Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 789
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Да се отчета и аз:
Ruling light - Sun
Dominant planet - Mercury
Dominating planet -  Jupiter
Almuten Figuris - Venus
Hyleg  -  Asc/ Venus сменя се е зависимост дали по Птоломей или Лили
Alcocoden - Saturn
Lilly's behavior ruler  - пише ми че не е донаписан кода за смятане
Уикенда мисля да се образовам в значението на повечето Embarassed

Аз за определяне на тези неща ползвам също астрото --> extended chart selection--> pullen - доста подробно има много неща сметнати Simple Smile

# 511
Здравейте,винаги ми е било интересно астрологията , но не съм се занимавала,но моя позната ходи при Оксана за хороскоп и аз се навих,какво е мнението ви за нея или Вотей? Бихте ли ми погледнали в наталната карта родена съм на 19,07,1983 г 7.45. Благодаря много.

# 512
Това, че е празен не пречи да имаш деца по ест. път  Peace Понякога да е пълен - пречи Simple Smile Имам приятелка с 4 деца - ест. заченати и родени и с празен 5 дом, не бери грижа само по този признак  Peace

Това значи ли че има шанс скоро да се появят деца?! Питам понеже се каня скоро да пробвам инвитро и се чудя дали е сега момента ..?
Мерси предварително!

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 00:28 от puffy_po

# 513
алена, честит ти нормален зет! Simple Smile аз се измъчих с този орязания, направо не ми се отваря и забива и изобщо си е голяма мъка, а не мога да свикна с пустото астро Sad

този линк на грийн е много интересен, но я дайте малко инфо какво значи доминантна планета. при мен е Марс, а честно казано не съм нито агресивна, нито кибритлийка, нито хирург, нито доминантен характер, абе нищо марсово няма в мен...

Ruling Light   Луна
Dominant         Марс
Dominating   Марс
Alm. fig.         Меркурий
Hyleg         асц
Alcocoden           Луна
Lilly's behav. rul.    Марс

# 514
  • Някъде там...
Здравейте!
И аз от известно време се интересувам от астрология. Не съм особено напреднала, чета оттук-оттам.
Дали някой разбира от тълкуване на композит? Има интересен стелиум в 6 дом с много съвпади и северен лунен възел на десцендента. Ще ми е интересно да прочета мнението ви. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 23:48 от Жабче

# 515
този линк на грийн е много интересен, но я дайте малко инфо какво значи доминантна планета. при мен е Марс, а честно казано не съм нито агресивна, нито кибритлийка, нито хирург, нито доминантен характер, абе нищо марсово няма в мен...

Доминанта е тази планета, която има най-голяма власт (владее) над другите важни точки от хороскопа, а именно Слънце, Луна, асцендент, МС. Затова има определящо значение за характера на индивида спрямо природата на планетата.
Ако Марс е доминанта, то той се свързва с амбициозност, борбеност, смелост, целенасоченост, енергичност, сексуалност, желание за налагане, но също и агресия, гняв, деструктивност, скандалджийство.

# 516
Eлч, сега ти вкарах данните в програмката, но при мен излиза друго - доминанта ти е Меркурий  Peace
Другите планети са си така, както си ги написала.

# 517
грийн, уби ме! ама нали 1 час по-рано трябва да се въведе? така си ми излиза и моята карта.
ааа, разбрах, ти ме гледаш по Кох. аз съм задала плацидус.

а от изброените неща освен сексуалността и това (евентуално), че Марс ми е У5 (знаете, че ми е важно) друго нямам - нито съм скандалджийка, нито избухлива, амбициозна пък съвсем, още повече от тези лудо марсовско амбициозните. и смела не съм, направо си нося сърцето в ръката, такова шубе съм.

та може и да си права за меркурий, защото той май повече се връзва - като комуникативност и социализация (но това е и по стрелеца) и като писане (все пак съм научен работник).

# 518
При мен по всички домови системи /с изключение на равнодомните/ излиза все една и съща доминанта /Юпитер/.

# 519
баси, не виждам какво съм объркала -
Скрит текст:
нали 3.12.1980? задавам 18,27 (един час по-рано от моя рожден час 19,27), софия 23,19 и 42,41
а при теб Меркурий или Юпитер излиза доминантна?

# 520
  • София
А каква е разликата между dominant и dominating  Embarassed аз днес се разрвих за алмутен, алкоден и хейлег ама не ми стана много ясно почти нищо, освен че с алкоден сатурн най-малко живееш  ooooh! (мойто всеизвестно четногледство)

# 521
баси, не виждам какво съм объркала -
Скрит текст:
нали 3.12.1980? задавам 18,27 (един час по-рано от моя рожден час 19,27), софия 23,19 и 42,41
а при теб Меркурий или Юпитер излиза доминантна?

От различните домови системи при теб има разлика в доминантата - при едната ти е Меркурий, при другата Марс. Просто споделих, че за моя хороскоп доминантата е една и съща независимо от домовата система.
Dominating planet е най-високо поставената в хороскопа (планета в елевация също се нарича).
Другите (хилег, алкокоден) са свързани с определяне продължителността на живота. Има много инфо за тях в нета, ако някой реши да си изчислява колко ще живее. Wink

# 522
  • в 1001-та нощ
Да се разпиша, че операцията мина. Само, че - с изненади.

Очаквах да е много болезнено и травматично, заради:

1. опозицията тр.Слънце (У6) - нат.Юпитер (У1, У9, У10)
2. квадрата на двамата управители на Асдендента - тр.Юпиъер и нат. Нептун.

При операцията трябваше да се повдигнат синусите, да се постави там кост, а под венеца да се изгради алвеоларен гребен с костни блокчета. Не зная какво точно е станало, но на направили синус лифта и носа е повдигнат - предполагам е добавена кост отдолу, а за гребена са взели кост то брадичка - там имам в излишък. Операцията е продължила много дълго. Имаше гостуващи лекари, защото не се прави всеки ден такова нещо. Един от тях е и мой приятел, който ми разказа какво е станало. Аз напипвах с език, че имам шевове и под езика, боли ме брадичката и около нея, но нямаше да предположа .....

На него е предложено да асистира през цялата операция. Не си спомням нищо, оставили са ме да поспя, повикали са мъжа ми късо да ме прибере - ходила съм сама, но не си спомням нищо. Учудих се сутринта, че спя с дрехите, с които съм излязла. Днес също ми беше много отнесено- вероятно от упойката. Болки нямам, т.е. не са нещо нетърпимо, като се върнах от контролния преглед пих един аулин да се освестя и станах и се преместих на дивана. Мога да стана, нещо да си взема. Болеше ме главата, сега по-малко, но ето - пиша, разказва, мисля, което беше невъзможно преди обед Simple Smile

Сега ми е интересно дали нещо от случката може да се види по картата? Операцията беше планирана за 13ч, но докато попълня документи, да ме опаковат в операционната и т.н. - очаквам да е започнала след 13:30, може би около 13:45. Предварително бях гледала, че Мерк. става директен около 17ч.

Качвам карта за 14ч, но повечето ми имате данните Simple Smile Вероятно тригона на Уран и Луната носи ефекта на "изненадата" - за добро Simple Smile А тр. и нат.Сатурн тригонират, което ме обнадеждава, че е за добро Simple Smile

Венера прави хубави аспекти и като натална и като транзитна, а Марс и Луната (транзитни)са в съвпад Simple Smile Марс нали е за горната челюст Simple Smile

# 523
С една дума каквото и да е станало е било за добро. Peace Не разбирам астрологичните неща,затова не коментирам там.Браво А.л.е.н.а и бързо възстановяване! Позитивен човек-позитивни събития привлича! Heart Eyes

# 524
  • SF
Алена, дано това да са ти били болките и притесненията. От сега нататък - по-красива и по-красива!
Тази операция наложителна ли беше или си я правиш за разкрасяване? Ако си споделяла вече във форума, аз не съм проследила историята и какво е довело до нея. Защо е трябвало да ти присаждат допълнителна кост? Така, както те слушам, цялото ти лице е нарязано - нос, брада... Ще ни покажеш ли снимка след възстановяването? Като изчетох какво си преживяла последните 2-3 седмици... Нали в този период си направи операцията на гърдите?
Ние, жените, сме малко луди някой път.
Аз ти пожелавам успех и ти се възхищавам на куража. Дано да не ти се появят болки тези дни и да се възстановиш много бързо от всички тези операции. Ако ти стане тъпо, пиши ни, да си поговорим малко и да ти дадем по една прегръдка.

Общи условия

Активация на акаунт