Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Моля, помогне ми да се ориентирам.  Praynig Как и къде мога да проверя дадена планета на дадена дата в какво движение е била? Прогресивно, стационарно или ретроградно?
И един подвъпрос:
Ако една планета е в стационарно движение, тя за каква се води: все още за 'зла' или вече за 'добра'?
Благодаря!  bouquet

# 376
  • в 1001-та нощ
Проверяваш в ефемеридите  Peace

# 377
Здравейте!

Може ли да ми кажете точен час и ден, до който продължава зодия Дева в София?
И каква е зодията на дете родено в София 21.12.2008  и асцендента му?
Благодаря ви!

# 378
Забравих да посоча и час на раждане 17,35 часа- София - 21,12.2008
Мерси.

# 379
Детето е със слънце в козирог и с асцендент в рак. Слънцето му е в съвпад с плутон, уран е на върха на десети дом, изявен лидер и индивидуалист в работата си.

# 380
  • София близо до Витоша
Детето е със слънце в козирог и с асцендент в рак. Слънцето му е в съвпад с плутон, уран е на върха на десети дом, изявен лидер и индивидуалист в работата си.

Зодия Козирог и Асцедент Рак

# 381
Добро утро и успешна седмица! Разгледахте ли как стои в картата ви предстоящото затъмнение на 4. градус във Везни, при мен и съпруга ми има съвпади и ми е интересно да проследя събитията.
От 25.09. Плутон вече няма да е ретрограден.
Попаднах на този текст за неоперативните планети. При нас работи.
http://anesway.info/ank_timeto.php
Неоперативна планета

Планетата с най-голям градус в картата се нарича неоперативна. Ако планетите са повече от една с най-голям градус, се гледат и минутите им. Ако има и тук съвпадание, тогава по-бързата планета се приема за неоперативна.
Ако неоперативната планета е Слънцето, тогава роденият има склонност да поставя на последно място грижите за себе си. Той трябва да разглежда себе си в по-положителна светлина и да бъде малко по-егоистичен в действията си.
Ако неоперативната планета е Луната, тогава роденият поставя на последно място своите емоции. Това е неблагоприятно, защото той по навик ще отлага реакциите си (ще се сдържа) и когато най-накрая отреагира, няма да е ясно реакцията от кое събитие е предизвикана. Окончателната реакция, провокирана от всичко, насъбрано до момента, може да няма почти нищо общо с това, което я е предизвикало. На него му е необходима поддръжка, за да изследва чувствата си, да ги осъзнае, преди те да са се натрупали до трудно за обработване ниво.

Неоперативните планети показват известно разочароване в дома, който управляват. Това не е явно или причиняващо вреди разочарование, а по-скоро някакво дразнене. Който и дом или домове да управлява неоперативната планета, в тази сфера на живота винаги ще се чувства известно неудобство. Това не се отнася за планетите, които управляват интерсептирани знаци.
При Меркурий и Венера като неоперативни планети домовете могат да бъдат и повече от два, ако един от знаците се появява на куспидата на два дома.
Неоперативната планета в прогресивната карта се мени. В дома, в който е разположена, понякога се усеща слабо необяснимо раздразнение.

Неоперативната планета управлява първи дом
Човекът не е удовлетворен от своята индивидуалност или от лицето, което представя пред света. Непрекъснато смята, че е казал или направил не каквото е трябвало да бъде и реакциите му винаги са закъснели. Той не приема от себе си нищо друго, освен самото съвършенство.

Неоперативната планета управлява втори дом
В този случай човекът се безпокои за парите и финансите си, а често се и презапасява с продукти. Когато по-късно домът престане да се управлява от неоперативна планета (може да се случи при прогресиите), тогава роденият може да премине през период на бедност без изобщо да се притесни от това.

Неоперативната планета управлява трети дом
Източник на разочарование могат да бъдат братята и сестрите или контактите.
Роденият може трудно да разбира другите хора или да забележи, че те неправилно го възприемат. В прогресивна карта това положение на неоперативната планета показва незначителни механични проблеми – с колата, с обслужващия колата персонал и т.н.

Неоперативната планета управлява четвърти дом
На родения е трудно да завършва започнатото, защото всеки път, когато решава, че е приключил, забелязва, че нещо е забравил. Случват се дребни неприятности в дома, например изведнъж изгарят много крушки. Възможно е след излизане от дома всеки път да се безпокои, че не е изключил печката и т.н.

Неоперативната планета управлява пети дом
Човекът се чувства уморен от ухажванията или от липсата на такива. Срещите стават скучни. Женените могат да забележат, че талантите и хобитата им са станали по-скоро източник на раздразнение, отколкото на развлечение и почивка. Децата, особено по-големите, могат да започнат да го дразнят. Може билетите за кино да се свършат пред него или телевизорът неочаквано да се развали и т.н.

Неоперативната планета управлява шести дом
Подредбата му се разпада или става трудно управляема. Домашните му животни оставят следите от зъбите и ноктите си по мебелите. Някой започва да чука точно под прозореца на кантората му; извиканият майстор се появява, когато му скимне и съвсем не в уговорения час. Пералнята му машина се разхожда из стаята, врязвайки се в стените и т.н.

Неоперативната планета управлява седми дом
Другите хора го безпокоят. Съпругата му накисва дрехи във ваната всеки път, когато поиска да се изкъпе. Навиците на партньора му го вбесяват. Той с голяма яснота вижда недостатъците на другите хора и разбира, че Марк Твен е бил прав, когато е казал: ”Нищо не се нуждае така много от оправяне, както навиците на другите хора”.

Неоперативната планета управлява осми дом
Понякога е сексуално напрежение. След прочитане на някаква статия роденият може да се замисли над въпроса дали текущите му взаимоотношения са нормални. Партньорът му може да ляга в леглото без пижама и това всеки път да го довежда до безумие. Може да има безпокойство заради съвместни финанси или данъчни декларации. Времето не е подходящо за започване на икономии заради безпокойството, което би съпровождало тяхното въвеждане.

Неоперативната планета управлява девети дом
Роднина по женска или мъжка линия започва да се държи така, както се говори във вицовете, но на човека не му е до смях. По време на път може да му се случат разни малки безмълвни сцени. Може да поиска кифла и да не знае как да попита на гръцки. Ако учи в колеж, може да установи, че преподавателят, заради когото се е записал за даден курс, точно този път ще отсътства и друг ще провежда курса.

Неоперативната планета управлява десети дом
Човекът се съмнява в правилния избор на кариерата си. Всички шефове разчитат на пълно съвършенство от негова страна. Вътрешният глас непрекъснато му натяква, че кариерските решения е можел да вземе или осъществи по друг начин. Човекът не е доволен от обществения си имидж, но не е съвсем на ясно, какъв би искал да бъде. Той страстно мечтае за кариера.

Неоперативната планета управлява единадесети дом
Човекът стига до извода, че всичките му цели са отвратителни, но няма никакви алтернативи. Група от хора, с които е свързан, никога не прави това, което той им казва. Затова започва да се дели от групата.

Неоперативната планета управлява дванадесети дом
Човекът се опитва да скрие надалече от съзнанието си подсъзнателни мисли и мотивации. Той негодува когато му казват, че вероятно съществуват причини за неговите нелогични действия. (Той може да се възмущава даже и на намек за това, че действията му са нелогични). По това време много трудно се понася всякакъв вид изолация.

# 382
  • София
Слънцето му е в съвпад с плутон, уран е на върха на десети дом, изявен лидер и индивидуалист в работата си.
Кое определя лидерството?Уран на върха на 10-ти дом ли?

# 383
Това за бабите е много забавно  Laughing

Есмее,
Цитат
Етапът преди рождения ден е придобил названието „Сатурнова дупка“. Тъй като не е задължително в този период Сатурн да се намира на положение, в което да влияе, аз го свързвам с друго. Сатурн е учителят на хороскопа, той ни насочва към себеразвитие. Сатурн олицетворява структурата. Нормално е при края на една година ние да започнем да плануваме следващата, но за да започнем новата година пълноценно, трябва да структурираме всичко по предишната, за да стартираме на чисто.
от тук - При мен от 4-5 години около месец-два преди рождения ми ден ми се случват здравословни неприятности,които са сравнително продължителни. Преди не е било така. Отдавам го на тази т.нар. Сатурнова дупка Simple Smile Скорпион съм и съм по-внимателна вече по това време на годината.  Praynig

Тейк а смайл, За бързо проверяване на дадена планета къде е била и каква е била ползвам - бързо и лесно. До планетата има r, ако е ретроградна.

Плутониан, интересно, ще прочета!

# 384
а затова къде е била дадена планета в миналото не може ли просто да се пусне един транзит?

# 385
Момичета,
Какво стана изведнъж всички спряха да пишат. Това от ретроградния Меркурий ли е???  newsm78
Аз си клепя все в същото положение по всички параграфи въпреки транзити и премествания и всичко.  Crossing Arms ooooh! Tired

А вие?!?!

# 386
  • в 1001-та нощ
Аз съм в болница от няколко дни и едва днес живнах по така Simple Smile 2 операции минаха, още една остава за тази година, надявам се максимално скоро Simple Smile Но, Божа работа .... каквото и да мисля, не зависи само от мен, макар, че се възстановявам удивително бързо Simple Smile

# 387
аленка,
 Hug Hug Hug
Дано скоро се свърши с тези операции при теб! Пак ли зъбите или този път е друго?

# 388
  • в 1001-та нощ
Сега мина корекция на бюста, а предстои присаждане на кост  Heart Eyes

Трябва да добавя, че преди да вяла в болница имах големи офанзиви по записването на малкия на ясла, цялата документация и изследвания и за него и за мен ми разказа играта. Довършвахме и детската и се заех с огромно есенно разчистване. Изхвърлих 1/3 от натуриите, другите пренаредих, нямаше местенце да не е пипнато и пренаредено - от колелцата на чекмеджетата до всички книги и папки.

Мисля, че отворих нови простори в дома и живота си, за да има място за новото, което прогресивното новолуние ще донесе  Heart Eyes

# 389
алена ти се наистина се подготвяш за ново начало. Браво!
Да видим при мен ще има ли промени в социалния статус или деформации на тялото  Laughing
Нещо не ми се вярва! Все ми се струва, че връзката ми с ММ аха и ще се разпадне, за работата също все имам чувството, че аха и ще ни разпарцальосат отдела, финансово пак еднааа никва такава. И как съм се пуснала по течението не е истина!!!
Аленка ако не е тайна каква цената на корекцията. Пиши ми моля те малко по - подробно - боли ли много след това, по нататък ме интересува време на възстановяване и всякакви подробности.
Аз все не мога да се реша да си сложа едни тъпи брекети, ама как да се реша като ще се гледам с тях повече от година. И все си викам ако забременея и брекети ще сложа, че няма кой толкова да ме гледа тогава.

Общи условия

Активация на акаунт