Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 201
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Buffyworld
 Hug Да , разбира се . Но все пак е много полезно.

Някой ползвал ли е селен на фирма GNC ?  Американска фирма е. По-добър ли е от този на Валмарк  или на Або Фарма ?

# 466
Аз го ползвам. Не мога да кажа дали е по- добър, но ми мирише странно и ми залепва на гърлото. Другия път, ако намеря капсули или поне филмирани таблетки, ще съм много щастлива.

Допис: Извинявайте, пиша от телефона и без да искам правя правописни грешки...

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 08:48 от Esme Weatherwax

# 467
Аз съм ползвала на GNC и съм доволна повече  от абофарма и валмарк.На мен не ми мирише.

# 468
  • Buffyworld
 newsm78 HugБлагодаря

Да се надявам, че ще е по- добро от Селеногина. Аз се чудих за Валмарк, но някой тук в темата помня, че каза, че на Валмарк не бил добър. Селеногина го пих точно два месеца и ми свърши опаковката, а ми е изписан за шест. Искам обаче да продължа само с чист Селен. 

# 469
GNC е селенова мая т.е нищо по различно от останалите две за които питаш. За селена мисля че го дъвкахме дъвкахме та предъвкахме че най-добрата форма е органичен селен. Селеногина който си пила съдържа органичен селен но при тази марка има много пълнители вкл пшенично нишесте да не говорим че е много скъп за това което предлага.
Ако искаш да пиеш хубав селен си вземи селен на Now foods или друг които е в капсула но със същата форма на селен-селенометионин примерно на Swanson http://bilki.bg/selen-l-selenometionin-100mg-300kapsuli-swanson.html или друга марка просто четете състава.
Тая тема почва да ми се вижда безмислена през няколко страници само селена бистрим и пак стигаме до екзистенциалния въпрос  коя от марките да избера Або Фарма vs Валмарк vs Допел херц и другите им подобни.
Съжалявам момичета просто наистина е разочароващо как нищо не се научава от тази тема след като едни и същи неща се преповтарят през няколко страници.

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 09:11 от Niss

# 470
  • Buffyworld
Niss,

Благодаря за линка. Аз все пак питах конкретно за селен на фирмата GNC . Нямам спомен да съм чела нещо за GNC . За Now Foods I- Herb вече четох . Исках да чуя и по- различно мнение.  А за мен темата не е разочароваща . Само фактът , че има и други хора, които са в твоето  положение и на които можеш да разчиташ за морална подкрепа , на мен ми е напълно достатъчен.

Благодаря ВИ, момчета !   bouquet Hug

# 471
Niss , нормално е да се преповтарят. Появяват се постоянно нови хора. Опция е всичко да блъснем на първа страница и който го интересува да ходи да си чете  Laughing После само си обсъждаме резултатите в темата.
Ако не е селен, ще е йода, ще е витамин Д, ще е витамини В, магнезия, антитела и т.н. Ако някой се чувства вещ по въпросите, може да опише всичко и да го сложи на първа страница публикувайки новата тема. С добавките не съм наясно, не се и интересувам много. Знам си там за Д-то според моя случай и моя преценка колко да пия, за магнезия... изобщо за нещата които съм преценила за себе си, но насоки не смея да давам. Интересувала съм се конкретно за мен.  Simple Smile

Опция е да обсъдим в няколко поста какво да се добави на страницата, това за което постоянно се пита (ако не го затруднява някой и да цитира мненията), да се събере от един човек инфото и просто да се пусне на първата страница, като се пуска новата тема.

# 472
Да трябва да се направи това нещо идва обаче големият проблем а именно чие мнение да  е меродавно. Ето аз примерно казвам че селенът на Валмарк, Або фарма, Допел хепц, GNC не е най-добрата форма за мен по-добри форми са на Now Foods, Nature's way, Swanson и много много други които съдържат органичен селен. Всичко това се базира на много часове ровене четене и проучване.
Да обаче идва _Buffy_ и казва Niss знам ти мнението обаче искам да чуя и друго мнение. Появяват се две потребителки и казват ние сме доволни от селена на GNC и _Buffy_ и всички нови които четат тази теми си казват  щом тези две момичета са доволни от този селен и трета ще си го купи и аз ще си го купя.
И накрая целия ми труд да ровя по чужди сайтове за Хашимото и да давам  наготово съвети просто е отишъл  на вятъра.
Не знам чувствам се тъпо е да ровиш да четеш и да споделяш и накрая някой да ти каже "Знам ти мнението обаче искам да чуя и друго".
Не желая тук някой да ми благодари или нещо подобно но някак не съм очаквала такова нещо.
И друг път така се е получавало и май най-добре да спра да пиша за да не се изнервям.

# 473
Хайде и аз да се изкажа за тази прословута първа страница:
 - Информация за селена има включена в първия пост. По-точно е дадена препратка към темата и точните страници, където се обсъжда Laughing
 - Идеята на първата страница и обощения пост е даване на основна информация по въпроса, за да може всеки, който за пръв път се сблъсква с проблема, да се ориентира в заболяването и състоянието си. Всъщност идеята на първия пост беше най-вече практическа помощ в базовите неща - кои и къде са специалистите, какви изследвания са нужни, какво предлага или не Здравната каса, малко основна информация за заболяването и малко успокоение на влизащите в темата. Всичко останало извън това е излишен баласт, който само ще го утежни, ще размие нещата и ще доведе до още по-сигурно нечетене на събраното. Пример - първият пост на темата за НМ-ВМХ, който за мен лично е вече нечитаем и съответно безсмислен, а аз не се страхувам от четене и предварителна подготовка. Отделен въпрос е, че и сега събраното в нашата първа страница май е излишно, защото малко го четат, повечето направо скачат в темата с въпросите си...
 - и не на последно място по значение, наистина ли имате кураж да съветвате с такива детайли - това лекарство, тази хранителна добавка, в такава доза! Аз лично - не! Информираността ни, дори и да е голяма, е получена на база прочетено, чуто или научено от личен опит, но е непълна, специалисти тук няма, така че намирам за твърде рисковано увлечението в играта на чичо доктор. А и както казва Бъфи - чие мнение ще е меродавно!

Така че нека не пишем докторат по хашимото в темата! Аз дори бих поразчистила първия пост,според мен има вече доста излишни неща там, но тъй като вече по-рядко надничам тук, нямам право да го правя Simple Smile Предлагам да остане такъв, какъвто е. Ако някой го прочете, ще си отговори на част от въпросите, другите ще задава в темата. На който му е омръзнало постоянното дъвчене на едно и също, ще ги прескача, все някой друг ще отговори. Просто в този тип теми е така - винаги има едни и същи въпроси, винаги има и някой готов да отговаря Peace

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 12:37 от птица

# 474
Ами и аз не мога да дам такава информация. Нито за лекарства, нито за добавки. Затова и писах, че за себе си съм решила, на собствена глава какво да си пия и по колко, но за другите не знам.
Също и за лечения с хормон.
Това какво да се изследва - да, но до там. Доктор да си разчита резултатите и да си лекува. Ние само си обсъждаме и предполагаме.

Niss, не се изнервяй. Ако ти се споделя - споделяш, ако не - подминаваш. Който разбрал - разбрал. Напълно те разбирам за часовете ровене, търсене, отсяване и т.н. на информация и че искаш да помогнеш и да спестиш лутането на хората, но докато човек сам не си извърви пътя и докато не изпита сам на гърба си всичко, просто ще пробва всичко, от неефикасно до ефикасно, после ще убеждава други в правотата си и това което му е помогнало, те ще реагират по същия начин, и така ще се върти колелото.

Първа страница на ВМ темата съм я чела десетки пъти. Ако нещо съм забравила, ако нещо ме интересува, първо поглеждам там дали е писано и съм забравила, после питам в темата. На мен ми е много полезна информацията, не само от гледна точка на самия режим, а има като цяло ценна информация. Да не говорим че в темата се обсъждат хиляди неща свързани с различни заболявания, добавки, лекарства, които са далеч от режима на хранене. И хубавото е, че макар и да са коментирани в стотици страници и да са не са на първа страница, тия неща остават и винаги може да се прочетат. Друг е въпроса дали има време за четене. Но който е на зор чете.

# 475
Момичета, не се карайте  Hug На мен не ми се отваря информацията с добавките от първа страница  Thinking
Аз приемам селен на Jamieson. Пише, че 1 таблетка съдържа 100 mcg селен, целулоза, растителен магнезиев стеарат, дикалциев фосфат , модифицирана целулозна гума. Нищо не ми говорят тези съставки, но пише, че няма сол, захар, глутен, лактоза, добавени оцветители и овкусители, че е "vegetarian" и ако се приема с вит. Е, ще се увеличи ефективността на селена.

# 476
За селена въпросът беше между тези три марки. Да, Нис е права и за трите и за формата, която е по-добра. Аз казах, че между GNC,валмарк и або фарма бих избрала на ГНС за мен, въпреки че знам, че Now food, natura, Swanson са по- добри, но понякога нямам възможност да си ги купя. Иначе, когато мога бих избрала тях.

# 477
Далеч съм от мисълта, че някой се кара. Обсъждаме просто  Simple Smile

# 478
Извинявам се, че нахълтвам в темата. Знаете ли графика на Д-р Начев в Майчин дом? Дали утре приема сутринта в 10-и кабинет? Благодаря на всички включили се.

# 479
  • София
Някой случайно да е ходил при Д-р Мариана Иванова или да има отзиви за нея? За София става въпрос. Преглежда в един медицински център, който ми е на удобно място, а си търся ендо за ежегоден контролен преглед. Не искам да се бутам при никой от светилата, искам просто някъде да правя по един контролен УЗ при някой що-годе разбиращ, не че е имало промяна в последните години, но все пак си трябва при нашите проблеми. Имах си една много мила и добра лекарка - д-р Везенкова, но се пенсионира и вече няма как да ходя при нея Sad

Общи условия

Активация на акаунт