Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 348
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета!
Направихме пункцията на сестра ми, тя беше с лека стимулация, произведе 8 едри фоликули, за съжаление само 4 яйцеклетки излязоха от тях. Имало е и други фоликули, но не са били едри. Вероятно д-р Димитрова е набола още няколко, но са се спукали/ според нея/. Тези 4 се оплодиха всичките, но днес, в деня на трансфера остана само едно ембрионче. Според д-р Димитрова е с добро качество. Трансферираха ми го. Лигавицата ми е много добра. Но сега много ме е страх и ми е подтиснато. очаквах поне две, даже вчера си говорихме с докторката да ми трансферират двечки. Сега треперя от страх какво ще стане с това едничкото, мисля си, че така шансът ми е малък. Постоянно се упреквам защо не направихме по-силна стимулация на сестра ми, тата и така й биха инжекции. Или пак лека, но с малко по-големи дози. Дали докторката е набола всички фоликули както трябва, дали не сме изпуснали нещо. Дали нещо не се е спукало не както трябва. Имам доверие на д-р Димитрова, пък и тя е доволна от стимулацията и трансфера, но мен много ме е страх. Повечето от вас разчитат на свои яйцеклетки, но аз просто нямам нищо в себе си, на което да разчитам. Изцяло съм зависима на волята и любовта на сестра ми. Тя милата, много ми помогна, всички се борихме и сега - само едно ембрионче.
Прегръщам всички ви и ви желая успех, дано нашето ембрионче оцелее и се имплантира. Знам, че всичко е в Божиите ръце, но преди малко не се стърпях и се разплаках, после спрях, защото мее  страх за бебето. Не знам дали ще ми повярвате, но сега постоянно мисля за тази малка точица, която ми показаха, даже чувствам, че я обичам. Сигурно звуча нетрезво, защото как може да се обича ембрионче, но аз го мисля толкова много и се моля за него. Даже и сега плача, Моля ви, знам, че звуча неадекватно, но дайте ми съвет как да се успокоя.

# 466
Nataka, стискам палци всичко да е наред.. аз по напред бях писала, че и при нас се случи така. От много яйцеклетки, но некачествени се оплодиха само 4. От тях на 5-ти ден остана само едничка, която не влезе в стадий бластоцист. Въпреки всичко направихме трансфе bouquetсе развият. Искрено се надявам, че ще се развият нещата по най добрия начин.

# 467
  • Пазарджик
Nataka Hug Hug Hug
Като за начало спри да мислиш за това какво е можело и дали всичко е било както трябва. ОПитай се да се успокоиш, прави нещо, гледай филм или чети книга нещо което ти е любимо. Това че е само едно не значи че шансовете ти са по малки.Каквото трябва това ще се случи. Гледай да се върнеш към нормалния си ритъм на живот. Гледай да не плачеш че да не напрягаш мускулите на корем.
Аз забременях когато не мислих изобщо за това. След трансфера реших че този опит няма да стане и до теста си правих всичко както обикновено. Даже и след резултата не повярвах. Така че спокойствие му е майката. Сълзите не помагат, вайкането също. Знам че ти е трудно,знам какво чувстваш  Hug Hug Hug

# 468
Благодаря ви, момичета, много сте мили, но все пак вие имате яйцеклетки в себе си, а аз нямам нищо. И това много ме измъчва.

# 469
  • София
Успокой се, мила! То едно ти трябва. И да бяха повече, според мен повече от близнаци си е рисково, а еднолодната бременност е най-естественият и чудесен вариант. Мисли си позитивно как да задържиш този прекрасен подарък от сестра ти, като на практика - не правиш нищо по-особено. Разхождай се, излежавай се, гледай филм, направи си нещо вкусно за ядене или отиди на ресторант, ако нямаш възможност, където си отседнала.
Много жени не желаят трансфер на повече от 1 ембрион и без това. Още повече, че твоят е перфектен. Мисли си колко перфектно човече има шанс да стане!  Hug

# 470
  • Пазарджик
Nataka това че ние си имаме яйцеклетки не прави нещата по добри. Аз имам 6 опита неуспешни зад гърба си последният от които завърши с аборт с 5 месец на близнаци.Така че не мисли че при нас е по лесно.
 При теб може да се получи и от първия път и да си износиш бебето до край. Надявам се че днес си по спокойно и те чакаме скоро с добри резултати.

# 471
Благодаря ви момичета, не мисля, че на нито една от вас е по-лесно, извинявайте, ако ви е прозвучало така. Нямам право да се оплаквам и да се мисля по-различна от вас. Прегръщам ви всичките и желая успех на всяка една от нас.

# 472
  • Пазарджик
На никоя от нас не и е лесно. Просто се отпусни и се наслади на следващите дни и си мисли само как ще видиш двете чертички  Hug

# 473
Nataka,  и ние сме като Тедито. При нас само три яйцеклетки извадиха, които се оплодиха, но на 5 -ти ден остана една, която не беше влезнала в стадйи бластоцист, а д-р Димитрова й казваше "ранен бластоцист". Дори предния ден Д-р Димитрова се обади и каза, че ако има шанс , ще ми се обади в деня на трансфера. Бях отписала опита и отидох на работа. Д-р Димитрова ми звънна към 10 сутринта и каза ела в 13.00 часа, ще направим трансфер на "ранен бластоцист". Наистина си мислих, че нищо няма да се получи, още повече, че нямах никакви симптоми през 10-те дни на чакане. В деня на теста, който беше събота, имах уговорка да излизам вечерта с приятелки. Просто исках да си отворя резултата на теста он-лайн, да видя колко е отрицателен , да си направя прическа, да излезна вечерта, да изпуша няколко цигари и да изпия, поне две чаши вино. За наше най- голямо учудване и безкрайно щастие , теста беше положителен, така че вечерта нито пуших , нито пих вино и се прибрах рано-рано вкъщи:))) Сега съм в 15 г.с. и се надявам да стигна до финала.

# 474
Натака стискам палци това да е вашето ембрионче  Praynig Всичко е една голяма неизвестна. Мен миналия път ми върнаха 2 хубави бластоцисти и нищо, нито единия не се имплантира. Бъди спокойна и стискам палци за теста.

Фортуна, браво за добрия резултат на хормона Simple Smile  Наистина когато наближи процедурата , ти се свива душичката, но всичко ще бъде наред, толкова време го чакате този момент  Hug

Аз чакам утре да ми се обади д-р Димитрова дали ще има трансфер. 2 от ембриончетата са с фрагментации, другите 2 се развиват по бавно, утре ще стане ясно какво правим и ще трябва да решим, ако има едничко дали да го замразим. По-филосовски ги приемам този път нещата, въпреки, че ако се наложи 3 опит, не знам дали ще издържим финансово. Стиснете по едно палче все пак Simple Smile

# 475
silvery, стискам ти много палчета... чакаме хубави новини  bouquet

# 476
  • София
silvery,  стискам палци, дано и двете наваксат и да имате за замразяване, ако се налага  Praynig
Nataka, при всички борбата е голяма - някои имат яйцеклетки, други нямат сперматозоиди, трети - друго си нямат, щом резултатът е стерилитет и всички сме в ин витро клиника - не е от добро. Важното е всички да се борим с проблемите си и да постигнем успех, не зависимо колко труден е пътят.

# 477
Натака стискам палци това да е вашето ембрионче  Praynig Всичко е една голяма неизвестна. Мен миналия път ми върнаха 2 хубави бластоцисти и нищо, нито единия не се имплантира. Бъди спокойна и стискам палци за теста.

Фортуна, браво за добрия резултат на хормона Simple Smile  Наистина когато наближи процедурата , ти се свива душичката, но всичко ще бъде наред, толкова време го чакате този момент  Hug

Аз чакам утре да ми се обади д-р Димитрова дали ще има трансфер. 2 от ембриончетата са с фрагментации, другите 2 се развиват по бавно, утре ще стане ясно какво правим и ще трябва да решим, ако има едничко дали да го замразим. По-филосовски ги приемам този път нещата, въпреки, че ако се наложи 3 опит, не знам дали ще издържим финансово. Стиснете по едно палче все пак Simple Smile

Стискам всички палци за теб , Silvery:) да ни зарадваш утре 

# 478
Здравейте и от мен Simple Smile
Благодаря ти много, pipilota_85 за подкрепата и насърчителните думи.  Hug
  silvery, стискам много палчета, и се моля от все сърце скоро да ни зарадваш с добри новини, ще чакаме всички. Simple Smile
  Nataka, никога не е лесно, когато чакаш и се надяваш за нещо такова ..., просто се старай да не мислиш негативно, а да се разсейваш с нещо, което обичаш. Simple Smile Аз например днес вървях няколко часа, макар че все ме домързява и ми беше хладно, все пак след това се почувствах заредена и физически и душевно ! Нямаме право да се предаваме и да сме унили, докато не гушнем в обятията си своите рожби. Simple Smile

# 479
Днес все пак се стигна до трансфер, само две от ембриончета бяха останали. Един бластоцист,не много добър и един ранен бластоцист, който нямаше как да се кажа, дали е ок. Решихме, че няма смисъл да замразим, защото едва ли ще преживеят размразяване и ми върнаха и двете. По-некачествени са от миналия път, но това е положението. Дано имат ктсмет Heart
Сега започва голямото чакане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт