Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 338
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Мишелко, не съм лекар и не знам дали това ще те успокои, но съм чувала, че щом веднъж си забременяла естествено, това пак може да се случи. И за кураж ще ти разкажа нещо. Майка и татко са правили опити за второ детенце, татко е наближавал 40, а майка е била прехвърлила 35, това са осемдесетте, детето не се е получавало. Майка е отишла на преглед и тогавашните лекари най-безцеремонно са й казали "Ама вие нали вече си имате едно дете". На майка ми й е станало много неприятно, но са си казали, че няма за какво да се притесняват, продължили с опитите и ето така се е родила моята прекрасна сестра, която се подложи на стимулация и пункция заради мен. Мама я е родила на 37 и няколко месеца, за времето си това е било повече изключение, отколкото правило. И според мен неслучайно е станало така, а и не случайно се е родила момиче. Виж, всичко в този живот има смисъл, дори и това, през което минаваме.

# 496
Клиниката има донорска програма, аз съм записана в нея.
Правя си опита при д-р Сенкова, но решихме да се подсигурим и дакото правим опит да ни върви и търсенето на донор.
Ако опита е неуспешен да не сме изгубили времето.
И питам дали има други жени, като мен, които в момента са в подобна  процедура.

# 497
Благодаря ви, момичета!!! Както винаги човек може да разчита на вас за съвет или утеха. Колкото и да ми е странно се съвзех доста бързо този път (въпреки че ми е първи път с някакъв резултат)! Ако не навлизах вече в годинки даже бих си починала от цялото това нещо, но за съжаление нямам тази възможност, та въпроса ми е някой има ли си на идея след цялата тази гадост с аборта, кого най-рано може да се започне с процедура. Когато се чух с Димитрова тя каза, че можем и края на март да започнем, но аз някак си имам притеснения вече.... (не спрямо докторката, а спрямо новата подигравка на съдбата с мен)

# 498
  • Пазарджик
mishel_ko какво да ти кажа и аз не знам от къде ще взимам сили за нова процедура, а ако отново забременея как ще изкарам 9 месеца в постоянни притеснения дали няма пак да се случи. Не знам дали е подигравка или изпитания или каквото и да е там но адски трудно. Но нямаме избор, както каза трябва да се съвземем и да продължим за да можем да гушнем нашите бебенца.
 На мен док ми каза че след 3 месеца матката се възстановява, на на мен ми се вижда твърде скоро. Мисля да изчакам поне 5-6 за да може и организма ми да се възстанови, хормоните да си влязат в норма и да се изчистя малко от всички лекарства.

# 499
  • София
mishel_ko, съжалявам за загубата ти Sad. Кураж и бързо възстановяване. Според мен изчакайте колкото сърцето ти подсказва. Hug  Много е важно да разчитаме на интуицията си, да имаме доверие на лекаря си и най-вече каквото и да решим да не се обвиняваме за нищо!

# 500
Искрено съжалявам, че влизайки отново във форума прочитам за неуспеха при теб, mishel_ko ...
Кураж, бъди силна и остави избора на сърцето и интуицията си. Всяка жена знае и усеща най- добре, и те съветвам да се довериш на своя вътрешен глас.
Аз все още съжалявам и се упреквам, че преди 5 год. (единственият случай на ест. бременност), когато ми поставиха диагноза "кухо яйце" и се наложи да абортирам. Много често се замислям дали не се предоверих на лекаря си тогава, и не избързах ..., познавам своя приятелка, която след мен чу такава диагноза- и по съвет на лекаря (друг д-р, не моя) за аборт отказа, и отиде на 2 други места ..., и като резултат има 3год. живо и здраво момиченце. Simple Smile Човек винаги се чуди дали е постъпил правилно, аз винаги ще се питам дали не съм сбъркала, но колкото и да съжалявам не мога да го върна. Сега знам, че при предстоящият ми опит ще се осланям на това, което чувствам и вярвам !
Успех на всички, които чакат да видят заветните две чертички !  Praynig Peace

# 501
Мишелко и Пипилота, знам, че след преживяното, всеки път сърцето ви ще се свива от страх, но помнете, че това, че преди не е ставало, не означава, че пак няма да стане. Просто това не е подигравка от съдбата, а изпитание, през което всяка една от нас преминава. Кураж и успех следващия път на всички!

# 502
Клиниката има донорска програма, аз съм записана в нея.
Правя си опита при д-р Сенкова, но решихме да се подсигурим и дакото правим опит да ни върви и търсенето на донор.
Ако опита е неуспешен да не сме изгубили времето.
И питам дали има други жени, като мен, които в момента са в подобна  процедура.

Кралинцеса, а знаеш ли дали клиниката предлага донорска сперма

# 503
Роха, предлага и не се чака, както за яйцеклетки.

# 504
Роха, предлага и не се чака, както за яйцеклетки.

Благодаря!

# 505
Не знаех, че предлага сперма....
Nataka, имаш ли представа  колко се чака за яйцеклетки ?

# 506
Д-р Сенкова каза между 6 и 12 месеца. Но най-добре е да говориш с нея.

# 507
  • София
РРР инжекциите се поставят по едно и също време.На мен док. ми препоръча това да се прави вечер, защото после се включа и една др инжекция която се поставя сутрин. За часа ти сама си преценяваш кога ще ти е най удобно.

А инжекциите се поставят на място в клиниката, нали? Не ти ги дават сам да си ги слагаш, защото чух за такъв случай и се надявам да не е практика...

# 508
  • Пазарджик
Ако искаш ходиш и си ги поставяш в клиниката, ако искаш сама си ги слагаш ако искаш в личен лекар или в някое ДКЦ. Аз първия път бях на стимулация с Пурегон и си ги слагах сама в къщи.Втория път бях на Мерионал и трябваше да си ги слагам мускулно така че ходих до най близкото ДКЦ и там ми ги слагаха.

# 509
  • София
Благодаря ти, pipilota_85!
Нещо не ми звучи сериозно варианта сама да си слагам инжекциите, все пак клиниката трябва да носи отговорност за това...
Оххх, проучвам къде да си направя следващия опит инвитро и все удрям на камък... Sad

Общи условия

Активация на акаунт