Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 3 тема

• 51 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 newsm78Апък на мен Сатурн ми лежи на Асцендента в 1-ви дом/Лъв...

# 481
newsm78Апък на мен Сатурн ми лежи на Асцендента в 1-ви дом/Лъв...

Това, по мои наблюдения, е малко трудна позиция, защото Сатурн има за цел строго да наблюдава и да задава въпроса - сигурен ли си, че си достатъчно добър, достатъчно усилия си положил, достатъчно отговорно ли си подходил? И когато това е в първи дом създава едно вечно съмнение и известна скованост. Защото никога не можеш да си достатъчно перфектен за Сатурн или поне е трудничко да се постигнат изискванията му. Та, като цяло, може човек да се чувства като на един вечен изпит и никога да не е съвсем уверен в себе си. От друга страна, обаче, когато непрекъснато си поставен на такъв изпит, с времето човек свиква да си поставя все по-високи цели и в един момент, ако намери необходимите сили, достига доста високи върхове. Доста сериозни постижения. Въпросът е да не се оставиш Сатурн да ти внуши, че не си достатъчно добър. За да не изгубиш ентусиазъм и увереност.   bouquet

# 482
А ако най-близка планета до асцендента е в края на 2-ри дом, по-салбо ли е нейното влияние? Защото аз нямам нищо до Асцендента, нито в 1-ви, нито в 12-ти дом.  newsm78

# 483
Може би имате предвид края на първи дом?

По принцип всички планети в първи дом имат директно влияние върху това, което изграждаме като земна личност; личност в материалния свят. Винаги имат силна изява.

Това, което писах за абсолютната доминанта, обаче е различно, защото има наистина сериозно доминантно влияние върху всичко, което е "описано" в хороскопа; на начина, по който функционираме. Един вид това е планетата-шеф. Ако тя разреши - добре; ако не-или другите се скатават, или поне водят сериозен "спор" за проявлението си. Разбира се, ако имате Слънце в Лъв на върха на 10-ти дом и планета на асцендента, Слънцето в Лъв няма да се даде лесно, но ако планетата на асцендента "опонира", това на практика се проявява като известно колебание в човека. Той трудно постига единство със себе си за да действа в определена посока. Дава разнопосочни сигнали в известен смисъл.

# 484
  • София
А когато 1-ви дом е най-големия и в него са Хирон,Нептун,СЛВ(във Водолей),Уран,Венера,Меркурийй(в Риби)...

# 485
Може би имате предвид края на първи дом?

Не, не, в края на 2-ри е, почти в 3-ти. До Асцендента няма планета.

# 486
Не винаги планета в 1-ви дом е доминанта в хороскопа. Много други фактори се отчитат. Дъщеря ми е с Плутон в първи, но доминанта й е Юпитер (който е в 5-ти дом, но държи слънцето и асцендента).

Като стана въпрос за доминанти - пускам линк към една много полезна  програмка за изчисляване на алмутен, хилег, алкокоден, доминанта, есенциални и акцедентални достойнства и т.н.

http://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=5

Неудобството е, че е настроена за Белград и трябва ръчно да си вадите -1 час като си въвеждате часа за България, както и да задавате координатите на мястото, където сте родени.

# 487
Според системата на доминанти, която аз съм учила, абсолютно доминанта на хороскопа е планетата на асц. в Гогленовата зона. Втора по сила е тази в 10 дом, пак в Гокленовата зона, следват 4-ти и 7-ми дом, стелиуми и вече други характерни неща.

Наблюдавала съм как се проявява на практика тази система и за мен работи абсолютно безотказно. Поради тази причина изобщо не обмислям кой бил управлявал Слънца, Луни и т.н.

При Плутон, Уран и Нептун като доминанти на асц. и по елевация, системата също работи, с уговорката, че хората не могат да издържат енергетиката им при постоянно "включване", затова те "включват" в прекъснат режим. Simple Smile

# 488
  • София
Ооо Грийн супер сайт Simple Smile а какво трябва да използваме Лили, Птоломей или Egyptian от падащите менюта  newsm78
Аз пък имам доста планети по осите  Mr. Green слънце 12дом, меркурий и венера 1 дом на АСЦ, луна 6 дом на ДСЦ, Уран и Лилит на МЦ и Хирон и Ерос на ИЦ  Joy Таня как ти се струва  Embarassed

# 489
  • в 1001-та нощ
Tanya111, тази зона ли беше 15 гр преди и след  оста?

# 490
Tanya111, тази зона ли беше 15 гр преди и след  оста?

Ами има различни виждания за интензитета на действие. Аз съм приела като най-силно действие 5 гр. преди куспидата и 10 - след. Като планетата откъм 12 дом е по-силно действаща от тази откъм първи, ако са еднакво отдалечени като градуси.

Всъщност, то и не може чак толкова абсолютно да се определи, когато са повече планети скупчени. Те си взаимодействат и се изразяват една друга. Но като правило, според мен, това работи.

# 491
  • в 1001-та нощ
При мен тогава само Марс и Слънцето се класират. Марс е на 2-3 градуса преди ИС, с Слънцето на 7 гр след МС  Blush

# 492
При мен тогава само Марс и Слънцето се класират. Марс е на 2-3 градуса преди ИС, с Слънцето на 7 гр след МС  Blush

Значи в твоя случай е Слънцето.

# 493
Според системата на доминанти, която аз съм учила, абсолютно доминанта на хороскопа е планетата на асц. в Гогленовата зона. Втора по сила е тази в 10 дом, пак в Гокленовата зона, следват 4-ти и 7-ми дом, стелиуми и вече други характерни неща.

И ако няма планета на асцендент или дори в първи квадрант, какво става? Няма доминанта в хороскопа ли?Самото име "доминанта" означава най-силната, с най-висок рейтинг планета в хороскопа. Може да е на асцендента, но може и да е на МС. Ако няма такава, която да е в съвпад с осите, следва да се разгледа тази, която е в най-точен аспект с тях. Също планета, която държи стелиум, която е на трон и т.н зависи от конкретния хороскоп.

# 494
  • в 1001-та нощ
Калкулатора, който Greene сподели бях ползвала по-рано Simple Smile Но не съм разучавала още - кое какво значи Simple Smile

Ruling Light Слънце   
Dominant   Марс
Dominating Слънце   
Alm. fig. Марс   
Hyleg Слънце   
Alcocoden   Юпитер
Lilly's behav. rul. Юпитер

Общи условия

Активация на акаунт