ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 894
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
  • На брега
Може да си виждала Картоп. Не знам дали се нарича по друг начин при вас. Тук много го садят и по улиците, в градинките покрай блоковете. Като се обкичи с цвят, прилича на хортензия, но е непретенциозен храст, а и никой не налита да го краде или пък един вид храстовидна хортензия. Нея я завъдих пролетта. Мисля, че е Hydrangea arborescens, но не съм сигурна. Също непретенциозен и кичест храст с бели и зелени кълбовидни цветове. Свекър ми обменя със съседите такива градински китки, не ги купуват от разсадници и не им знаят имената. 

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Може да си виждала Картоп. Не знам дали се нарича по друг начин при вас. Тук много го садят и по улиците, в градинките покрай блоковете. Като се обкичи с цвят, прилича на хортензия, но е непретенциозен храст, а и никой не налита да го краде или пък един вид храстовидна хортензия. Нея я завъдих пролетта. Мисля, че е Hydrangea arborescens, но не съм сигурна. Също непретенциозен и кичест храст с бели и зелени кълбовидни цветове.
Свекър ми обменя със съседите такива градински китки, не ги купуват от разсадници и не им знаят имената. 

Laughing не съм само аз значи  Hug колко такива "прибрани" за да не ги изхвърлят имам  Blush

# 182
  • густо майна Филибето
Не, не е картоп. Ама как ми излезе от главата името начиии....
Казват, че се разпространява като плевел. Но пък ухаело Simple Smile Нямам го.

# 183
# 184
nqkoj moje li da mi kaje kude se kupuva citokinova pasta ??

# 185
Здравейте,искам да ви попитам дали случайно не знае какво е името на цветето от снимката.Много ми харесава.Питам във всеки цветарски магазин,в който отида и никой не може да ми даде отговор.Ще съм много благодарна,ако някой от вас знае Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/266/8481266o.jpg

# 186
Здравейте,искам да ви попитам дали случайно не знае какво е името на цветето от снимката.Много ми харесава.Питам във всеки цветарски магазин,в който отида и никой не може да ми даде отговор.Ще съм много благодарна,ако някой от вас знае Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/266/8481266o.jpg

импациенс балсамина  Peace в някои книги е записано като слабонога

градинско е Peace

# 187
st. Dobri,много благодаря,а знаеш ли дали е многогодишно,тъй като майка ми го имаше миналото лято.Но умря и тя се чудеше дали това се е случило,защото замина на почивка и нямаше кой да го полива или,защото е едногодишно?

Още един въпрос Simple Smile Другото му име "циганче" ли е и може ли да се отглежда в саксия?

# 188

st. Dobri,много благодаря,а знаеш ли дали е многогодишно,тъй като майка ми го имаше миналото лято.Но умря и тя се чудеше дали това се е случило,защото замина на почивка и нямаше кой да го полива или,защото е едногодишно?

едногодишно е. има вероятност да са паднали семена и да поникнат нови следващата година, но не  е гарантирано

# 189
Момичета, извинете че нахлувам така, но искам да ви попитам знаете ли от къде мога да си купя лико за присаждане?  Praynig

# 190
Аз предполагам, че е хибрид и да са паднали семенца може на новото растение да не са му така кичести цветчетата. Има много сортове импатиенси, някой сорт ще да е  Wink

# 191
Момичета, извинете че нахлувам така, но искам да ви попитам знаете ли от къде мога да си купя лико за присаждане?  Praynig

когато шефа ми ашладисваше ябълката върза с някаква лента  Thinking но не беше лико

тук попаднах на това

Цитат
Следващата стъпка е "превръзка на операцията". Откакто ползвах нишки от захарен чувал (краднах го тоз чалъм от Клапан  :bira: ), не се сещам за лико. С тях лесно се бандажира и стоят естетически по-красиво присадките. Grinning Важно е стягането при тази операция. Ако е хлабава тази връзка 99% ще съсипем резничето. Стягаме средно силно, като внимаваме бандажната лента да не влиза в кората на подложката.

# 192
  • София
Подариха ми мини роза, която е цъфнала и искам да я засадя в градината. Не знам дали ще се хване сега. Четох и в други форуми, и инфото е противоречиво. Вие как бихте постъпили?
Имам и едни рози във вазата рязан цвят - корал, направо ми напълниха очите. Ще ми се да ги използвам за резници, но казват, че били "напомпани" холандските и за резници особено сега не ставали. Много го искам този цвят - миналата година купих и засадих уж точно такъв, но е розова.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 11:17 от tuturutka1

# 193
Подариха ми мини роза, искам да я засадя в градината. Не знам дали ще се хване сега.

нашите две засадихме миналата седмица  Peace те са вкоренени и ако не се разбутват корените и почвата не би трябвало да има проблем  Hug

# 194
Здравейте, момичета  Hug, искам да се запиша при вас, защото се налага вече да се грижа за не малък двор, ще ви чета с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт