Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 162
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
newsm78
А, възможно ли е от селена да се получава сърцебиене, незнам защо но имам чувството, че от както го приемам сърцебиенето ми се засили? newsm78

И аз това се чудех . Откакто пия селен , вече трети месец, имам чувството, че и на мен ми се засили сърцебиенето. През деня не усещам, но вечер като легна да спя е много силно, чак се плаша. Нищо не ме боли, но все пак, дали да не отида на кардиолог се чудя ....

Точно по същия начин се чувствам и аз, вечер е ужасно, имам чувството, че живота ми приключва. Ходих при Джи пи то, прави ми кардиограма, каза, че сърцето ми е здраво...незнам кво да мисля newsm78

# 631
  • София
А дали има нужда от селен? Правено ли е изследване какви са стойностите му и съответно има ли необходимост?

# 632
Странно, аз докато пих селен, нямах проблеми, след като го спрях след нколко дни се почна едно прескачане и сърцебиене. Като ви чета си мисля, че и при мен селена е причината, нищо че ме почна след спирането му. Още съм зле, и аз умирам по няколко пъти на ден  ooooh! Ако продължи така ще взема да се замъкна на кардиолог, да не би все пак да има проблем със сърцето.

Цитат
Вълничке, залагам на Калмацин-а. При мен имаше сърцебиене с Магнерич.

И аз съм получавала сърцебиене от таблетки магнезий, а уж го дават, че успокоява сърцето.

# 633
Кардиологът ми го предписа, насилих се да изпия една опаковка и не съм купувала повече.
Некомфортно ми беше с него и като чета симптомите съвпадат. Когато пиех Магнерич, не съм пила селен, така че затова заложих на магнезия.

Когато започнах с добавките преди няколко месеца взимах и магнезий. Същата работа, даже беше по зле - получавах крампи на мускулите, както и мега изнервящ тик на едното око.

# 634
Една приятелка каза, че пие магнерот или нещо такова. Било най-доброто, знам ли. Аман от хапчета. Mr. Green

# 635
И аз преди бях със сърцебиене, но от както ми увеличиха дозата на Еутирокса проблема изчезна и сърцето е спокойно.

# 636
Аз пих магнезиев цитрат на Нау година-година и нещо, и не съм забелязала да имам проблеми със сърцето точно тогава.
Сега погледнах Магнерич-а, и какво ми направи впечатление:
Лекарственият продукт съдържа пшеничено нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия)

Confused

# 637
  • София
Сърцебиенето ми намаля драстично след като започнах да пия Магнерот, а и повлия на безсънието ми.

# 638
Момичета, мисля че предозирах с Еуториокса, хич не се чувствам добре. Лекуващия ми лекар е д-р Емил Начев. Целта е бебе. Когато решихме, че сваляме хоромна за бебе ТСХ ми беше 3,2, после стана 2.7 и така с доза един ден 75 мкг, един ден 50 мкг до докарах до ТСХ 0,83, но запичнах да се чувствам много зле и 2 седмици след последното изследване, което показа 0,83, отидох и ми беше ТСХ 0,34. Отидох вчера при Начев, той каза 5 дни в седмица да пия 50мкг, 2 дни 75 мкг. Само да отблеже, че  бях и болна и от това може да се смъкнало доста ТСХто, но гърлото ме стяга, гърдите ме стягат, главата ми е замяна и имам едно общо неразположение, естествено може да не ми е минала напълно настинката, но си мисля, че може и да съм предозирала. Някоя от вас имала ли е подобни симптоми от предозиране и ако не какви сте имали?
Мерси

# 639
Здравейте на всички!Искам да ви попитам един въпрос относно влиянието на еутирокс върху менструалния цикъл.Преди два месеца когато си изследвах ТСХ беше 5,5,бях на прием еутирокс 25 мг,менструалния цикъл до този момент с беше редовен по часовник и нормален,след направена консултация с ендокринолог той ми увеличава дозата на 50 мг,в продължение на прием от 20 дена ТСХ спада на 3,2 но със влизането в норми на ТСХ,менструалния ми цикъл се наруши ,първия месец след смяната на лекарството закъсня със 7 дена,беше нормален,а този месец закъсня с 14 дена и е по-оскъден.имам записан час скоро при гинеколог,за да видя защо се е получило така,но на някой случвало ли му се е нещо подобно и дали си има напредстава защо така се е нарушило?

Благодаря Ви предварително!

# 640
Най-после се наканих и отидох да дам кръв. Ето ми резултатите:
TSH       4.89       mIU/l     0.5-5.0    

fT3       2.8       pmol/l     1,4 - 4,2    

fT4       1.056       ng/dl     0,9 - 1,7    

Моля да ги изкоментираме. Изобщо не ми се ходи вече по кабинети, ако ме разбирате правилно. Виждам, че още малко трябва да падне ТСХ. До сега пия 75 мг еутирокс. Може би 1-2 пъти в седмицата да взимам по 100. Иначе съм доволна, от няколко месеца (да чукна на дърво) съм по в кондиция. Антитела не пуснах, стиснах се, нали няма особен смисъл. Освен това не пия никакви добавки от пролетта.
Хубава вечер на всички!

# 641
на мен сърцебиенето ми намаля драстично (да чукна на дърво), без да правя нищо. Продължавам напред с 50 мг л-тироксин, тъпча се с хляб, отдавна спрях селена - мисля че няма никаква полза от него. Нямам намерение повече да увеличавам дозата, защото май по-зле ставам със 75 мг 2 дена в седмицата и 50 мг през останалото време; може и да е било съвпадение де, доктора каза, че не било това причината, ама аз все пак си мисля, че такава схема на прием не е хубава. За мен дозата трябва да е еднаква всеки ден.

# 642
И при мен няма полза от селена. Вчера си направих изследване и резултатите са същите - фТ4 - 12,47 (12-22) , ТСХ - 2,39 (0,27- 4,2) Не, че са много лоши, но не са мръднали след селена, витамин Д и магнезий.

# 643
  • Buffyworld
На мен лично от селена само ми се увеличи сърцебиенето, но аз още си го пия. Нали доктор ми го е казал, какво да парвя. Изследвания трябва да пускам чак през февруари.

# 644
Тази зима мисля да пия само Вит.Д, рибеното масло и маслото от вечерна иглика. Може и Калмацин, за крампи и кости, ама в минимални количества. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт