Хайде на театър 3

• 183 548
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, бихте ли ми препоръчали постановка, на която да заведа скептично настроеният ми приятел... Аз обожавам да ходя на театър, но той е останал с лоши спомени още от ученическите му години, и някак си не е много ентусиазиран... Искам да е някоя постановка, която да го грабне и поне малко да го накара да харесва театъра.

Зависи какво обича да гледа бих отговорила аз. Ако обича помпозност и крясъци, отидете на Морфов. Иначе аз бих препоръчала "Жана" на Камерна сцена на Народия и "Хората от Оз" в 199. И двете са с участието на уникални актриси, явления според мен. Това са последните постановки, които наистина ми грабнаха вниманието. На постановките на Морфов ми е толкова скучно и ми се доспива винаги, въпреки шумотевицата и крясъците от сцената.  Laughing Mr. Green

# 136
Може ли повече отзиви за Шведска защита?
Ето един обзор на пиесата, с който съм съгласна: "Шведска защита"...

Вики, Благодаря ти!
И последен въпрос  Laughing. Ако отида с дете каква според теб е минималната възрастова граница?

# 137
Здравейте, бихте ли ми препоръчали постановка, на която да заведа скептично настроеният ми приятел... Аз обожавам да ходя на театър, но той е останал с лоши спомени още от ученическите му години, и някак си не е много ентусиазиран... Искам да е някоя постановка, която да го грабне и поне малко да го накара да харесва театъра.

Зависи какво обича да гледа бих отговорила аз. Ако обича помпозност и крясъци, отидете на Морфов. Иначе аз бих препоръчала "Жана" на Камерна сцена на Народия и "Хората от Оз" в 199. И двете са с участието на уникални актриси, явления според мен. Това са последните постановки, които наистина ми грабнаха вниманието. На постановките на Морфов ми е толкова скучно и ми се доспива винаги, въпреки шумотевицата и крясъците от сцената.  Laughing Mr. Green
Аз пък задрямах на "Хората от Оз". Всеки с вкуса си.
Затова трябва приятелят й да гледа много постановки, за да си изгради вкус към театъра. Ние можем единствено да препоръчваме според нашия вкус. Peace

# 138
Препоръчвам Дон Жуан и Вишнева градина. Peace

# 139
Може ли повече отзиви за Шведска защита?
Ето един обзор на пиесата, с който съм съгласна: "Шведска защита"...

Вики, Благодаря ти!
И последен въпрос  Laughing. Ако отида с дете каква според теб е минималната възрастова граница?
Може би 13-14 г. По-малките не знам дали ще я разберат и дали ще им е интересно като цяло.

# 140

Затова трябва приятелят й да гледа много постановки, за да си изгради вкус към театъра. Ние можем единствено да препоръчваме според нашия вкус. Peace[/i]

Е нали с това стартирах мнението си?!?!?!?

За пръв път някой си признава, че е заспал пред Цветана Манева и Атанас Атанасов.  Grinning Laughing Но хора разни, вкусове всякакви.  Peace
http://novinar.bg/news/horata-ot-oz---delikatni-i-priiatno-snobs … NDI2Mjs1NA==.html

# 141
И само да попитам, когато се резервират билети он-лайн те излизат на редовни цени, но аз ползвам намаление за студент... Как това се коригира?

# 142

Затова трябва приятелят й да гледа много постановки, за да си изгради вкус към театъра. Ние можем единствено да препоръчваме според нашия вкус. Peace[/i]

Е нали с това стартирах мнението си?!?!?!?

За пръв път някой си признава, че е заспал пред Цветана Манева и Атанас Атанасов.  Grinning Laughing Но хора разни, вкусове всякакви.  Peace
Не съм казала, че не харесвам актьорите. Казвам, че според мен постановката е слаба, а и аз очаквах много повече с такива артисти.  Wink

# 143
В последно време всички постановки с Атанас Атанасов са слаби,
както и няма актьор от неговото поколение, който да не е станал професор.

# 144
  • София
В последно време всички постановки с Атанас Атанасов са слаби,
както и няма актьор от неговото поколение, който да не е станал професор.

Големите измряха...сега са на мода поддържащите. Линее нашто поколение...26 години преход не ни помогнаха особено в това отношение - филмовата и театралните школи бяха тотално разбити...същото, между другото, се случи и със спорта и с какво ли още не.

# 145
Интересно е да се чуе от един и същи човек, че Атанас Атанасов е слаб актьор, а Рени Врангова добра актриса.  Grinning Не, че за същата постановка не е и номиниран за Аскеер.  Mr. Green

Според мен постановката е прекрасна, ненатрапчива, фина, след излизане от салона имах усещане за пълнота и удовлетворение от видяното, с едно прекрасно послание и стимул да се замислиш върху себе си. Уникално присъствие на по-младите. Но пък в нея няма крясъци, няма помпозност, няма реклама, няма излишности, които да привлекат масовката. И залата беше пълна. Все още след толкова години игра.

Това казва всичко:

"Деликатна, леко снобска, създадена от и за хора на духа. Такъв - елегантен и космополитен като усещане, е и спектакълът на Театър 199 под режисурата на Галин Стоев, с който хиперуспешният тандем, без да си го е поставял за цел, оформя триптих на тази уютна сцена."

А и Галин Стоев не е случаен, ако някой въобще го интересува, и той казва следното за Яна Борисова (авторката на текстовете): "Текстът на Яна е точно това - едно ментално, духовно и чувствено пространство, което не е реално, но понякога ти се струва, че истинският ти живот се случва именно там."

Такива ми ти работи! Хора разни, вкусовете също.

Popule  Peace много вярно за поддържащите. Слава Богу има живи още и от големите. Но сред суетата на панаирджийството и зала 1 на НДК е трудно да се изявят. Но е тъжно, че доста от големите си умряха забравени и отритнати, защото не се вписват в кресливостта на времето.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 09:52 от Анонимен

# 146
Интересно е да се чуе от един и същи човек, че Атанас Атанасов е слаб актьор, а Рени Врангова добра актриса.  Grinning Не, че за същата постановка не е и номиниран за Аскеер.  Mr. Green
Предполагам, че това се отнася за мен. Предлагам ти да прочетеш отново какво съм написала. А и те моля да не ми слагаш думи в устата (в случая - мнението).

# 147
  • София

Ами на крива ракета...Не са виновни децата, защото има и възрастни хора и то интелигентни хора, които намират театъра за скучен. Това е поради липсата на добри актьори и добри постановки. Изкуството да правиш театър затова се нарича изкуство, защото не всеки го може. То е като да рисуваш или да пишеш...не може всеки да го прави, трябва да му е капнато от Господ. За съжаление, все по-малко стават силните актьори, с присъствие, с талант, същото важи и за режисьорите. Не ми се пише ферман по този въпрос сега, но театър със слаби актьори, участващи в недобре подбрани постановки и липса на добра сценография, не се прави. Това си е жива проба мъчение и не е виновна публиката, че не го харесва. Защото публиката реагира на добрите неща, харесва ги, пълни салоните. Но, честно казано и мен ще ме откажат да ходя на театър...защото не мога да кажа на черното - бяло. Напоследък почти с ужас отивам на театър, защото не знам какво "ще заваря" там......

...... а пък аз си мислех, че съм поостаряла или назаднала и не са ми интересни повечето постановки.
Скучни са ми, а .......... и ме вбесяват, че в 90% от постановките актьорите пушат и залата се разсмърдява на цигари.

# 148
Това с цигарите е вярно и мен ме дразни ужасно много.
В последните 2-3 години бих казала, че е в 100% от постановките, които аз съм гледала.

Иииии да ви се оплача. Имах билети за театър миналата седмица и забравих датата. Сетих се на следващата сутрин. Embarassed Embarassed Embarassed

# 149
  • София
Това с цигарите е вярно и мен ме дразни ужасно много.
В последните 2-3 години бих казала, че е в 100% от постановките, които аз съм гледала.

Иииии да ви се оплача. Имах билети за театър миналата седмица и забравих датата. Сетих се на следващата сутрин. Embarassed Embarassed Embarassed

..... ми аз щях да кажа 100%, но реших да бъда по-благосклонна, че може нещо да съм забравила.

Ииииии...........браво на теб!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт