Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 248
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Браво , чудесни новини .... Пипи честито , така ме зарадва желая ти успешен финал  ,поизмъчи се доста , така че накрая ще ти бъде най-сладко bouquet На всички останали момичета кураж и много късмет  Grinning

# 61
Момичета резултата ми е 439 и едва днес се зарадвах. Дано всичко да е наред до края. В петък отивам да види плодното сакче.
Поздравления и от мен   bouquet  bouquet  bouquet 
Лека  и безпроблемна бременност и едно здраво и пухкаво бебче на финала   bouquet

# 62
Pipilota, честито и от мен! Желая ти лека бременност и един пухкав ревящ финал!   Heart Eyes

# 63
  • Пазарджик
Благодаря ви много момичета Hug Ние днес си видяхме полдното сакче и сме много щастливи.Димитрова каза че всичко е добре има си и даже жълтъчно мехурче. Някъде около 10 ще се видим за да чуем и сърчице  Heart Eyes Дано така да сме добре до края Praynig

# 64
Много се радвам за вас Simple Smile Пожелаваме ви след някой и друг месец едно да гушнете малко човече  Wink  Heart Eyes

# 65
Здравейте, момичета!
Прочетох темата и отчасти предишната и моите впечатления за центъра като цяло съвпадат с вашите. Аз лично съм имала единствено контакт с д-р Сенкова, за д-р Димитрова съм чувала само добри неща, но лично не я познавам и нямам впечатления.
Моят случай е тежък - изчерпан яйчников резерв. Лятото дори ходихме и до Турция, там дадоха някаква надежда за успех с мои яйцеклетки, дадоха ми лекарство и ми казаха да меря два хормона всеки месец. Първият бяха близо до това, което те искаха, но следващият месец излязоха много зле.
В България още в началото на годината лекарите ни препоръчаха донорска яйцеклетка. Беше трудно за съпруга ми и за мен да приемем идеята, но това е начинът. Имам доста по-млада от мен сестра, с две родени деца. След дълги разговори се съгласи да ми стане донор.
Ориентирали сме се към д-р Сенкова. Имам два прегледа при нея - много мила, усмихната, отдадена на работата си. С нея се чувствам психологически добре, за разлика от известна клиника, в която ходих при много прочут специалист и усещаните ми беше, че едва ли не трябва да му се извиня за безпокойството, че минала там на преглед. Чакане, конвейр, липса на лично отношение. В никакъв случай не оспорвам неговата компетентност и опит.
Притеснява ме обаче нещо. И в двете теми за центъра виждам, че почти всички от вас сте при д-р Димитрова. В първата тема прочетох, че успеваемостта на центъра се дължи на основно на нея, а д-р Сенкова е като че ли още в процес на обучение. Едно момиче се беше оплакало от лошо проведена инсеминация при д-р Сенкова, след което е кървяла няколко дни.
Притесненията ми са големи в смисъл, че тук е подложено не само моето здраве, но и това на сестра ми, която има две малки деца. Никога няма да си простя, ако нещо стане с нея, макар и дребно. На нея й предстои кратка стимулация, после пункция и толкова. После продължават с мен.
Питането ми е някой има ли процедури, стимулация или пункция при д-р Сенкова, да разкаже как са нещата. Не питам за процедура с донорска яйцеклетка, понеже центърът не работи още с донорска програма и малкото случаи на процедури с донорски яйцеклетки са родствено даряване като нашия.
Пак повтарям, моите лични впечатления от д-р Сенкова са повече от добри, но тя е още млада, освен това центърът е от началото на 2013 г и не знам колко опит е успяла да натрупа в инвитро процедурите,  а не в общата или други видове гинекология.
Страх ме е, че ако сестра ми понесе някакво страдание и усложнения при процедурата после едва ли ще иска да ми стане отново донор, ако не дай Боже се наложи. Също така, ако пострада по някакъв начин /лошо направена пункция/ с какви очи ще я погледна нея, зет ми, майка ми, баща ми, племенниците ми, дори родителите на зет ми. То стана като турски сериал, но ми беше много трудно и ми отне над половин година да убедя първо съпруга ми за този вариант, после сестра ми, както и да успокоя родителите ни, че тя няма да пострада.
Заведох я при д-р Сенкова, разговорът мина много добре, сестра ми е видимо спокойна. Предстои ни започване на процедурата.
Моля за вашите отзиви лично от д-р Сенкова, ако прецените и на лични.
Благодаря ви!

# 66
  • Пазарджик
Аз нямам лични впечатления от д-р Сенкова но до колкото знам тя е много по малко опит. Докато Димитрова е работила и преди това в ин витро  клиника и има значително по голям опит в областта.

# 67
Така е, Пипилота! Просто д-р Димитрова е на повече години, пък и от автобиографията на д-р Сенкова оставам с впечатление, че до този инвитро център е работила като общи гинеколог или с патологични бременности, но не и инвитро проблеми.
Все пак, ако някоя от вас е имала процедура при нея ще се радвам да ми сподели. Ако желае, може и на лични. Интересува ме как минава стимулация, пункция и всичко останало. Просто се притеснявам, защото ако беше за мен ще стисна зъби, но става дума за друга жена, която изцяло ми прави услуга и има две малки деца за гледане.

# 68
  • Пазарджик
Не се шашкай толкова.Стимулацията и пункцията на са толкова страшни.Казва ти го човек преживял две доооста тежки стимулации за ин витро и три по леки за инсеминация. Разбирам че поемаш доста голяма отговорност пред всички но все пак се успокой и всичко ще е наред.
 Ако не си сигурна поговори и с Димитрова и вече ще си прецениш при коя от двете да си.

# 69
Изключително важно е да се довериш на 1000% на лекаря си и да бъдеш много спокойна..

# 70
Nataka, ти си прочела тема 1 за "Виена ин витро център" и си разбрала, че д-р Димитрова е тази, която движи почти всички процедури. Тя е човека с опит, знания и умения, с които постига  едни от най-високите резултати ( процедури - бременности ) в България. Казвам ти го като човек, който е обиколил почти всички големи клиники в София преди да избера д-р Димитрова като мой лекар. Също мисля, че не може по никакъв начин да се сравнява д-р Сенкова с д-р Димитрова. Разликата е от тук до луната. Затова, че се присъединявам към  съвета на pipilota_85. Наистина си вземи час за консултация и при д-р Димитрова, и сама ще се убедиш във всичко написано.  В крайна сметка сама ти казваш, че не можеш да експериментираш и носиш сама пълната отговорност. Не вярвам, че би избрала лекар  да се учи върху теб и сестра ти за  донорска процедура. Искрено ти желая да си избереш правилния лекар.

# 71
Здравейте на всички ви, мили момичета !
Няма да крия, че от много време следя тази и цялата стара тема, и все не добивах кураж да се включа ...
Четейки всички мнения до момента съпреживях с всяка от вас всичко, което ви се случва ! Казвах си, че навсякъде има хора, които се борят също като мен да сбъднат най- голямата си мечта : някой да ги нарече "мама" Simple Smile
Накратко и с моята история : след 5 год. ходене по какви ли не специалисти парадиращи със знания и опит, но заети по- скоро със своя имидж, желание за пари и подиграващи се с думата "надежда" ... все пак успях и стигнах до Човека на първо място за мен : д-р Димитрова.
Диагностицирана съм със Синдром на поликистозните яйчници, и като допълнителни "екстри" от това се оказа, че съм развила диабет тип 2, придружен от инсулинова резистентност. След цветна снимка се оказа, че дясната ми тръба е запушена ... и нямам много опции пред себе си, освен инвитро. В момента ми предстои стартиране на процедура при Док, но първо се налага известно време да проведа хормонална терапия, защото нивото ми на FSH е 4.1, а както всички много добре знаете е желателно да падне под 2 преди самата процедура. Искрено се надявам скоро нещата да се стабилизират.
Старая се да съм в мир със себе си, но понякога ми е много трудно, днес четейки последните коментари от двете теми : по- точно споделените симптоми за евентуална бременност от някои момичета се сетих за това, че усетих болката в гърдите и появата на киселини преди 4год., но уви се оказа "кухо яйце" и се наложи да направя аборт по мед. предписание. Тогава си казах, че няма да се поддам на тъгата и болката, но дори не подозирах през какво още ми предстои да мина. До скоро все си задавах ? : защо аз, защо на мен, защо еди кой си, а не аз ... Но посещението при един отец и по- скоро разговора с него ми върнаха вярата и ми вдъхнаха сили за нова борба !
П. С : Май попрекалих с поста, извинявам се за което, но съм още нова сред вас Simple Smile Късмет и никакво отказване, момичета ! Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 09:05 от Fortuna_85

# 72
  • Пазарджик
 Fortuna_85 всичко ще е наред и след известно време и ти ще споделяш с нас симптомите на бременна  Hug Пожелавам ти успех и знай че си в сигурни ръце  Hug

# 73
Благодаря от все сърце за окуражителните думи, Пипилота Simple Smile
Прекрасно е, когато човек получава подкрепа от хора, които знаят през какво наистина преминава !
Безкрайно се зарадвах от последните новини около теб Simple Smile, пожелавам ти от цялото си сърце всичко да върви по вода и да се наслаждаваш на този така чакан момент !

# 74
pipilota_85   Hug  Hug Hugна 10-ти да чуеш най-силно тупкащото сърчице  Grinning

Fortuna_85 добре дошла при нас. Не се притеснявай, всяка от нас се отчайва на моменти. Важното е да не се поддаваме на лоши мисли за дълго. Пътят е труден, но аз вярвам, че в един прекрасен момент всяка от нас ще гушка своето детенце.  bouquet

Nataka, аз също не мога да дам мнение за д-р Сенкова, тъй като съм при д-р Димитрова. Ако не си сигурна и изпитваш съмнения, мисля че няма проблем да смениш лекувашия лекар.  Желая ти много успех и стискам палци всичко да мине успешно  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт