ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 792
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
Аз също говоря за стелещ се флокс, но не знаех, че са различни видове, извинявам се. Blush Сега проверих, че говоря конкретно за Phlox subulata. Видях го и този като върбинка, Phlox Paniculata, предполагам.

# 676
Върбинката е вербена, нали?!
Харесва ми. Не съм гледала. Дали е подходящо като за саксиите от снимката?!?!

Флокса - искам от стелещия.  Peace

# 677
Шарената трева на снимката вляво със сигурност не е фаларис. Или някакъв вид carex или ophiopogon. И двете треви имат разновидности и не всичките им сортове издържат минусови температури.

# 678
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Шарената трева на снимката вляво със сигурност не е фаларис. Или някакъв вид carex или ophiopogon. И двете треви имат разновидности и не всичките им сортове издържат минусови температури.

аз не можах да я разпозная и за това пуснах линковете  Peace

Скрит текст:
Ако цъфти толкова малко флокса, сякаш не ме кефи... Въпреки че, както се вижда от снимката е предвидено да има и други цветя и няма да е само зелено.  newsm78

Ще имам предвид делоспермата!

stefyyyy, шарена трева за високото растение ли имаш предвид?

карекс или фаларис Peace

Фаларис-декоративна трева

и червената ми харесва много  Blush

допълвам Simple Smile

Фаларис - Phalaris picta, Делосперма и Седум сиеболди (Sedum sieboldi)  Crazy

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 16:02 от st. Dobri

# 679
Събирам идеи от линковете!
Благодаря много!

А за растенията, които казват, че зимуват, може ли да ги слагам в саксии или задължително трябва да зимуват в земята?!

# 680
моят флокс презимува в сандъче на балкона, но ще го преместя на двора.
в сандъче/саксия има опасност да замръзнат корените (обема е ограничен и ако е мокра, пръстта може изцяло да замръзне и да загинат корените, на двора не може да замръзне в дълбочина).

Hug

# 681
Да похваля течната тор за градина
Моравата стана страхотна, без този път да е на петна както след торенето на ръка с тор на зрънца

Изчезна и разликата между наторената и ненаторената трева (миналата година не ми стигна за малко торта и се виждаше ясно докъде е торено)

# 682
  • София
Донесоха ми луковици на лалета от Холандия, но са ги опаковали в найлонов плик и са мухлясали. Има ли начин да ги спася? Сега ги подредих на кухненска хартия да не се допират. Чудя се ако се измият да паднат спорите на мухала и ги изсуша, да ли ще стане нещо. Колко много ги исках и чаках, че сега направо ми се реве.

# 683
Донесоха ми луковици на лалета от Холандия, но са ги опаковали в найлонов плик и са мухлясали. Има ли начин да ги спася? Сега ги подредих на кухненска хартия да не се допират. Чудя се ако се измият да паднат спорите на мухала и ги изсуша, да ли ще стане нещо. Колко много ги исках и чаках, че сега направо ми се реве.

топни ги в концентриран разтвор на калиев перманганат и ги остави да изсъхнат

Simple Smile споко, не  е края на света  Hug

# 684
W'A'S'P' , може ли да кажеш по-точно коя е тази течна тор?
Предстои ни торене на райграса.

Днеска съм се наканила да ида до пазара за китки. Лошото е, че няма прекалено голям избор. Но пък кой знае...
Ще ви пиша после.  Peace

# 685
Добро утро!

Вчера цял ден обикалях за китки за двора. Ходих до Бау макс, гледах, чудех се и така и нищо не си избрах  ooooh! Нямаше кой да ме консултира, питах една продавачка, тя ме отсвири и аз си тръгнах разочарована  Crossing Arms

Една колежда ми донесе цяла торба от нейната градина тревички, не знам как се казват, но в неделя ще ги садя.

Ако си изкубя от земята малини, капини и ягоди и си ги засадя в двора, дали ще стане нещо?

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 10:19 от Реа

# 686
W'A'S'P' , може ли да кажеш по-точно коя е тази течна тор?
Предстои ни торене на райграса.
...

Ето това е, свързва се към маркуча и се полива тревата
http://www.bygghemma.se/tradgard-och-utemiljo/odling-och-skotsel … ktor-3-l/p-274497
Според градинарския ни дневник наторихме на 04 май, вчера косихме, като оставихме окосеното (косачката го кълца на дребно и разпръсква, не се вижда в момента, че е оставено)
Дано засили тревата, че има много бурени и мъх

Намерих и някакви подобни туби с концентрат, мисля догодина да вземем от тях и да ползваме опаковката на тази тор с приставката за маркуч

# 687
W'A'S'P' , а извинявай ти в Бг ли си?
Защо така на чужд език тоя линк... Не разбрах и колко струва.

Ще се опитам да потърся нещо подобно.

# 688
Искам да попитам нещо, аз бурените ги скубя, но тая битка е загубена. Мислите ли, че като се засили тревата ще ги удуши тя, прави ми впечатление, че много ги притиска. Гледам тези дето са извън тревата си растат на воля. А тези в нея не могат така да се развиват. Аз съм засадила тревна смеска спорт, но ми казаха да не бързам с косенето. Да стане по-голяма тревата,иначе мога да я оскубя с косачката.

# 689
Зависи от сорта трева, която си засадила, но би трябвало да ги задуши. Освен това, ако бурените са едногодишни, като косиш, не им даваш възможност да узреят и да хвърлят семена, така че догодина положението ще е много по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт