Изследване на ХОРМОНИ – 11 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 82 766
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Благодаря ти,denis.!!!

Всъщност всичко започна от закъсняващ цикъл,който не се повлия от утрогестан и дуфастон,последва лечение с Регулон и се повлия.До този момент нищо конкретно не ми е казано,освен че съм с тънка лигавица,а фоликули има,но не се пукат.Не съм се консултирала с ендокринолог,допреди 3 месеца нямах никакъв проблем с цикъла.Гинекологът каза да не пускам хормони,докато не предизвикаме цикъл и те така от септември до днес.Мислиш ли,че се налага консултация с ендокринолог и дали всъщност проблемът е в хипофизата,не са я споменавали досега? newsm78
Най-добре е да изследваш всички хормони, за да може да се прецени къде точно е проблема.
И да, трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Не бързай да се притесняваш - аз само направих предположение, защото тези хормони се синтезират от хипофизата, но с Ендокринната с-ма е много сложно , един хормон - може да влияе на друг и ако не са изследвани всичките, не може да се прецени къде е проблема.

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 16:40 от denis.

# 496
Денис, 7 дена след ову си пуснах контролно 3 хормона. Уж изглеждат добре, но все пак да те помоля за коментар:
Прогестерон 25,45 - лут. фаза:1,27 до 27
Естрадиол 355 лут. фаза: 160 до 260
Пролактин: 11,43 реф. ст-ти 3 до 23,50
Миналия цикъл на 3 ден имах завишен естрадиол, трябва ли да се притеснявам от по-високия сега на 7 ден от ову?
Благодаря предварително  bouquet bouquet

# 497
  • София
Денис, 7 дена след ову си пуснах контролно 3 хормона. Уж изглеждат добре, но все пак да те помоля за коментар:
Прогестерон 25,45 - лут. фаза:1,27 до 27
Естрадиол 355 лут. фаза: 160 до 260
Пролактин: 11,43 реф. ст-ти 3 до 23,50
Миналия цикъл на 3 ден имах завишен естрадиол, трябва ли да се притеснявам от по-високия сега на 7 ден от ову?
Благодаря предварително  bouquet bouquet
Прогестеронът показва, че е имало О., Пролактина е супер, но Е2 е висок - лекар трябва да прецени къде има проблем / може да показва, че е имало повече от 1 фоликул, да има задържан фоликул, полип, миома, ЕМ и т.н.  - не искам да те плаша излишно/
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря

ПП. Провери Тестостерона, SHBG, Андростендиона и Инсулина

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 17:11 от denis.

# 498
Благодаря Денис, искрено се надявам да означава, че повече от един ф. е тръгнал, често ходя на уз прегледи, след завишения естрадиол на 3 ден миналия цикъл бях на уз, нямаше задържан ф. Досега не са споменавали да виждат полип, миома. На 18.01 имам час за консултация с Др. Сигридов и ще попитам за този момент с тоз пусти по-висок естрадиол, че честичко почна да скача над реф. граници. Благодаря отново  bouquet

# 499
  • София
Моля за мнение, хормоните са дадени на 4ти ден от цикъла (малко в последния момент, но с тези празници). Отдолу са референциите. Подготвяме се за процедура януари месец.
THYREOID HORMONES
TSH   1.86   mU/l   0.35   4.94   
GENDER HORMONES

Prolactin   461.5   mIU/l   102   496   
LH (luteinizing hormone)    5.68   mIU/ml         
LH (luteinizing hormone) - Фоликуларна фаза    -      2.4   12.6   
LH (luteinizing hormone) - Овулаторна фаза    -      14   95.6   
LH (luteinizing hormone) - Лутенизираща фаза    -      1   11.4   
LH (luteinizing hormone) - Мено пауза    -      7.7   58.5   
FSH (follicle stimulating hormone)   4.4   mIU/ml         
FSH (follicle stimulating hormone) - Фоликуларна фаза   -      3.5   12.5   
FSH (follicle stimulating hormone) - Овулаторна фаза   -      4.7   21.5   
FSH (follicle stimulating hormone) - Лутенизираща фаза   -      1.7   7.7   
FSH (follicle stimulating hormone) - Мено пауза   -      25.8   134.8   
Estradiol   126.4   pmol/l         
Estradiol - Фоликуларна фаза   -      46   607   
Estradiol - Овулаторна фаза   -      315   1828   
Estradiol - Лутенизираща фаза   -      161   774   
Estradiol - Мено пауза   -      18.4   201

# 500
  • София
Моля за мнение, хормоните са дадени на 4ти ден от цикъла (малко в последния момент, но с тези празници). Отдолу са референциите. Подготвяме се за процедура януари месец.
Скрит текст:
THYREOID HORMONES
TSH   1.86   mU/l   0.35   4.94   
GENDER HORMONES

Prolactin   461.5   mIU/l   102   496   
LH (luteinizing hormone)    5.68   mIU/ml         
LH (luteinizing hormone) - Фоликуларна фаза    -      2.4   12.6   
LH (luteinizing hormone) - Овулаторна фаза    -      14   95.6   
LH (luteinizing hormone) - Лутенизираща фаза    -      1   11.4   
LH (luteinizing hormone) - Мено пауза    -      7.7   58.5   
FSH (follicle stimulating hormone)   4.4   mIU/ml         
FSH (follicle stimulating hormone) - Фоликуларна фаза   -      3.5   12.5   
FSH (follicle stimulating hormone) - Овулаторна фаза   -      4.7   21.5   
FSH (follicle stimulating hormone) - Лутенизираща фаза   -      1.7   7.7   
FSH (follicle stimulating hormone) - Мено пауза   -      25.8   134.8   
Estradiol   126.4   pmol/l         
Estradiol - Фоликуларна фаза   -      46   607   
Estradiol - Овулаторна фаза   -      315   1828   
Estradiol - Лутенизираща фаза   -      161   774   
Estradiol - Мено пауза   -      18.4   201
ТСХ е добре
Пролактинът е висок, трябва да е около 200
ЛХ е висок, може да показва по-ранна О. или ПКЯ, може причината да е и в Пролактина
Е2 е малко висок, добре е да е на долна граница, но може да показва и ПКЯ.
Консултирай се с лекар за Пролактина, той може да създава проблеми.
Добре е да провериш Андростендиона и Инсулин /+ Глюкоза, на гладно/
Успех! Peace

# 501
  • София
Благодаря за коментара, то при мен лек ПКЯ е ясно и при боренето на антралните и от лапароскопиите, но не е в тежка форма - имам овулация.
Изследвала съм глюкоза на гладно и гликиран хемоглобин скоро и са ок. И инсулин на гладно съм правила, но не скоро - може да го направя пак.
На мен пролактинът никога не ми е бил 200, сега сравнявам с предни пъти и е бил 300 и нещо и не са го коментирали изобщо, казаха, че е ок.
Въпросът ми е по-скоро каква информация дава това за бъдеща процедура, стимулация и др. В смисъл можем ли с тези показатели да пристъпим към действие или би се изискала някаква корекция с лекарства?

# 502
  • София
Благодаря за коментара, то при мен лек ПКЯ е ясно и при боренето на антралните и от лапароскопиите, но не е в тежка форма - имам овулация.
Изследвала съм глюкоза на гладно и гликиран хемоглобин скоро и са ок. И инсулин на гладно съм правила, но не скоро - може да го направя пак.
На мен пролактинът никога не ми е бил 200, сега сравнявам с предни пъти и е бил 300 и нещо и не са го коментирали изобщо, казаха, че е ок.
Въпросът ми е по-скоро каква информация дава това за бъдеща процедура, стимулация и др. В смисъл можем ли с тези показатели да пристъпим към действие или би се изискала някаква корекция с лекарства?
Глюкоза и Инсулин се изследват заедно, това е т.н. НОМА индекст, който показва дали имаш или не ИР.
Високите нива на Инсулина увреждат яйцеклетките
Високите нива на пролактина създават проблем на О., на имплантацията и синтеза на прогестерон.
Говори за това с лекаря си или потърси второ мнение
Просто тези отклонения, носят известен риск

# 503
Честито Рождество Христово, момичета и denis. bouquet. Много здраве и късмет ви пожелавам.
denis., ендокриноложката ми изписа Омега 3 рибено масло от сьомга от 1000 мг. Днес го поднових с това http://apteka.framar.bg/30020091/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … D0%B5%D0%B9%D0%B4. Вкъщи видях, че Омега 3 не е от рибено масло от сьомга. Как мислиш, мога ли да си го пия и да ми е по-полезно, като е по-богато или да го сменя?
И да се допълня с днешните резултати за Е2 и прогестерон, на 21-ви декември е засечена овулация на УЗ:
Estradiol (Естрадиол)   1026.00   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )   54.92   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Какво значи този висок естрадиол? Видях по-назад възможните причини, но все пак. На УЗ се видяха 2 фоликула в единия и 1 в другия яйчник. Лекарката забеляза нещо, приличащо на полип, но каза, че ще го проследи и че е възможно да изглежда така заради овулацията. Не изглежда да я притесни.
Приемам от 16-ти до 26-ти ден циклодинон, той влияе ли на прогестерона?

Последна редакция: пн, 28 дек 2015, 11:43 от Loving...

# 504
  • София
Честито Рождество Христово,
Скрит текст:
момичета и denis. bouquet. Много здраве и късмет ви пожелавам.
denis., ендокриноложката ми изписа Омега 3 рибено масло от сьомга от 1000 мг. Днес го поднових с това http://apteka.framar.bg/30020091/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … D0%B5%D0%B9%D0%B4. Вкъщи видях, че Омега 3 не е от рибено масло от сьомга. Как мислиш, мога ли да си го пия и да ми е по-полезно, като е по-богато или да го сменя?
И да се допълня с днешните резултати за Е2 и прогестерон, на 21-ви декември е засечена овулация на УЗ:
Estradiol (Естрадиол)   1026.00   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )   54.92   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Какво значи този висок естрадиол? Видях по-назад възможните причини, но все пак. На УЗ се видяха 2 фоликула в единия и 1 в другия яйчник. Лекарката забеляза нещо, приличащо на полип, но каза, че ще го проследи и че е възможно да изглежда така заради овулацията. Не изглежда да я притесни.
Приемам от 16-ти до 26-ти ден циклодинон, той влияе ли на прогестерона?
Честита Коледа!
Това, което си взела също е хубаво - изпий си опаковката и след това продължи с Омега 3.
За Е2 и Прогестерона - според мен е имало О., но може да има и задържан фоликул.
Ако те гледат на УЗ, моля те, сподели какво е положението

# 505
Благодаря, denis.  Hug.
На УЗ ще ме гледат чак януари (ако дойде Ц, а дано не  Blush) на 7-12 ден от МЦ, ще правим изследване за проводимост на тръбите. Тогава ще може ли да се види, ако е имало задържан Ф?

# 506
  • София
Ще се види, ако не е претърпял обратно развитие.
С предстоящата М., може и да изчезне

# 507
А може ли да препоръчате АГ ендокринолог.

# 508
Здравейте!

denis.,послушах те и направих консултация с ендокринолог,който ми назначи ямр на хипофизата и още 3 хормона,растежен,igf 1 i кортизол.Каза,че дори да съм пила ОК не е нормално Lh и ФСХ да да толкова ниски.

Междувременно излезнаха резутатите от АМХ И Инхибин Б,които също са притеснителни според мен,не знам как ще издържа до прегледа на 4-ти ...Ще те помоля отново за коментар :

AMH ( анти Мюлеров хормон )   5.03   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   <1.00   pg/ml   40 - 200

Благодаря предварително! bouquet

# 509
  • София
Здравейте!

denis.,послушах те и направих консултация с ендокринолог,който ми назначи ямр на хипофизата и още 3 хормона,растежен,igf 1 i кортизол.Каза,че дори да съм пила ОК не е нормално Lh и ФСХ да да толкова ниски.

Междувременно излезнаха резутатите от АМХ И Инхибин Б,които също са притеснителни според мен,не знам как ще издържа до прегледа на 4-ти ...Ще те помоля отново за коментар :

AMH ( анти Мюлеров хормон )   5.03   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   <1.00   pg/ml   40 - 200

Благодаря предварително! bouquet
При теб, в този момент - АМХ и Инхибин В, може да не са показателни. Тях сега не ги мисли
По-важни са другите изследвания - ако има проблем, трябва лечение и едва след това проверявай ЯР и функцията на яйчниците.
Радвам се, че се консултира с лекар и от сърце ти пожелавам да няма сериозни проблеми.
Сега, преди да си разбрала къде е и какъв е проблема, не го мисли. Почти всичко се коригира. Peace

Общи условия

Активация на акаунт