Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове се правят за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви изследвания покрива НЗОК за хипотиреоидизъм?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Симптомите на заболяване на щитовидната жлеза включват лесна умора, световъртеж, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, усещане за стягане в шията, изпотяване , сърцебиене, наддаване на тегло и болки по ставите и мускулите. Наличието на един или няколко от тези симптоми може да насочи вниманието към щитовидната жлеза.
-
Какви тестове се правят за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви изследвания покрива НЗОК за хипотиреоидизъм?
-
Какви са препоръките за диета и начин на живот при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какво представлява индексът NOMAD и как се изчислява?
Балеринка - на мен ми е изписан селен за шест месеца , по 100 мкг. на ден и след това контролни изследвания. Пия го вече трети месец и почти всяка вечер , като си легна да спя усещам силно сърцебиене. Не знам дали е от селена. Но май от селена ми се увеличи сърцебиенето. Аз пия сега един селен на американската фирма JNC, което всъщност е селенова мая, или дрожди, обогатени със селен ... нещо такова пишеше на шишето. Ще споделя резултатите си, но това ще е чак януари - февруари.
По-рядко, да е по-сладко. Другите проблеми да намират и те своето решение и да мирясаме. Е, не е най-лесната работа.И аз не съм ходила отдавна на доктор. Омръзна ми да слушам неангажирани мнения.
, но все пак и кардиолозите в 3-та градска ми казаха, че понякога самия прием на л-тироксин давал такива странични ефекти като сърцебиене, екстрасистоли и т.н., въпреки че хормоните са в норма.