Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 795
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Ооо Грийн супер сайт Simple Smile а какво трябва да използваме Лили, Птоломей или Egyptian от падащите менюта  newsm78

Това е домовата система /според Кох, Плацидус и т.н./ и таблици за управлението на термите /според Уилям Лили, Птоломей, египетски/.  Всеки знак се разделя на пет части - терми. Всяка терма се управлява от  някоя от петте планети (Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн). Достойнството по терма осигурява преимущество на планетата, дори тя да се намира във враждебен на нея знак.

# 496
  • София
И аз да кажа- страхотен сайт, мерси Greene! При мен се оказа Венера доминираща, не и отдавха голямо знаение в моята карат  newsm78  И имам 5 перигрина от личните, което не е много надобре.

# 497
  • SF
За мене ще дадете ли едно специално обяснение.  Embarassed Родена съм в София в 6.00 часа. Какъв час трябва да напиша за този сайт? За да получа същата карта, задавам 5.14, но Плутон "влиза" в 12-и дом при това положение, а мястото му си е в 11-и по принцип.

# 498
Супер Сайт, Грийн,

моите са така:

Dominant planet    Jupiter
Dominating planet    Mars
Almuten Figuris            Venus
Hyleg                    Moon
Alcocoden                    Jupiter
Lilly's behavior ruler    Venus

Многолика съм.  Party

Аз преди за доминиращи планети в поведението на човек, съм гледала в astro.com ~ Color Horoscope, там ти ги подрежда планетите с цветове, много е интересно. Първа ми е Венера, последвана от Меркурий и Марс, Луната ми е на последно място.

# 499
Леле, май не съм за тази тема  Laughing много термини в последните постове, които трябва да проуча.  Hug
Таня, какво елевация? Запърви път чувам. Нещо като най-високата планета ли? От "elevation"? Защото при мен наистина това е най-високата позиция - Луната.
По повод планетите до асц, при мен са Слънце (на 10 градуса) и Плутон (12 градуса) в първи дом.  Но по написаното в статията... нещо не откривам себе си. 3-4 градуса след 10-ти дом имам Луна в Лъв. (това по повод на написаното от Таня, но не знам какво означава)

При мен се получи това:
Ruling light Луна
Dominant planet    Луна
Dominating planet    Луна
Almuten Figuris            Марс
Hyleg                    Луна
Alcocoden                    Слънце
Lilly's behavior ruler    Марс
Брее много Луна, много нещо  Laughing (редактирам се, че бях сбъркала)

Но нищо не ми говори.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 14:57 от С.О.

# 500
За мене ще дадете ли едно специално обяснение.  Embarassed Родена съм в София в 6.00 часа. Какъв час трябва да напиша за този сайт? За да получа същата карта, задавам 5.14, но Плутон "влиза" в 12-и дом при това положение, а мястото му си е в 11-и по принцип.

Esmee, въвеждаш 5,00 часа и координатите на София 42°N40' и 23°E19' .

Планета в елевация е най-високо поставената планета в хороскопа. В този сайт е обозначена като dominating planet. Всички термини в този сайт са от класическата астрология, но сега нямам време да пиша за тях.

# 501
Ако поълваме един час назад в този сайт, тогава ми дава, че е нощно раждане. Ако задам точния час на раждане ("българския"), тогава е дневно раждане. Това отразява ли се по някакъв начин на тълкуването?

# 502
  • в 1001-та нощ
Времето е според часовата зона на Сърбия, защото в сайта е зададена часова зона за Белград. Реално - ти въвеждаш колко часа е било в Белград, когато си се родила. Всичко се преизчислява към универсално време, така, че - както смята сайта - така трябва да е Simple Smile Ако тук си родена в 8 часа, в Сърбия е било 7 часа, но цифрите са условности, времето/моментът е едно и също Simple Smile

# 503
  • SF
Да, но с час на раждане 5.00, картата ми изглежда по различен начин. Може би елевантни, доминантни планети не се прменят, но мястото на Меркурий и Плутон - чувствително. Мястото на Плутон няма как да се смени за 1 час, но предполагам, че от падащите менюта, се променят домовете и той попада в 12-и дом, вместо да си остане в 11-и, където си му е мястото. Меркурий също сменя дома си - той  и без това си е в съвпад с асцендента, така че на него му е лесно да се мести в 1-ви и 12-и за няколко минути.
Можете ли да изброите отстрани на падащите менюта какво трябва да пише?

# 504
  • в 1001-та нощ
Трябва да въведеш:

1. часа на раждане - ако си родена в БГ с 1 час по-рано
2. географските координати на града, в който си родена - по подразбиране са зададени на Белград

Можеш да ги видиш от картата си в астро.сом  Peace

# 505
система Плацидус за домовете трябва да въведеш, дясното меню, най-отгоре

# 506
  • SF
Ruling light - Луна
Dominant planet - Венера
Dominating planet -  Луна
Almuten Figuris - Марс
Hyleg  -  Луна
Alcocoden - Меркурий
Lilly's behavior ruler  - няма

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 17:04 от Esmee

# 507
Здравейте. Идвам с молба ако може някой, който разбира да ми погледне наталната карта за определен проблем. Рак съм, 1 юли, 1981 г.
Проблемът ми е относно връзките с мъжете. Хич не ми върви. Ако харесам някой - той няма да ме харесва или обратното. Сякаш бягам и не ми допадат мъже, които ме харесват и се стремя към тези, които харесвам. Подозирам, че следвам определен модел от детството, тъй като съм отрасла в проблемно семейство. Но все пак вижте и ако можете дайте мнение и предложение.
Благодаря.

# 508
  • в 1001-та нощ
Добави и място и час на раждане  Peace

# 509
Извинявам се. Град Стамболийски. Часът не е много сигурен за съжаление. Майка ми така и не го помни, нито го пише в акта за раждане. Родила съм се между 2 и 3 часа през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт