В момента чета...41

• 59 441
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Вени, имай ме пред вид за Дете 44 по-натам  Wink
Разбира се  Peace. Ти каза, че си гледала филма - има съществени разлики с книгата, която определено е много по-добра.

# 106
"Братя Карамазови" на Достоевски.
 Малко ми е тежка за четене, но е интересна, а и отдавна планирам да я прочета.

Аз мислех да си я взема следващия път от библиотеката:)

# 107
"Северна светлина" на А. Кронин се нарежда в личния ми топ 20 на вдъхновяващите книги Simple Smile. Към средата е малко патетична, но не по дразнещ начин. А Кронин не изневерява на себе си - и представа си няма как да бъде захаросан, а щастливият край изобщо не му се получава  Laughing Laughing. И въпреки това намирам книгата за вдъхновяваща. Лошото (за нас) е, че от дистанцията на годините са се сбъднали най-лошите му предвиждания относно журналистиката (и обществото)....

# 108

Кингфенче, от онзи ден се каня да ти предложа "Дете 44" за прочит, ако не държиш да я притежаваш.

О, много благодаря! Ще ти пиша на лични.

Ще ми се Агата Кристи да беше написала роман, в който тези двама интересни и интелигентни герои да бяха обединили усилията си, разследвайки някое сложно и заплетено престъпление. Мисля, че би било интересно да ги видим как работят в екип.

Мисля, че в автобиографията си тя беше обяснила, че много хора са й задавали този въпрос, но на нея идеята не й допада. Двамата не биха се разбрали, нито изтърпели, а Поаро в никакъв случай не би приел съвети от една възрастна стара мома. Laughing

# 109
Преполових "Насън и наяве" на Шелдън. Заредила съм няколко негови книжки на четеца и ги гълтам една след друга.
Отказахте ме от Картър.  Simple Smile Обичам ужаси, но по скоро-психологически, отколкото физически Laughing

# 110
  • на североизток от Рая
Почвам "Светкавицата".
И аз я почнах Simple Smile След 2 глави обаче не мога нищо да кажа Simple Smile

На мен дали ще ми повярвате, ако ви кажа, че снощи прочетох първа глава от `Светкавицата`.  Laughing Знаете, че чета само на хартия, но снощи тази я метнах и ме дръпна. Не съм чела втора глава, може би ще я потърся на хартия и така ще я дочета. Мноооого ми хареса, много, но с уговорката, че познавам само първа глава...

Чета си иначе "Марсианецът". Засаждаме картофи, туй онуй.  Whistling hahaha

# 111
  • Ямбол
Охааа, колко много хора зарибих с тази "Светкавица". Дано не съм ви подвела, но мисля, че няма да съжалявате.

# 112
Добре че не я започнах и аз - колебаех се между нея и "Селцето". Simple Smile

# 113
Хахаха, и аз я започнах - реших, че искам да следвам дискусията тук, а не пак да я чета след месеци, когато всичко вече е обсъдено.
Аз съм с по-умерени впечатления - минах 17%, малко стилът на писане ми е повърхностен, но доста трудно се впечатлявам на този фронт. Имам подозрения каква е основната идея, но все пак може и да се лъжа, засега размишленията ще ги оставя след края на книгата. Дано не съм права, в противен случай ще остана разочарована.

# 114
Хахаха, и аз я започнах - реших, че искам да следвам дискусията тук, а не пак да я чета след месеци, когато всичко вече е обсъдено.
Аз съм с по-умерени впечатления - минах 17%, малко стилът на писане ми е повърхностен, но доста трудно се впечатлявам на този фронт. Имам подозрения каква е основната идея, но все пак може и да се лъжа, засега размишленията ще ги оставя след края на книгата. Дано не съм права, в противен случай ще остана разочарована.
И аз имам някакви подозрения, то като прочох анонса понавързвах това онова уж. Да, стилът определено е по-разказвателен отколкото ми харесва, в смисъл, че не ни показва, как се случват някакви неща, а ни съобщава за тях. Да видим образите как ще изгради и дали Simple Smile

# 115
  • София
Ха ха, как сме се синхронизирали - прехвърлих втора глава и аз съм на 17%. Лекичко върви книгата, само дето се разсейвам с други дейности и на мога да се опъна на дивана и само де чета ли чета  Confused.

# 116
Аз идвам, прочела книжка, която не очаквах да хвана скоро .. знаех за нея още преди да излезе на български, знаех за филма, горе-долу знаех за какво иде реч. Е, не беше моята тема, никак даже ...

Обаче, един хубав ден, прочетох откъс от нея, а именно едни 44 факта на последните странички на книгата, които ме приковаха веднагически! Става въпрос за "Дете 44" ..
Ами, неочаквано, но тъкмо в десетката - брилянтна беше! Ето малко повече - https://www.goodreads.com/review/show/1384837319  Peace Peace

Венка, видях, че си писала .. направо не ми се вярва, че ми хареса толкова много тази книга. За теб беше ясно, че ще ти допадне, има си всички елементи на добър трилър!  Heart Eyes Hug Hug

Само ще измрънкам нещо - тия от "Лъчезар Минчев" ясно, че са сноби, ама можаха ли да не й сложат една анотация на тая книга, не че нещо .... ама как може???  ooooh! ooooh! ooooh!
Как да се обясни, то си е много комплексно, нямам думи направо ... дано поне да издадат и другите две книги, че вече ще се тепаме  Mr. Green Mr. Green

Продължавам си тихо и кротко с "Принцът на приливите"  Peace Peace

# 117
Започвам "Куфарът на брат ми"

# 118
  • на последния етаж
Продължавам си тихо и кротко с "Принцът на приливите"  Peace Peace
И аз днес я започвам. Simple Smile

# 119
Аз започнах "Небето се завърна" на Клара Санчес. Не очаквам кой знае какво, но се чете приятно.

Общи условия

Активация на акаунт