Декларация за 2 година майчинство

• 9 250
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Elfita, до края на първата година ми остава месец. Сега ли да напусна или да изчакам да вляза във втората година, за да си уредя майчинството?

# 16
  • Пловдив
Elfita, до края на първата година ми остава месец. Сега ли да напусна или да изчакам да вляза във втората година, за да си уредя майчинството?

Ако напуснеш по време на 410 те дни,ще ти плащат обезщетение от НОИ докрая на 410 те дни.Но втората година няма да получаваш,защото нямаш работодател.Ако напуснеш втората година,оставаш автоматично без майчинство.
Защо искаш да напуснеш?Друга фирма може ли да те назначи?

# 17
  • София
Исках малко да си почина, да си гледам детето до 2 г. и тогава да започна друго, че сега карам само формално майчинство, на документи. Но май съм си правила сметките без кръчмар... Мислех, че не си губя правата, ако напусна. Elfita, дай съвет!

# 18
  • Пловдив
Исках малко да си почина, да си гледам детето до 2 г. и тогава да започна друго, че сега карам само формално майчинство, на документи. Но май съм си правила сметките без кръчмар... Мислех, че не си губя правата, ако напусна. Elfita, дай съвет!

Ами,стоиш си вкъщи,гледаш си детето и си почиваш.Защо напираш да напуснеш,не разбирам?Изкарай си формалното майчинство докрая

# 19
  • София
Формално е в смисъл, че реално работя, не ми позволяват да си го гледам. Не съм спирала нито за ден! Много е сложно за обяснение, но ситуацията е такава, че или трябва да напусна, или да продължа в тази агония. А вече съм тотално изтощена и ми е толкова мъчно, че пропускам най-хубавите мигове с детето... А ако напусна и друг работодател ме назначи веднага, той трябва ли да ми внася осигуровки?

# 20
  • Пловдив
Оффф,ами напиши,че работиш,а само се водиш в майчинство

Защо да се налага да работиш?Остани си вкъщи.Майчинството ще ти върви от НОИ и няма да могат да те пипнат.Почваш да ги моташ-ти си болна,детето е болно и т.н
Може да те назначи друга фирма,отработваш един ден и излиза в майчинство.Фирмата ще плаща за теб здравните всеки месец 20.16 лв.Друго не.Реално ти ще ги даваш на фирмата

# 21
  • София
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори!!!

# 22
  • Русе
Здравейте, радвам се, че ви намерих, надявам се да получа някакъв отговор от вас. Simple Smile Моята декларация е внесена на 20 юли 2015, детето навърши една годинка на 14 юли. Още нямам за втората година никакви пари. Дали знаете защо? По-късно ли ще ги преведат?
Благодаря предварително!

# 23
  • Пловдив
Здравейте, радвам се, че ви намерих, надявам се да получа някакъв отговор от вас. Simple Smile Моята декларация е внесена на 20 юли 2015, детето навърши една годинка на 14 юли. Още нямам за втората година никакви пари. Дали знаете защо? По-късно ли ще ги преведат?
Благодаря предварително!

Не е нормално да нямаш при досега.Пиши мейл до НОИ,да ти обяснят причината.Пик код имаш ли

# 24
  • Русе
Благодаря за отговора. Не нямам, какъв е имейла?

# 25
  • Пловдив
Благодаря за отговора. Не нямам, какъв е имейла?

сайта на НОИ,Контакти и търсиш мейл на вашето НОИ

Общи условия

Активация на акаунт