Изследване на ХОРМОНИ – 11 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 80 639
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
Моля за мнение относно следните резултати:

на 3 ден от МЦ

Име на теста (изследване)       Резултат/Единици        Референтни стойности

Prolactin ( Пролактин )                174.50 mIU/l            М: 86 - 324; Ж: 127 - 637

LH ( Лутеинизиращ Хормон )        3.43  IU/l                  М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут.     1.0-11.4, мен. 7.7-59

FSH ( Фуликул Стим. Хормон )    6.15 U/l                   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8

Estradiol (Естрадиол)              173.40 pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201

Progesterone ( Прогестерон )    2.35 nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5

АМН (анти Мюлеров хормон)       1,87 ng/ml           1.00 - 6.80

На 37 год. съм и се готвя за инсеминация

# 271
Денис  bouquet ,
не знам дали тази тема е удачното място да задам такъв въпрос, но бих искала да те попитам - ако разбира се си запозната с подобна тематика - дали приемът на алое влияе по някакъв начин отрицателно при опити за забременяване? Тоест някакви негативи за овулация, хормони и тн?
Бих искала да си взема алое за подсилване на имунната система, тъй като често страдам от вагинални инфекции, но не знам как се отразява алоето върху бебеправенето? Simple Smile
Ще съм благодарна на всякаква информация!

# 272
  • София
Здравейте,
Моля за мнение относно следните резултати:
на 3 ден от МЦ
Име на теста (изследване)       Резултат/Единици        Референтни стойности   
Prolactin ( Пролактин )                174.50 mIU/l            М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )        3.43  IU/l                  М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут.     1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )    6.15 U/l                   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)              173.40 pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )    2.35 nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
АМН (анти Мюлеров хормон)       1,87 ng/ml           1.00 - 6.80
На 37 год. съм и се готвя за инсеминация
FSH  е повишен, показва че има проблем с функцията на яйчниците.
АМХ е малко нисък, но изводът за състоянието на ЯР се прави на база: АМХ + Инхибин В + преброяване на антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ
Прогестеронът е супер за имплантация - той е индикатор за МЛ и нейната пролиферация
Успех!
Ще чакаме хубавите новини  Peace

desinkata_85
Алое вера гел е само от полза при бебеправене - както за жените, така и за мъжете. Подпомага репродуктивните функции  Peace

# 273
Денис,
огромно благодаря! Peace

# 274
Денис ,
Благодаря  за инфото! Инхибин В ще ми бъде готов в четвъртък и ще дам данните.

# 275
Здравейте момичета,съвсем се обърках  и имам  нужда от  помощта ви. На 28.10 (13-ти ден  от Ц ) бях на АГ  на УЗ се видя ДФ 24мм в ляв яйчник и 7 ми лигавица, коментира  на АГ-то беше, че най вероятно  няма  да  има О, но да правя тестове и да изследвам прогестерон на 08.11. Положителен тест  за  О имах на 01.11.(17-ден), а вчера изследвах прогестерон и резултата е:  progesteron  63.45 nmol/L  реф. ЛФ  (5.3 - 86). След всичко прочетено в тази тема стигам до следните  заключения, но нямам  идея дали са правилни:
1. Изследвала съм прогестерон  на 6 ден след (предполагаема) О вместо  на 7 ден;
2. Според  резултата от прогестерона  най вероятно  е имало О или може да е друго?
3. Ако е имало О и резултата  не е на Горна граница  или над нея има  проблем с яйцеклетка или ЖТ и др. а моя не е много  на горна граница.
Не знам какво  да  мисля, а съм на преглед  чак на 18.11 когато би трябвало  да  ми е 3 ден от цикъла в който да пусна и другите хормони.
Забравих  да кажа че цикъла  ми е на 30-32 дни. Много благодаря на всички които ще ме посаветват и насочат. bouquet Хубав ден на  всички!

# 276
Скрит текст:

Денис, излезнаха и другите два.
4 Androstenedione  11.028   nmol/l   Ж: 18-53г: 4.29-13.68;
17-OH Progesterone  3.570   nmol/l   Ж:фол.0.3-2.4;лут.1.8-6.97;мен.0.4
Този последния не е в норма Sad Това пречи ли на О. и Б.? Мислиш ли, че ще трябва да правя някакви други изследвания или ще трябва да пия някакви хапчета?
17ОН Прогестерон е малко висок, но не е проблем, според мен, но ти трябва да се консултираш с Ендокринолог
Хубавото е, че ДХЕА падна
Може обаче да се наложи след 1-2 месеца отново да ги повториш, за да се отхвърли вероятността да има проблем с НбЖ.
Няма страшно, не се притеснявай
Ще чакам да пишеш, какво е мнението на лекаря

Дано Simple Smile Ще пиша после.
Благодаря ти Денис  bouquet
Денис, бях при доц. д-р. К. Тодорова. Според нея нямам проблем с О. а със синтеза на прогестерон и да, пролактинът е повлиял на смъкването на ДХЕА. Като цяло, няма място за притеснение, на хомеопатична терапия съм за 2м, ако не даде резултат- стимулация с клостилбегит и дуфастон.

# 277
Денис, ще съм ти много благодарна за коментар на следните изследвания на 3-ти ден от М.Ц.
 Притеснява ме този естрадиол честно казано, а съотношението ЛХ: ФСХ за първи път в живота ми е ок. Иначе винаги досега е било обратното. След две седмици ще излезе и резултат от АМХ.  Естрадиол: 459 при реф. ст-ти за ф.фаза от 88 до 420, ФСХ- 6.08 при реф. ст-ти от 3,85 до 8,8 и ЛХ- 5,37 при реф ст-ти от 2,12 до 10,90.
Благодаря предварително!  bouquet

# 278
  • София
Здравейте момичета,съвсем се обърках  и имам  нужда от  помощта ви. На 28.10 (13-ти ден  от Ц ) бях на АГ  на УЗ се видя ДФ 24мм в ляв яйчник и 7 ми лигавица, коментира  на АГ-то беше, че най вероятно  няма  да  има О, но да правя тестове и да изследвам прогестерон на 08.11. Положителен тест  за  О имах на 01.11.(17-ден), а вчера изследвах прогестерон и резултата е:  progesteron  63.45 nmol/L  реф. ЛФ  (5.3 - 86). След всичко прочетено в тази тема стигам до следните  заключения, но нямам  идея дали са правилни:
1. Изследвала съм прогестерон  на 6 ден след (предполагаема) О вместо  на 7 ден;
2. Според  резултата от прогестерона  най вероятно  е имало О или може да е друго?
3. Ако е имало О и резултата  не е на Горна граница  или над нея има  проблем с яйцеклетка или ЖТ и др. а моя не е много  на горна граница.
Не знам какво  да  мисля, а съм на преглед  чак на 18.11 когато би трябвало  да  ми е 3 ден от цикъла в който да пусна и другите хормони.
Забравих  да кажа че цикъла  ми е на 30-32 дни. Много благодаря на всички които ще ме посаветват и насочат. bouquet Хубав ден на  всички!
Нещо не ми е ясно какво се случва?!
На 13 ден си на лекар и се вижда фоликул 24мм? - това задържан фоликул или киста е?
При този размер на фоликул пред О. - тестовете за О. би трябвало да са положителни
Засичаш полож. тест за О. едва на 17 ден - това показва, че може да има и ПКЯ
На 1-2.11 ако е била О. - днес ти е 7 ден след О.
Прогестеронът е добре, показва че е имало О. - лекарят ще каже от кой фоликул. Simple Smile

Rott  
Пролактинът потиска синтеза на Прогестерон и трябва малко време, след като Пролактина влезе в нормални граници, да се нормализира и синтеза на Прогестерона
 Peace

Денис, ще съм ти много благодарна за коментар на следните изследвания на 3-ти ден от М.Ц.
 Притеснява ме този естрадиол честно казано, а съотношението ЛХ: ФСХ за първи път в живота ми е ок. Иначе винаги досега е било обратното. След две седмици ще излезе и резултат от АМХ.  
Естрадиол: 459 при реф. ст-ти за ф.фаза от 88 до 420,
ФСХ- 6.08 при реф. ст-ти от 3,85 до 8,8 и
ЛХ- 5,37 при реф ст-ти от 2,12 до 10,90.
Може да е имало задържан фоликул или киста, но, според мен, търпи обратно развитие, защото иначе ФСХ щеше да е по-висок. Добре е да те видят на УЗ- за да се разбере дали това е причината / или е нещо друго/
Ще чакам да пишеш.
Не се притеснявай - ако това е причината е най-добрия вариант

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 13:23 от denis.

# 279
Благодаря Денис Hug Не би трябвало  да  е задържан ф защото  23.10 когато  отидох за първи  път АГ каза че имам фоликул който  тепърва  ще  се развива  и не го измери, защото  според  него и с просто око  се виждало, че е малък. Също  така  не видя и кисти. Аз също не разбрах много, но мисля  че  24 мм е доста голям, а + тест  за О на 1.11 това  значи, че ще е нараснал още (?) или са му грешни измерванията.

# 280

Притеснява ме този естрадиол честно казано, а съотношението ЛХ: ФСХ за първи път в живота ми е ок. Иначе винаги досега е било обратното. След две седмици ще излезе и резултат от АМХ.  
Естрадиол: 459 при реф. ст-ти за ф.фаза от 88 до 420,
ФСХ- 6.08 при реф. ст-ти от 3,85 до 8,8 и
ЛХ- 5,37 при реф ст-ти от 2,12 до 10,90.
Може да е имало задържан фоликул или киста, но, според мен, търпи обратно развитие, защото иначе ФСХ щеше да е по-висок. Добре е да те видят на УЗ- за да се разбере дали това е причината / или е нещо друго/
Ще чакам да пишеш.
Не се притеснявай - ако това е причината е най-добрия вариант
[/quote]

Здравей, има ли значение кога ще ида на УЗ? А ако няма киста, какви други причини би могло да има? Преди 3 месеца някъде приемах утрогестан. Дали е възможно повече от 3 месеца след приема да оказва влияние? Преди година си правих пак тези изследвания и пак беше по-височъ естрадиола, но беше в нормата, тогава ЛХ беше по-високо от ФСХ.

# 281
  • София
Благодаря Денис Hug Не би трябвало  да  е задържан ф защото  23.10 когато  отидох за първи  път АГ каза че имам фоликул който  тепърва  ще  се развива  и не го измери, защото  според  него и с просто око  се виждало, че е малък. Също  така  не видя и кисти. Аз също не разбрах много, но мисля  че  24 мм е доста голям, а + тест  за О на 1.11 това  значи, че ще е нараснал още (?) или са му грешни измерванията.
Някой греши Simple Smile
Ако е само един фоликул / т. н. доминантен, граафов фоликул, който съдържа годна яйцеклетка и се очаква да овулира/- нараства средно с 2мм/ за 24 часа, като последните 1-2 дни може да нарасне и с повече от 2мм/ до 3мм/.
Ако са повече фоликули / както е при ПКЯ/ доминантния фоликул / който се предполага, че ще овулира/ може да нараства и по-бавно - напр с около 1 мм  и това се дължи на хормоните, които се отделят под влияние на другите фоликули и които потискат/ пречат/ забавят О.
Фоликул над 27-28 мм е вече голям за О. - не че не може да се пукне, но яйцеклетката може да не е годна за оплождане.
Всяка яйцеклетка има определени фази на развитие, които имат определен времеви период / часове/ и ако не бъде оплодена, в нея настъпват промени на обратно развитие и т.н.  

Здравей, има ли значение кога ще ида на УЗ? А ако няма киста, какви други причини би могло да има? Преди 3 месеца някъде приемах утрогестан. Дали е възможно повече от 3 месеца след приема да оказва влияние? Преди година си правих пак тези изследвания и пак беше по-височъ естрадиола, но беше в нормата, тогава ЛХ беше по-високо от ФСХ.
Колкото по-рано отидеш на УЗ, толкова по-добре - докато не е изчезнала кистата.
Причината не е в Утрогестана, напротив, той потиска естрогените
Не е редно да правя предположения

ПП. Много често, високите нива на Е2, потискат изкуствено нивата на ФСХ
Ще чакам да пишеш  

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 14:49 от denis.

# 282
Благодаря Денис Hug Не би трябвало  да  е задържан ф защото  23.10 когато  отидох за първи  път АГ каза че имам фоликул който  тепърва  ще  се развива  и не го измери, защото  според  него и с просто око  се виждало, че е малък. Също  така  не видя и кисти. Аз също не разбрах много, но мисля  че  24 мм е доста голям, а + тест  за О на 1.11 това  значи, че ще е нараснал още (?) или са му грешни измерванията.
Някой греши Simple Smile
Ако е само един фоликул / т. н. доминантен, граафов фоликул, който съдържа годна яйцеклетка и се очаква да овулира/- нараства средно с 2мм/ за 24 часа, като последните 1-2 дни може да нарасне и с повече от 2мм/ до 3мм/.
Ако са повече фоликули / както е при ПКЯ/ доминантния фоликул / който се предполага, че ще овулира/ може да нараства и по-бавно - напр с около 1 мм  и това се дължи на хормоните, които се отделят под влияние на другите фоликули и които потискат/ пречат/ забавят О.
Фоликул над 27-28 мм е вече голям за О. - не че не може да се пукне, но яйцеклетката може да не е годна за оплождане.
Всяка яйцеклетка има определени фази на развитие, които имат определен времеви период / часове/ и ако не бъде оплодена, в нея настъпват промени на обратно развитие и т.н.    

Отново  Благодаря  Simple Smile  ще изчакам  да ми дойде  ще пусна и останалите  хормони на 3-я ден, а след  това отново  на АГ. Hug

# 283
Благодаря ти Денис, ще ида възможно най-скоро  bouquet

# 284
Моля за вашето мнение Hug 23ден са правени,3ти ден от МЦ ще пускам още FSH,LH,E2 и след това съм при др. Персенска.Благодаря ви!! bouquet
FT4    12.92(7.47-21.11)
TSH     3.40(0.34-5.60)
TAT      0.1(2.2-4.9)
MAT      0.9(до 12)
PROLACTIN   324.9(71-566)

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 16:32 от birzata

Общи условия

Активация на акаунт