Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 9

• 154 609
  • 865
  •   1
Отговори
# 240
Cif на посуда не бих сложила. Пробвай да накиснеш тигана във вода с 1-2 кафени лъжички сода и да поври малко на котлона, после след  като изстине, загара пада много лесно, без много търкане. Може да го сложиш в по-голям съд. Ти с какъв препарат миеш, че такова търкане пада? Може би самия ти препарат е слаб и не накисваш преди миене.

Ако може да Ви попитам защо? Вреден ли е? Аз много неща чистя с Циф, такива прибори, които са почернели, нагар и други неща и съм много доволна. Благодаря

# 241
  • София
Нямам си и на идея дали е вреден, просто според етикета не помня да е пишело, че става и за посуда /нямам наличен в момента да прочета етикета/. Както казах това си е мое мнение. Ако има някой по-запознат да каже. Аз също го ползвам и съм много доволна от него, но го ползвам за баня, тоалетна и разни др. различни от посуда предмети.

# 242
Влизам да се похваля,преди да съм забравила.Варовиковите отлагания,на тоалетната чиния успешно премахнах с Перилис(може да не го изписвам правилно)Не съм търкала,накиснах за 20-30 мин Simple Smile

# 243
  • софия
Влизам да похваля препарат за дървени подове вкл дюшеме и ламинат на Sano.Не замазва,придава лек блясък

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 20:25 от дудулина

# 244
  • оттам, откъдето започва България
Влизам да се похваля,преди да съм забравила.Варовиковите отлагания,на тоалетната чиния успешно премахнах с Перилис(може да не го изписвам правилно)Не съм търкала,накиснах за 20-30 мин Simple Smile

+ 1 Харесвам препаратите им.

# 245
  • София

+ 1 Харесвам препаратите им.

И аз ги  харесвам. Но даже черния Перилис не може да ми махне загара на тигана.

# 246
Вече не се и мъча да махам загара на тефлонов тиган от вътрешната страна. Купувам нов и си решавам проблема. С керамичните сякаш е по-лесно почистването.

# 247
  • София
Как го постигате този резултат със загар от вътрешната страна, който да няма махане? Rolling Eyes

пп: сори за спама, ама не се сдържах.

# 248
  • Русе
Как го постигате този резултат със загар от вътрешната страна, който да няма махане? Rolling Eyes

Мхм. И на мен ми е интересно. Като го измия веднага след ползване е като нов.

# 249
  • На брега на реката
Афродита, Вики,  надявам се не си мислите, че не знаем да си мием съдовете или сме мърли и си мием тиганите само с вода или ги мием на няколко готвения. Сърказмът е неуместен , когато някой търси помощ или споделя проблем.
И аз има тигани на Тефал и също се получава една такава ивичка горния вътрешен край, която е от мазни пръски по време на пърженето. Измивам много старателно с гъба и препарат, но без специалната телена гъба за тефлон, не се маха, стои едно такова глечаво. Не е да няма махане, но наистина се почиства много трудно, заради грапавата структура на покритието. Отвън също са трудни за почистване, ако случайно е залят с мазнина.

# 250
 Joy Ама се чудя каква ли е пък логиката точно на тефлона да се получава това?  newsm78 На белите тигани не става така.

# 251
  • Русе
Афродита, Вики,  надявам се не си мислите, че не знаем да си мием съдовете или сме мърли и си мием тиганите само с вода или ги мием на няколко готвения. Сърказмът е неуместен , когато някой търси помощ или споделя проблем.
Въобще не съм имала това предвид. Просто ми е интересно. На мен така ми се е получавало ако не измия веднага тигана. За това и тигани в мивката ми не отлежават. Мия непосредствено след махането от котлона и всичко се измива. Случвало ми се е веднъж-дваж, да бързам за танци, оставям тигана в мивката и го мия след като се прибера след 2-3 часа. Забелязала съм, че по-трудно се измива, трябва няколко пъти да му слагам препарат.
Един тиган имам, на който отвътре е потъмнял тефлона и не мога да го изчистя по никакъв начин. Определено не е мазнина. Когато преди няколко години се преместихме, първия ни наемател в жилището беше за 1 месец, дойде от друг град и помоли да му оставя посуда. Не знам какво е правил с тигана, но е черен отвътре. Предполагам, че го е забравил без мазнина на котлона.

# 252

имам си в къщи мъже за целта хах постигат загари всякакви от всички страни, жалко че не могат да се продават в базар.бг  Joy Joy

# 253
  • София
И аз има тигани на Тефал и също се получава една такава ивичка горния вътрешен край, която е от мазни пръски по време на пърженето. Измивам много старателно с гъба и препарат, но без специалната телена гъба за тефлон, не се маха, стои едно такова глечаво. Не е да няма махане, но наистина се почиства много трудно, заради грапавата структура на покритието. Отвън също са трудни за почистване, ако случайно е залят с мазнина.
Не знам къде видя сърказъм, но не това ми е била целта, грешно си разбрала. Нито пък съм искала да обидя някой. Просто ми се струва, че ползвате слаби препарати и за това толкова се затруднявате с измиването. За това и споделих аз с кой препарат чистя.

# 254
  • София
4те топчета на Бреф ароматизират ли, и колко издържат?

Общи условия

Активация на акаунт