ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 812
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Редувай през 5-6 дена трите препарата еднократен курс.
Въпреки, че след актарата трябва да са умрели. Летят ли?
Или не са белокрилки?
мисля, че са белокрилки - намаляха, но ги има.Спотайват се под листата, летят ако ги бутна иначе си стоят кацнали. Виждам и яйца.Ще пробвам с Моспилан.Най-много са по китайската роза и фуксията. Благодаря за отговорите  bouquet

# 646
Значи със сигурност е белокрилка. Яйцата не ги лови моспилана. Правеше се някаква схема с Актара, ама и поливка, щото май само тя влияеше и на яйцата им. Май през 9 дена 3 курса, ама трябва да питаш някой агроном или в агроаптека. Фуксии точно за това се отказах да гледам Sad

# 647
sisitons, много харесвам всичко което е плетено, обичам плетени кошници с цветя и понеже нямам нито една, тази може би ще успея да си я направя Simple Smile Имам една малка албиция в двора, сина ми все рита топка и с този вариант може би ще мога да я предпазя малко.

Като споменах албиция, вярно ли е, че "тече" лепкава течност?

http://goldenplants.bg/deal/125-magnoliya_syuzyn_8090_sm_samo_za … _lv_.html?ref=125 , това дали е изгодно?

Оказа се, че магданоза ми чак сега пониква.....засадих си репички, моркови и още магданоз. Родителите ми ми бяха на гости и майка ми намери между чесъна поникнали домати (миналата година на мястото на чесъна имах домати). Изкорени ми ги и ги засади в кофички за нов разсад  Mr. Green

Имам мравки, но ги ръся с някаква пудра, дано намалеят.

Баща ми ми обясни как да гледам доматите, купих някой неща с него и записах в тефтера за да не забравя, но то много пръскане се оказа  ooooh! , а аз не искам да ги фъскам с нищо ..... или по рядко.

Валя ли много при вас? Във Варна валя, но не ми развали нищо. Чувам, че град е било в доста голяма част от БГ.

# 648
В София още се чуди да вали или не.
Не е ли късно за дръвчета и храсти да се садят? Вече са се развили и трудно ще се прихванат.
Ние пръскаме 2 пъти доматите и то само последните години преди това изобщо не сме ги пръскали.

Вчера засях райграсчето и чакам след 10, 15 дни да поникне. Party

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
магнолията е хубава, ако ти е легнала на сърцето - мятай се  Laughing
ако искаш да провериш цената - виж как са в ХоумМакс (миналата седмица имаше няколко вида), в Практикери, Бриколажи... виж и на пазара Peace има риск да си купиш тъмно розова примерно, а да излезе бяла  Blush

сводка за времето по минути  Sunglasses

Скрит текст:
15:30 в Заимовата се изля  Crazy сякаш с кофи изсипваше някой отгоре;
16:20 по Оборище печеше страшно;
на Редута е облачно

рози, дръвчета и храсти могат да се пресаждат по всяко време, ако не се бутат корените, за засаждане на "гол корен" е късно  Peace

# 650
  • густо майна Филибето
Реа, албицията тече лепкаво, ако има въшки. По-точно капе лепкаво.

Моите първи домати минаха без пръскане до началото на септември. Но това или беше късмета на начинаещия, или защото беше на ново, необработвано до тогава място.
Био е ако пръскаш със син и зелен камък.
С тия дъждове сега не вярвам да минем без пръскане - ще се маносат. Краставиците ми вече хванаха акари, пръсках.
Уффф, поне се надявам да пръскам по-малко от производителите, само като се налага.
Гледам лапада в градината - има някакви гадинки, и голи охлюви. На три метра от него, но навън на поляната, има лапад здрав та здрав. Shocked

stefyyyy , може и на гол корен, но с повечко пръст извадено и ако се орежат драстично клоните, да останат около 30%. И после да се следи много за редовни поливки, да не пресъхва.

# 651
Моят спанак целият е въшлясал. Пръсках със зехтин и течен сапун.
Розите пръсках с моспилан, но дали хвана с тези дъждове през час, не знам.

Пресаждахме един орех, който засадихме рано пролетта. Мястото се оказа неподходящо и исках да го преместим. Сто пъти повторих на любимия, че трябва да се изкопае дълбоко. Все едно му казах да бодне един път с лопатата и да го извади ooooh! Дано успее пак да се прихване на новото място.

# 652
 Ljuboznatelna, направо пусни билети за градината си /и аз ще ти бъда един от първите посетители/, спокойно може да мине за ботаническа  Grinning Даже е слабо казано. Понеже съм посещавала първата частна ботаническа градина в България - в село Велика до морето. Ами не е толкова атрактивна като твоята, че и на площ даже не го докарва  Peace

Паунът ме разби тотално  Flutter Ваш ли е?!?

Винаги, когато съм разглеждала градината ти, съм съжалявала как трябваше за послушам мъжа си и да инвестираме в къща до Гребната база примерно, а не в жалък, макар и нов апартамент  ooooh!

# 653
  • густо майна Филибето
Кливия, благодаря bouquet Моята градина не е единствена, има невероятни градини в България, запалените градинарки общуваме чрез форуми и наживо, личния пример е много важен. Красивите градини се множат и са една от друга по-хубави. За съжаление не са така широкодостъпни като моята, снимки пускат във фейсбук и във форумите.
 Паунът е наш, да. Гледат се като кокошки Simple Smile Двойка са, като ги пуснем из градината, ако се загубят се търсят, издавайки един  звук като тромбон. Доста са шумни по това време(размножително), крещят по всяко време на денонощието с нещо като мяукане, но много силно. Някои хора са отбелязвали - Абе вашите котки много силно мяукат  Grinning

За къща не е късно, продавате апартамента и готово Grinning Има си и недостатъци - поддръжката е по-ангажираща, сигурността е по-малка. Но удоволствието да си сред природа е огромно!

# 654
Градината ти Любознателна наистина е много хубава. Много растение много нещо. Малко хора могат да съчетаят толкова видове и да ги подредят така , че да изглеждат добре. Относно пауните , ох аз нямам , но мой приятел има. Живее на около 400м от нас и ги чувам как крещят. Особено в малките часове на ноща. Много са красиви, но още се колебая да ли да си купим точно заради това , че издават такива звуци по всяко време на денонощието. Може би с времето се свиква и не ти прави впечатление , но май още не съм готова за тази крачка.
А, като са двойка имат ли малки? Предполагам снасят яйца само колкото да измътят , а не като кокошките всеки ден.

# 655
Там е бедата, че си имаме вила, обаче е на 65 км от Пловдив. Не можеш да пътуваш ежедневно. Вилата ни е на уникално място-на 14 км от Панагюрище и на 24 от Копривщица - Стрелча с нейните минерални извори, розови насаждения и мек климат Heart Eyes

Това са стари снимки на моята градина от 2006 година  Simple Smile

http://clivia.snimka.bg/hobby/garden-06.105326.2198426

Съвсем променена е сега градината  Simple Smile

Лятото се надявам да наснимам  Simple Smile

Любознателна, ти сама ли оправяш цялата градина или имаш градинар?

Относно пауните и звуковете - мен ме побъркват от години чайките, дето са превзели квартала ни в Пловдив и ми пречат да спя, понякога ми иде да ги удуша, като се разкрякат  ooooh!

# 656
Ей, похвалих се с фуксиите и ... ми се струва, че нещо им стана - особено на едната.  Sad Като ги купих валеше дъжд, те бяха мокри и изглеждаха в перфектно здраве. Още на другия ден започна да се случва нещо съмнително - по листата им нещо като бях прах. Струва ми се, че не е животинка. Прилича на изцапано с брашно.  Rolling Eyes На терасата са. Не мога да си обясня какво е...

В този дух искам да попитам и за розите ми на село - трябва ли с нещо да ги пръскам? Превантивно или в случай на проблем? Повечето са добре, но едничката има дупчици по листата - нещо я яде. Не знам какво. Както писах, поизяло ми е и салвията, която е до тази роза. Салвията мога ли да пръскам също???

# 657
utro77, да не би да е брашнеста мана?

# 658
О, не знам... Нищо не разбирам от растения...  Embarassed

Ако е такова, какво трябва да се направи???

Може ли да се прехвърли на мушкатата, че са едно до друго??

# 659
По принцип мушкатите са издържливи и не страдат от заболявания така често, както фуксиите.

Като не разбираш, вземаш листо и отиваш с него в агроаптека и там ти казват какво и как  Peace

Общи условия

Активация на акаунт