Измислен език при дете

• 1 136
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, извинявайте за може би неуместната тема, но имам дете на 3г.и 10м,
Той е много активен , много. Бързо се учи.
Говори правилно, Говори много. Но напоследък забелязвам , че пее песнички на свой собствен език. Пее, не говори, но понякога докато играе казва нещоо паримачита например .
Трябва ли да се притеснявам?
Това започна преди няколко месеца, предполагам , че е от детската , там им пускат страшно много детски и тогава каза, че е от филмче в детската,,попрестана за известно време, но сега си продължава поне 5-6 пъти н ДЕН си пее/говори на неговия език?
Ще ви помоля да ме извините за странният въпрос.
И аз била дете, мисля , че и аз имах собствен език

# 1
  • София
Здравейте,
Не мисля, че трябва да се извинявате за каквото и да било. НЕ намирам въпросът ви нито за странен, нито за неуместен, защото понякога измислената реч, измислените приятели са елементи от детския психотизъм или иначе казано от невъзможността детето да отличи реалния от фантазния свят.
От описаното си мисля обаче, че просто детето ви е много интелигентно и с богато въображение. За да спрете и вие да се притеснявате, опитайте се да предлагате такива игри, които да впрегнат това въображение в ефективна работа – измисляне на приказки, рисунки, куклен театър или нещо друго. Ако правите тези неща съвместно, ще имате възможността и да вметнете две изречения за това, че света на анимационните филмчета и компютърните игри е измислен, невъзможен и именно за това ни доставят удоволствие, реалният живот обаче е нещо друго, различно.
Желая ви приятни съвместни преживявания Simple Smile
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт