено много, т.е. видя ми се посредствена и невпечатляваща. Но аз Дийн Кунц не го харесвам особено много.

# 83
Вени, рискувам мненията ми да станат много непопулярни Simple Smile Дадох й 3 звездички в ГР, т.е. "хареса ми". Аз си спазвам зададените от ГР критерии за броя и за мен 3 звездички не е лоша оценка.

Кинг малко се поизгуби, според мен, в историята и понеже на мен ми се искаше да прочета повече за убийството на Кенеди, това загубване не ми допадна Simple Smile Знам, че е писал, че никога не работи с някаква рамка за историята, а си я оставя да се движи накъдето поиска, но според мен тук не се получи съвсем.
Любовната история не ми беше достатъчно емоционална, не успях да изпитам носталгия към Америка от онези години, разказването вместо показването ми беше в повече на места.
Но Кинг пише увлекателно, аз го уважавам много, макар да не съм чела всичко негово. Ставам досадна, но си мисля, че редакторите явно не смеят да го редактират Simple Smile

# 84
  • Ямбол
22.11. не съм я чела още. Подкарала съм го Кинг по библиография и по нея следващата, която ще чета от него, е "Сблъсък", но все още изчаквам подходящ момент. Сега виждам, че "Пътна мрежа" е преди нея и може би ще я наредя след това.

# 85
  • София
Ули, с тия три звездички и с последните ти думи, не рискуваш бой с лопата и скандал следващият път, когато се видим  hahaha.
И аз очаквах (по-скоро имах грешна представа), че книгата ще е по-свързана с убийството на Кенеди. Но пък при мен се получи обратното - останах изненадана от развитието на историята и в други посоки, при това изненадата беше приятна.

# 86
Записвам се и аз. Ако имате мнения по книгата може ли да споделите, защото ми се стори доста интересна, но още се колебая дали да я купя.  Laughing

# 87
Ули, с тия три звездички и с последните ти думи, не рискуваш бой с лопата и скандал следващият път, когато се видим  hahaha.
И аз очаквах (по-скоро имах грешна представа), че книгата ще е по-свързана с убийството на Кенеди. Но пък при мен се получи обратното - останах изненадана от развитието на историята и в други посоки, при това изненадата беше приятна.
Усетих се навреме, че ще е скоро и не ми се рискува  Joy Joy Joy

# 88
Снощи прочетох "Бонбони за закуска" на Дороти Кумсън. Страхотна книга ще ме държи дълго. За жалост няма много нейни книги преведени. Намерих само една в електронен вариант и съвсем скоро и нея мисля да прочета.

# 89
Зарибихте ме и мен с тази Светкавица, свалих си я, ще видим кога ще стигна до нея.

Общи условия

Активация на акаунт