Изследване на ХОРМОНИ – 11 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 80 699
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Ще ти пиша  след прегледа.
Сега излезе и др. резултат
Chlamydia trachomatis IgG   3.40   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Пол.
Chlamydia trachomatis Ig A   2.60   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Пол.
DNA Chlamydia trachomatis (-) Отрицателен
Какво показва Chlamydia trachomatis IgG   3.40, отрицателен но все пак има някакви стойности?
Нямаш хламидия
Това са антитела, може да варират - образуват се при среща с патоген, но за да се развие инфекциозен процес, има много условия и изисквания. Не го мисли - всичко и Ок.  Peace
Simple Smile Много ти благодаря! smile3525

# 61
Здравейте denis и момичета  newsm51

Ендокриноложката ми ми предписа да изследвам прогестерон между 19-21 ден от цикъла. Днес е 19-ти и това са резултатите ми:

ПОЛОВИ ХОРМОНИ
Име на теста (изследване)   Резултат     Единици       Референтни стойности
Progesteronе                          12.96       ng/ml       фоликуларна фаза-0.31-1.52, лутеална фаза-5.16-18.56, мъже 0.10-0.84   

Пия Л-тироксин 50мг предписан от нея. Каза, че TSH е високо. Питането ми е тази стойност на прогестерона нормална ли е или е висока?

# 62
  • София
Здравейте denis и момичета  newsm51
Ендокриноложката ми ми предписа да изследвам прогестерон между 19-21 ден от цикъла. Днес е 19-ти и това са резултатите ми:
ПОЛОВИ ХОРМОНИ
Име на теста (изследване)   Резултат     Единици       Референтни стойности
Progesteronе                          12.96       ng/ml       фоликуларна фаза-0.31-1.52, лутеална фаза-5.16-18.56, мъже 0.10-0.84   
Пия Л-тироксин 50мг предписан от нея. Каза, че TSH е високо. Питането ми е тази стойност на прогестерона нормална ли е или е висока?
Прогестерон се изследва на 7 ден след доказана О. - тогава е неговият пик и стойностите са показателни
При теб, ако е изследван на 7 след О.,  показва че е имало О., но може да е и по-висок

# 63
Здравей, Денис!
При мен положението с ЖД анемия  се подобрява. Хемоглобина ми е 140, като кукуряк съм Laughing. Хематоложката обаче не ми пусна да изследване на желязото, защото 2дена преди това бях пила последното хапче, каза че трябвало време да мине и тогава да го изследвам. Питането ми е, според теб колко дена трябва да минат от последния прием на Сорбифера ?
И още едно питане- искам пак да пусна пролактин и хормони на ЩЖ, обаче не знам дали това което пия в момента няма да повлияе нещо на резултата ?
Предписала ми е Герисан / това е  здравец/, Омега 3,  Имусан / това са витамини някакви/, фолиева к-на, Сорбифер по 10 дена всеки месец.
Благодаря Hug

# 64
  • София
Здравей, Денис!
При мен положението с ЖД анемия  се подобрява. Хемоглобина ми е 140, като кукуряк съм Laughing. Хематоложката обаче не ми пусна да изследване на желязото, защото 2дена преди това бях пила последното хапче, каза че трябвало време да мине и тогава да го изследвам. Питането ми е, според теб колко дена трябва да минат от последния прием на Сорбифера ?
И още едно питане- искам пак да пусна пролактин и хормони на ЩЖ, обаче не знам дали това което пия в момента няма да повлияе нещо на резултата ?
Предписала ми е Герисан / това е  здравец/, Омега 3,  Имусан / това са витамини някакви/, фолиева к-на, Сорбифер по 10 дена всеки месец.
Благодаря Hug

За изследване на желязо - поне 10 дни след последния прием
За Пролактин и хормони на ЩЖ - може да ги изследваш когато искаш - няма проблем
Герисанът е много хубав продукт - бях забравила за него
Малко инфо за него Simple Smile - български продукт, който е бил изследван в продължение на 20 год.- даван е на работници в урановите мини / в БГ/ и е доказано, че предпазва от увреждания, причинени от радиационните облъчвания. Затова го препоръчват при химио- и лъчетерапии, както и при проблем с кръвта / най-общо казано/
Много се радвам за теб  Hug

# 65
Здравейте,
Денис можеш ли да коментираш резултатите ми от днес:
ОГТТ,трикратно измерване на серумното нивото на IRI   
Глюкоза Серумна ( GLU S )           5.54   mmol/L, при референтни ст-сти 2.78 - 6.11
Глюкоза Серумна ( GLU S ) - 2   5.50   mmol/L   
Глюкоза Серумна ( GLU S ) - 3   4.66   mmol/L   

IRI ( Инсулин )      5.04   mkU/ml, при референтни ст-ти 2.6 - 24.9
IRI ( Инсулин ) - 2   18.61   mkU/ml   
IRI ( Инсулин ) - 3   14.93   mkU/ml   
Като преди последното замерване се ядосах /чак се разтреперих/, като шофирах ме засече една баба на улицата Laughing
Благодаря предварително!
Нямаш ИР  Peace
Много бързо тялото ти нормализира нивата на кръвната захар - Браво!
Пиши ми какъв е коментара на лекаря / просто ми е интересно, не че има проблем/  Peace
Денис, здравей!
Днес ендокриноложката ми изписа Глюкофаж 500мг. -1сед.х1т.,2, 3,4 седм. х2т., и контрола след 4 седмци.Каза ми,че нямам ИР, но да го приемам, за да нормализираме съотношението на глюкоза/инсулин в 120минута .Също се надявам да нормализираме и съотнош. LH/FSH-10.64/4.68 от последния цикъл/на 23.03.15-имах подобно съотнош.-10.37/5.09/.Глюкофажа достатъчен ли е, за да се свали lh?
За първи път ще пия подобен препарат.
Засичам О.  с тестове и УЗИ.Този мес.пия фертил ейд и вит.Е, че ми омръзна-вземала съм предни мес. - вечерна иглика, геритамин нео, вит.б комплекс, но не редовно. От скоро започнах инофолик.
Какво мислиш за Агнес/бълг./, дали ще ми дайства добре при това високо LH?
Изобщо според теб какво е препоръчително за качеството на Я.
Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 15:31 от happynes

# 66
  • София
happynes
Глюкофажът ти е от полза / когато има метаболитен синдром - и най-общо СПКЯ/ но, няма да повлияе много ЛХ
ЛХ се повишава, когато има ПКЯ - а за това си има причина и тя едва ли е функцията на панкреаса
Нещо потиска О.
За Инофолика - Ок.
За Агнес - пробвай, ако не действа, няма и да навреди.

Ето добавки  за кач-вото на яйцеклетките / най-общо казано/
Инозитол / ти пиеш Инофолик/   
NAC   
Аргинин 
И трите, на гладно с вода, за Инозитола – далеч от кафе
R- ALA 
Астаксантин   
Ликопен   
Биофлавоноиди 
CoQ10 

# 67
Денис,

минавам да се отчета и  да помоля отново за съвет. Ходих при друг ендокринолог, който ми пусна направления за няколко хормона, включително и за прогестерон. Питането ми е ако на 17-ден съм засякла О. с тест, с категорична по-наситена тестова черта, кога трябва да пусна прогестерона, седем дена след положителния тест или девет дни, защото нали О. настъпва от 24-48 часа след положителен тест? newsm78
Обърках се съвсем. Ще пускам и контрола на TSH, защото при нормални FT4 и FT 3 е много странно това 0.025 на TSH-то. Според двамата ендокринолози, които посетих, това е в следствие на дексаметазона, който ми биха миналата година, той е разбутал TSH Twisted Evil
После ще докладвам за резултата. Ендото каза, че всички други хормони са ми ок и LH, FSH, E2, Prolactin, Inhibin и Антимюлеровия са супер и реално при мен няма проблем. Оказа се, че нямам и киста, и че щитовидната е с нормален размер, съвсем дискретно увеличена, което е супер.

Този месец ще правя цветна снимка и спермограма на ММ и ако и там всичко е ок, смятам да мина към инсеминация.

# 68
  • София
Денис,

минавам да се отчета и  да помоля отново за съвет. Ходих при друг ендокринолог, който ми пусна направления за няколко хормона, включително и за прогестерон. Питането ми е ако на 17-ден съм засякла О. с тест, с категорична по-наситена тестова черта, кога трябва да пусна прогестерона, седем дена след положителния тест или девет дни, защото нали О. настъпва от 24-48 часа след положителен тест? newsm78
Обърках се съвсем. Ще пускам и контрола на TSH, защото при нормални FT4 и FT 3 е много странно това 0.025 на TSH-то. Според двамата ендокринолози, които посетих, това е в следствие на дексаметазона, който ми биха миналата година, той е разбутал TSH Twisted Evil
После ще докладвам за резултата. Ендото каза, че всички други хормони са ми ок и LH, FSH, E2, Prolactin, Inhibin и Антимюлеровия са супер и реално при мен няма проблем. Оказа се, че нямам и киста, и че щитовидната е с нормален размер, съвсем дискретно увеличена, което е супер.

Този месец ще правя цветна снимка и спермограма на ММ и ако и там всичко е ок, смятам да мина към инсеминация.
Ако теста е бил (+) на 17 ден - О. може да е била на 18 ден от МЦ или Прогестерон на 25 ден от МЦ.
Само тест за О., обаче, не е гаранция, че е имало О.
Дано да няма никакви проблеми  Peace
Ще чакам да пишеш

# 69
  • Русе
Здравейте момичета. След дълги битки с какво ли не, вчера видях положителен тест Simple Smile
Не смея да се зарадвам по следните причини - през месец януари 2015 г. при случайно посещение в репродуктивна клиника в моя град пуснах изследване за NK клетки. Резултата е следния - 20.6 % при референт 8-21. Лекуващия ми лекар е в друг град, видя ги и каза, че няма проблем.
След няколко месеца посетих доц. Катя Тодорова, която също ги видя и препоръча при положителен тест веднага вливания с Интралипид, поне до 3-тия месец.
Като за начало мисля да пусна нови актуални изследвания, но се страхувам да не е късно. Моля за мнения и насоки.

# 70
  • София
Здравей denis. Преди няколко месеца бях писала тук с молба за съвет за резултати от хормони. Картинката беше доста плачевна: 

TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.830   mIU/l   0.27 - 4.20
Prolactin ( Пролактин )   186.90   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   2.97   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   6.40   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   283.80   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone ( Тестостерон )   0.62   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12

AMH ( анти Мюлеров хормон )   0.43   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   48.92  pg/ml    40 - 200

За добро или за зло, нищо не направих в този период, освен няколко посещения при АГ, предписан Дуфастон за нередовен цикъл и.......

преди една седмица след като си изпих първата доза дуфастон и очаквах да ми дойде.....пък то не идваше нито на 3-тия, нито на 5-ия нито на 10-ия ден..........най-накрая не издържах и си направих един тест и сериозно се опулих на тлъстата втора черта Simple Smile EFP

Не знам късмет ли е или какво, но влизам само да вдъхна малко надежда на всички, които са на път да се отчаят заради лоши резултати Simple Smile

# 71
  • София
simonap
Честито!  Hug
Лека, спокойна и безпроблемна бременност
    bouquet    bouquet    bouquet

ПП
Пусни контрола на ТСХ

# 72

Денис,

да докладвам резултата от прогестерона, изследван на 25-ден от МЦ, като положителния тест за О. беше на 17-ти ден.
Как мислиш имало ли е овулация?

Progesteron   68.76   nmol/l   М(2.2-10.7) Ж(фол 0.85-8.2; лут 16.6-122.8

Скрит текст:
Денис,

[/quote]
Ако теста е бил (+) на 17 ден - О. може да е била на 18 ден от МЦ или Прогестерон на 25 ден от МЦ.
Само тест за О., обаче, не е гаранция, че е имало О.
Дано да няма никакви проблеми  Peace
Ще чакам да пишеш
[/quote]

# 73
  • София
Kasmetliyka 
Имало е О.
Нивата на Прогестерона може да са и по-високи, но може да не сме определили правилно деня на О.
При следваща контрола на Прогестерон, пускай и Е2  / на 7 ден след О./

# 74
  • Бургас
Денис,

Моля за коментар на следните резултати :

Progesteron   22.36   nmol/L   (5-86)
Estradiol       422.80   pmol/L   (161-774)
Prolactin    149.30   mkIU/mL   ( 59.3-619 )

Правени са на 7ми ден след О. Която уж видяхме на УЗ ... Имах и още един фоликул, който според док е задържан.
А като си гледам температурите в графиката, хич и не подозирах толкова нисък прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт