Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 525
  • 865
  •   1
Отговори
# 165
При нас е същата работа с тоалетната, имаме сифон, но не поема достатъчно вода.
Затова след като накисна и приключа с търкането и чистенето по плочките и тоалетната като цяло, взимам кофа вода, моп тип "пеперуда" и някаква хавлия или микрофибър. С микрофибъра минавам мивката, моноблока и след това с пеперудата минавам махам препарата от плочките. Става сухо, ако бързам подсушавам с хавлия.

# 166
  • Пловдив
Мъжът ми купи една спирала за отпушване на канали, развъртя отдолу канала и с тази спирала отпуши наляво - защото проблема беше там някъде. После, след като вече водата тръгна - последвах съвета ви със сода каустик на люспи + една кана вряла вода и след 15-20 мин още една такава кана. Проблема - решен
За тоалетната също последвах съвета ви - препарат + кухненска ролка и плочките светнаха.
 bouquet

# 167
Здравейте, трябва ми съвет относно почистването на черен полиран гранитогрес. Холът ни е с такива плочки, много капризни и по-лошото е, че се пада на външна врата, което значи, че много често ще има пепел и мръсни петна. Пробвах да го изчистя с моп, но остават следи след като изсъхне водата. След това взехме парочистачка, но като се понамокри отдолу микрофибъра и пуска повече вода и също остават следи. Също така и водата ни е много варовита. Пробвах с парочистачката като и напълня изворна вода, но резултата пак не е приемлив. Някой да има подобен проблем с почистване на черен полиран гранитогрес? Някакви съвети?  newsm78

# 168
           Пробвай да подсушаваш с микрофибърен моп.  Влажен също върши идеална работа. 

# 169
  • На брега на реката
Момичета с какво почиствате кухненски шкафове - лак. Има ли препарат от който не остават следи. Мисля си за препарат за стъкла и микорфибърна кърпа, ама ме е страх да не се повреди лака.
И още едно въпросче, как перете вертикалните  щори? Не са съхранени правилно и са се напрашили доста по време на ремонт на жилището.
Благодаря. bouquet

# 170
  • София
И аз да попитам тука разни неща...
1. Как и с какво почиствате прозорците си и стъклените витрини на шкафовете?
Аз пръскам Клийн за прозорци, чакам 2-3 минути да "разкисне" и после обирам с кухненска хартия. Обаче ми стават едни "мътни" стъклата... Когато преди няколко години открих за себе си Клин, не ми ставаха такива мътни...
Освен това под единия прозорец ние климатика и отвън прозорецът е с едно засъхнало такова, което с Клийн не се маха... КАк да го разкарам?
2. Има ли препарати за каквото се сетите, които чистят отлично ,а са подходящи за дом с бебе и малки деца?

# 171
  • Варна
Това засъхналото на прозореца опитай първо с обезмаслител и после пак с препарат за стъкла.

# 172
  • София
Ще купя тези дни и ще пробвам.
Иначе преди малко се ядосах и имах един Клийн дополовина пълен. Долях го с разни алкохоли - малко водка и много... ракия. И... блеснаха витрините на шкафа Simple Smile)))))

# 173
  • София
Ще купя тези дни и ще пробвам.
Иначе преди малко се ядосах и имах един Клийн дополовина пълен. Долях го с разни алкохоли - малко водка и много... ракия. И... блеснаха витрините на шкафа Simple Smile)))))
Ей, да не завариш мъжа ти да ближе витрините на шкафа!  Joy
Майтап, да не се обидиш! Peace

# 174
  • София
И аз да попитам тука разни неща...
1. Как и с какво почиствате прозорците си и стъклените витрини на шкафовете?
Аз пръскам Клийн за прозорци, чакам 2-3 минути да "разкисне" и после обирам с кухненска хартия. Обаче ми стават едни "мътни" стъклата... Когато преди няколко години открих за себе си Клин, не ми ставаха такива мътни...
Освен това под единия прозорец ние климатика и отвън прозорецът е с едно засъхнало такова, което с Клийн не се маха... КАк да го разкарам?
Скрит текст:
2. Има ли препарати за каквото се сетите, които чистят отлично ,а са подходящи за дом с бебе и малки деца?
AZAX /което няма нищо общно с Ajax, а много хора ги бъркат/.

# 175
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Налага ми се да почистя помещения след довършителни ремонти дейности (замазка, шпакловка, шкурене, боядисване). Настилката е гранитогрес, върху който в момента има набит бял прах от ремонта. Ето така изглежда.
Нямам никаква представа какви средства за почистване и какви препарати са ми нужни. Единственото, което знам е, че майсторът ми препоръча препарат Kitter.

Сега следват въпросите:
1. Какви съоръжения ми трябват: прахосмукачка, какъв модел? кофи, моп, какъв да е? парцали?
2. Какви препарати, от къде се купуват и каква концентрация?

Предварително благодаря  Hug

# 176
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Налага ми се да почистя помещения след довършителни ремонти дейности (замазка, шпакловка, шкурене, боядисване). Настилката е гранитогрес, върху който в момента има набит бял прах от ремонта. Ето така изглежда.
Нямам никаква представа какви средства за почистване и какви препарати са ми нужни. Единственото, което знам е, че майсторът ми препоръча препарат Kitter.

Сега следват въпросите:
1. Какви съоръжения ми трябват: прахосмукачка, какъв модел? кофи, моп, какъв да е? парцали?
2. Какви препарати, от къде се купуват и каква концентрация?

Предварително благодаря  Hug

Опитай да събереш многото с четка. Прахосмукачка, която не ти е ценна, би била добре дошла.
Оцет, концентриран, ако намериш бял оцет от някъде.
В началото и неразреден, и парцал/ моп, които да прежалиш после.

# 177
Полезна тема, благодаря! Моят въпрос е следният: с какво да почиствам силно захабено огледало в банята? Цялото е в капки от котлен камък, минавам със стандартни препарати, такива за стъкло, оцет.. нищо не дава резултат. Моля, дайте съвет Hug

# 178
  • София
Полезна тема, благодаря! Моят въпрос е следният: с какво да почиствам силно захабено огледало в банята? Цялото е в капки от котлен камък, минавам със стандартни препарати, такива за стъкло, оцет.. нищо не дава резултат. Моля, дайте съвет Hug
С Meglio - напръскваш, оставяш малко да подейства /10-15 мин. примерно, ако е толкова много замърсено/ и отмиваш с влажна кърпа или попивателна гъба.

# 179
С Meglio - напръскваш, оставяш малко да подейства /10-15 мин. примерно, ако е толкова много замърсено/ и отмиваш с влажна кърпа или попивателна гъба.

Благодаря, веднага ще пробвам! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт