Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 157
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Buffyworld
Аз също мисля да си взема рибено масло от това Рибчо на Або Фарма , на детето също мисля да му давам. То даже си е за деца най- вече .  Peace

# 646
Момичета, от колко време пиете селен, какъв и каква доза?
Антителата се повлияват изключително трудно и затова май не ги следят изобщо.

Може би пак ще ходя до Турция, така че която иска Т3 да пише ЛС  Flutter

# 647
на мен сърцебиенето ми намаля драстично (да чукна на дърво), без да правя нищо. Продължавам напред с 50 мг л-тироксин, тъпча се с хляб, отдавна спрях селена - мисля че няма никаква полза от него. Нямам намерение повече да увеличавам дозата, защото май по-зле ставам със 75 мг 2 дена в седмицата и 50 мг през останалото време; може и да е било съвпадение де, доктора каза, че не било това причината, ама аз все пак си мисля, че такава схема на прием не е хубава. За мен дозата трябва да е еднаква всеки ден.

Според мен лекарят ти е прав, че не е това причината за сърцебиенето. Аз приемам три пъти в седмицата по 100, а останалите дни по 75 Еутирокс и нямам сърцебиене.

# 648
Може на нея 75 мкг просто да са в повече!

# 649
Може на нея 75 мкг просто да са в повече!

Възможно е  Peace

Аз бях писала и преди, че докато бях на л-тироксин имах сърцебиене. От както преминах на Еутирокс не съм имала. Всичко е индивидуално. Всеки сам тряба да разбере причината за себе си. На мен ми отне близо 3 год. докато разбера защо получавам сърцебиене.

# 650
Така е. Всичко е строго индивидуално.
Мереленда, Магнитче, къде сте???

# 651
Барелина , днес бях при моята ендокриноложка, каза по 3 месеца годишно да пия селен по 100 , препоръчва Цефазел, но аз си купувам друг. Спомена, че при хора с високи антитела може и 200. Пуснах си днес ТСХ и анти - Тро, ами пушка съм    Flutter - ТСХ 1,25, анти-Тро 13, при граница до 35. Вярно, че сега пия селен от около 2-3 седмици, по-назад съм писала, че си купувам на Джеймисън, но според мен не са ми от него толкова добри резултатите. Имам си теория, че втората бременност ми се отрази добре и от тогава съм в ремисия. От селен никога не съм имала сърцебиене, както  виждам при доста други. Сърцебиене понякога получавам когато е много горещо през лятото.

# 652
Аз пия селен повече от година по 200мкг на ден, но аз си го самоизписах, защото моята каза никакви добавки да не пия.

# 653
Вълничке, на мен ми се струва удачно това, което мислиш. 1-2 пъти в седмицата 100 микрограма. Помня че като беше на 100 отиваше в нулата, а на 75 ти е по-високо ТСХ, а Т4 и Т3 са по-ниски. С някаква средна доза и редуване може би трябва да опиташ.
атанасова, първо гинеколог, да види има ли причина, след това е редно може би да обсъдиш с ендокринолог. Може от рязката промяна на хормоните да се е получило. При мен, при по-високо ТСХ има промяна в цикъла, задържане на фоликули, а при по-ниско ТСХ оскъден цикъл.
summer, с новата доза плавно може да се променят нивата. При предозиране по принцип най-явен симптом е сърцебиенето, ускорен пулс и стягане в гърдите. Стягане в гърдите съм имала и при предозиране с лекарства при хиперфункция и скачане на ТСХ 15. Въздух не можех да си поема. Но се е случвало и с хормони в норма, и с ниски и много високи стойности на ТСХ изобщо да не ги усещам и да нямам никакви симптоми. Няма да забравя едно лято с ТСХ 30. Изобщо не усетих кога съм минала в тази крайност. Чувствах се чудесно. И при един от рецидивите с ТСХ 0,008. Пак се чувствах чудесно и не можех да повярвам, че съм направила рецидив на заболяването. Даже повтарях изследванията, да не е грешка.

# 654
  • Buffyworld
 HugБалеринка - на мен ми е изписан селен за шест месеца , по 100 мкг. на ден и след това контролни изследвания. Пия го вече трети месец и почти всяка вечер , като си легна да спя усещам силно сърцебиене. Не знам дали е от селена. Но май от селена ми се увеличи  сърцебиенето. Аз пия сега един селен на американската фирма JNC,  което всъщност е селенова мая, или  дрожди, обогатени със селен ... нещо такова пишеше на шишето. Ще споделя резултатите си, но това ще е чак януари - февруари.

Момичета, в Метро имаше големи пликове с ядки микс, вътре имаше и много бразилски орехи, но на етикета пишеше произход " Боливия " . Тоест,  май - май не са точно бразилски и едва ли има много селен в тях.

# 655
Барелинка, ти имаше идеални резултати последно, ако не се лъжа? Аз на твое място бих го разредила при такива резултати.

# 656
Merelenda,благодаря ти за включването. Радвам се, че мислиш като мен, друго е да си имаш съмишленик. Дори си мисля, че ще е още по-добре за резултата да взимам в тези един-два пъти комбиниран т3+т4. Малко да се размърда т3.
При теб всичко наред ли е към днешна дата? Къде ти е аватара?
Хубав ден на всички  Hug Hug Hug

# 657
За комбинираните препарати нямам мнение. Нито съм пила, нито съм чела.
Относно щитовидната добре се чувствам, но не съм се изследвала месеци  Embarassed Да не казвам колко. И на доктор не съм ходила. Имах и все още имам други проблеми, отлагах ходенията до доктор и пускането на изследвания, да видим кога ще се наканя и как ще се обяснявам на доктора с отсъствията си. Досега максимум на 3 месеца ми е била най-дългата контрола, а сега...
Пия си хапчетата иначе.
Аватара го махнах, понеже пробвах десетки пъти да сложа аватар в допустимите за форума размери, дори и по-малък размер и всеки път ми изписва, че е голям. Отказах се. Б.си тормоза за един аватар  Laughing

# 658
Щом не си ходила на доктор значи всичко е в норма и не се е наложило. То не може цял живот да висим пред някакви кабинети  hahaha По-рядко, да е по-сладко. Другите проблеми да намират и те своето решение и да мирясаме. Е, не е най-лесната работа.И аз не съм ходила отдавна на доктор. Омръзна ми да слушам неангажирани мнения.
И без аватар можеш, стига да си тук, на линия и да помагаш! bouquet

# 659
  • София
Хм, освен и аз да взема да пробвам с Еутирокс, и без това с моята доза - 75 не ми е много удобно с половинките хапчета с Л-Тироксина. При мен откак се е започнало с екстрасистолите съм забелязала, че е много по-добре положението като не съм пила л-тироксин. Даже като бях с нещо като пристъп с много екстрасистоли, го спрях за 10 дни и сигурно и това спомогна да се оправя. От друга страна няколко месеца след като родих бях с TSH 0.001 и нямах никакви особени признаци, че ми е толкова  newsm78, но все пак и кардиолозите в 3-та градска ми казаха, че понякога самия прием на л-тироксин давал такива странични ефекти като сърцебиене, екстрасистоли и т.н., въпреки че хормоните са в норма.

Общи условия

Активация на акаунт