ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 810
  • 800
  •   1
Отговори
# 660
  • густо майна Филибето
Кливия , много симпатична градинка и изглежда добре поддържана, въпреки, че е далеч.
Ние със съпруга ми се грижим за градината, аз по стечение на обстоятелствата не работя в общопознатия смисъл, у дома съм , съпругът ми също активно се включва, иначе такава джунгла не може да бъде обгрижена Simple Smile Не ми е чак толкова голяма градината, но има много растения, и докато наснимам всички кътчета, човек остава с впечатление, че е огромна. Но не е и малка, имам към 400-500 квадрата зелени площи и 100-150кв.м. зеленчук.
За работещи хора е по-подходяща  по-семпла градина, около 150-200 квадрата максимум. Или чужда помощ Simple Smile Но градинарството много увлича, когато се превърне в страст работата не тежи.

utro77 , мана е. Не зная с каква градина разполагаш, но ако е по-голяма задължително ти трябва пръскачка и препарати - фунгициди (за гъбични заболявания) и инсектициди (за гадинки), акарициди (за акари)  За саксийните сигурно има препарати в цветарските магазини, тези за градината са много концентрирани и се разреждат примерно 5мл на 10л Simple Smile

Розите също се маносват, имат черни петна, въшки, гъсеници... Искат си пръскане при нужда. Сигурно имаш гъсеници, но салвията може и голи охлюви да я ядат. На мен ми изядоха цветовете на теменужките Sad  И цветовете на мушкатата ми ги ядат някакви гъсеници, затова като почна да пръскам, карам наред. Simple Smile

# 661
Брех, ще трябва да пръскам значи...  Thinking
Ще се консултирам в агро-аптеката!
Благодаря!

# 662
Направих си разсад кълдаръмче,още е на семедели,късно сях.На колко листа се разсажда?

# 663
Щом е на семедели, рано е още, поне 6 двойки същински. Ама то тръгва и в градината, не си играй на разсад Simple Smile

# 664
⅞ ...and Happily Ever After мерси.
За гробищата ми е , а миналата година бях пръснала там и не тръгна.Явно е сухо,трябва влага и за това реших разсад да правя.

# 665
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
sisitons, много харесвам всичко което е плетено, обичам плетени кошници с цветя и понеже нямам нито една, тази може би ще успея да си я направя Simple Smile Имам една малка албиция в двора, сина ми все рита топка и с този вариант може би ще мога да я предпазя малко.

Като споменах албиция, вярно ли е, че "тече" лепкава течност?

http://goldenplants.bg/deal/125-magnoliya_syuzyn_8090_sm_samo_za … _lv_.html?ref=125 , това дали е изгодно?

Скрит текст:
Оказа се, че магданоза ми чак сега пониква.....засадих си репички, моркови и още магданоз. Родителите ми ми бяха на гости и майка ми намери между чесъна поникнали домати (миналата година на мястото на чесъна имах домати). Изкорени ми ги и ги засади в кофички за нов разсад  Mr. Green

Имам мравки, но ги ръся с някаква пудра, дано намалеят.

Баща ми ми обясни как да гледам доматите, купих някой неща с него и записах в тефтера за да не забравя, но то много пръскане се оказа  ooooh! , а аз не искам да ги фъскам с нищо ..... или по рядко.

Валя ли много при вас? Във Варна валя, но не ми развали нищо. Чувам, че град е било в доста голяма част от БГ.

тази мацка си е купила магнолии, може да те ориентира с цена   Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=921555

⅞ ...and Happily Ever After мерси.
За гробищата ми е , а миналата година бях пръснала там и не тръгна.Явно е сухо,трябва влага и за това реших разсад да правя.

идеи за многогодишни с малко поддръжка  Peace
такъв флокс купих миналата година от пазара, многогодишен е, издържа навън зимата, забравяли сме да го полеем, само леко посивява, след това пак се оправя, започна да цъфти още април месец  Peace
Скрит текст:

миналия месец взех и саксифрага. пак е многогодишна, устойчива на студ и суша, почвопокривна. моята е светло розова  Hug

Скрит текст:

# 666
Търся нещо подходящо за лек склон, който е около половин-един метър. Искам да го покрия с нещо, за да не изглежда гола пръст. Чудя се обаче как ще се полива лятото. Водата ще се стича, а мястото е доста слънчево. Трябва ми нещо, което издържа на засушаване. Някакви идеи?
Имам и още един склон, който е по-широк и стръмен. Там пече по-малко. Пак идеи за озеленяване?

# 667
радиканс - има различни видове, непретенциозно, идеално е за стръмни склонове.

Ако се търси нещо цъфтящо - стелещ се флокс, влечащ карамфил, немофила.

# 668
Еее, зарибихте ме с тоя флокс. Ще си търся!

Вижте каква декорацийка искам да си направя : На първата снимка вгоре вляво. Някой може ли да ми каже това стърчащото по средата какво е?! В другите саксии смятам да насадя петунии или мушката. Още не съм решила. А между саксиите - флокс?!

# 669
Аз му казвам шарена трева но не знам как му е точното име. Буквално като пирей е. Едно коренче да остане и гледай какво става. Имам от нея в близост до една роза и сега буквално в корените на розата се е настанила и не мога да се отърва от нея. Подстригвам в и тя си расте. Ако си взимаш такава внимавай къде ще я засадиш.

# 670
Флоксът е красив, но има един цъфтеж за около 1 месец през април и после си седи на зелена възглавничка. Thinking Не, че е лошо, но ако не се комбинира подходящо с други цветя, в 11 месеца от годината е малко скучен...

Сещам се за растението Delosperma, което се стели ниско по терена, цъфти през цялото лято и е от рода на седумите и сукулентите, та няма нужда от специално поливане и вода.

# 671
Ако цъфти толкова малко флокса, сякаш не ме кефи... Въпреки че, както се вижда от снимката е предвидено да има и други цветя и няма да е само зелено.  newsm78

Ще имам предвид делоспермата!

stefyyyy, шарена трева за високото растение ли имаш предвид?

# 672
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Ако цъфти толкова малко флокса, сякаш не ме кефи... Въпреки че, както се вижда от снимката е предвидено да има и други цветя и няма да е само зелено.  newsm78

Ще имам предвид делоспермата!

stefyyyy, шарена трева за високото растение ли имаш предвид?

карекс или фаларис Peace

Фаларис-декоративна трева

# 673
st. Dobri тази саксифрага много ми хареса Hug

# 674
Не е вярно, че флоксът цъфти само месец. Да не би да бъркате сортовете?
Високият флокс наистина цъфти само около месец, но ниския, стелещ се флокс цъфти продължително. Моят е цъфнал от месец, има ярки цветове и напомня много върбинката. Миналата година цъфтя от юни до края на октомври.

Общи условия

Активация на акаунт